• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Grissini met spek (soepstengels)

Grissini met spek (soepstengels)

18 oktober 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

Zelf grissini met spek maken

In deze natte herfstmaand, is niets lekkerder dan een warme kop soep! En bij mijn soep eet ik het liefst soepstengels omwikkeld met spek of ham. Dit bijgerecht is super eenvoudig om te maken, want je heb eigelijk maar twee ingrediënten nodig. Je kunt er eventueel zelf nog een paar (verse) kruiden overheen strooien voor je de soepstengels gaat afbakken in de oven. En je kunt deze grissini met spek perfect klaar maken in de tijd dat je soep op het vuur staat. Ga je liever voor een goede rauwe ham, zoals serrano of parma? Dan hoef je deze niet eens af te bakken in de oven. Wikkel de plakken rauwe ham om de stengels en serveer direct.

  • grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl
  • grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl

Soepstengels met spek serveren bij …

Uiteraard hebben wij een aantal mooie soep recepten op deze website staan. En deze soepstengels met spek kun je bijvoorbeeld serveren bij: een pittige pompoensoep of bij de Italiaanse tomatensoep. Ga je liever voor deze spruitjessoep met kastanje champignons of als extra smaakmaker bij deze groene aspergesoep met spinazie.

Print

Recept: Grissini met spek (soepstengels)

grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak (volkoren) soepstengels  – met ca. 20 stuks
  • 20 repen rechte repen ontbijtspek (niet ronde plakjes)
  • optioneel: 2 takjes verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Omwikkel elke soepstengel met één plakje ontbijtspek. Begin aan het uiteinde en wikkel diagonaal omlaag. 
  3. Leg de stengels op de bakplaat. TIP: Leg de uiteinde met spek naar buiten en de onbedekte zijde in het midden van de bakplaat. Als je de stengels om en om op de plaat legt dan voorkom je een grote ‘vet poel’ in het midden van de plaat. 
  4. Ris de tijm van de takjes en strooi dit over de soepstengels met spek.
  5. Bak de grissinikrokant in de oven, gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een paar minuten afkoelen op de bakplaat, zodat de grissini met spek weer even ‘hard’ kunnen worden. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze grissini ofwel soepstengels met spek wilt maken.

Category: Bijgerechten Tags: grissini, ontbijtspek, oven, soepstengels, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pittige Pompoensoep
Volgend bericht: Party Inspiration #2: Halloween Party Decoratie »

Lees Interacties

Reacties

  1. esther van hoffen

    18 augustus 2014 om 5:19 pm

    hoi Betina,

    Via google kwam ik op je site..en denk..he die ken ik!
    Althans dat denk ik..kan het dat we samen op school hebben gezeten in Nieuwegein?
    Of bijvoorbeeld Niels Stensen in Utrecht?

    Groetjes,
    Esther van Rijswijk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 augustus 2014 om 10:14 am

      Hi Esther,

      het kan inderdaad zijn dat je mij daarvan ‘ herkent’ want ik heb op beide scholen gezeten. Grappig hoe je dan via internet weer bij mij terecht komt. Groetjes, Betina

      Beantwoorden
  2. Lorraine

    31 december 2014 om 4:08 pm

    Hallo,
    Ik heb zojuist het recept uitgeprobeerd maar de soepstengels zijn erg zacht geworden.. Hoort dat? Of is er iets fout gegaan…

    Groet!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 januari 2015 om 9:38 pm

      Hi Lorraine,

      dat kan inderdaad gebeuren, maar als je ze even op de bakplaat laat liggen om af te koelen, dan worden ze vanzelf weer hard.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in