• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Grissini met spek (soepstengels)

Grissini met spek (soepstengels)

18 oktober 2013 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

Zelf grissini met spek maken

In deze natte herfstmaand, is niets lekkerder dan een warme kop soep! En bij mijn soep eet ik het liefst soepstengels omwikkeld met spek of ham. Dit bijgerecht is super eenvoudig om te maken, want je heb eigelijk maar twee ingrediënten nodig. Je kunt er eventueel zelf nog een paar (verse) kruiden overheen strooien voor je de soepstengels gaat afbakken in de oven. En je kunt deze grissini met spek perfect klaar maken in de tijd dat je soep op het vuur staat. Ga je liever voor een goede rauwe ham, zoals serrano of parma? Dan hoef je deze niet eens af te bakken in de oven. Wikkel de plakken rauwe ham om de stengels en serveer direct.

  • grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl
  • grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl

Soepstengels met spek serveren bij …

Uiteraard hebben wij een aantal mooie soep recepten op deze website staan. En deze soepstengels met spek kun je bijvoorbeeld serveren bij: een pittige pompoensoep of bij de Italiaanse tomatensoep. Ga je liever voor deze spruitjessoep met kastanje champignons of als extra smaakmaker bij deze groene aspergesoep met spinazie.

Print

Recept: Grissini met spek (soepstengels)

grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wie denk dat soepstengels maar saai zijn heeft het mooi mis! Soepstengels omwikkeld met spek of ham is een heerlijke bijgerecht voor soep. Ik bakte deze variant met ontbijtspek wel even af in de oven voor een krokante bite. Je bent vast gewaarschuwd want je blijft eten van deze grissini met spek! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak (volkoren) soepstengels  – met ca. 20 stuks
  • 20 repen rechte repen ontbijtspek (niet ronde plakjes)
  • optioneel: 2 takjes verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Omwikkel elke soepstengel met één plakje ontbijtspek. Begin aan het uiteinde en wikkel diagonaal omlaag. 
  3. Leg de stengels op de bakplaat. TIP: Leg de uiteinde met spek naar buiten en de onbedekte zijde in het midden van de bakplaat. Als je de stengels om en om op de plaat legt dan voorkom je een grote ‘vet poel’ in het midden van de plaat. 
  4. Ris de tijm van de takjes en strooi dit over de soepstengels met spek.
  5. Bak de grissinikrokant in de oven, gedurende 8-10 minuten. Laat daarna een paar minuten afkoelen op de bakplaat, zodat de grissini met spek weer even ‘hard’ kunnen worden. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

grissini met spek recept soepstengels © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze grissini ofwel soepstengels met spek wilt maken.

Category: Bijgerechten Tags: grissini, ontbijtspek, oven, soepstengels, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pittige Pompoensoep
Volgend bericht: Party Inspiration #2: Halloween Party Decoratie »

Lees Interacties

Reacties

  1. esther van hoffen

    18 augustus 2014 om 5:19 pm

    hoi Betina,

    Via google kwam ik op je site..en denk..he die ken ik!
    Althans dat denk ik..kan het dat we samen op school hebben gezeten in Nieuwegein?
    Of bijvoorbeeld Niels Stensen in Utrecht?

    Groetjes,
    Esther van Rijswijk

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 augustus 2014 om 10:14 am

      Hi Esther,

      het kan inderdaad zijn dat je mij daarvan ‘ herkent’ want ik heb op beide scholen gezeten. Grappig hoe je dan via internet weer bij mij terecht komt. Groetjes, Betina

      Beantwoorden
  2. Lorraine

    31 december 2014 om 4:08 pm

    Hallo,
    Ik heb zojuist het recept uitgeprobeerd maar de soepstengels zijn erg zacht geworden.. Hoort dat? Of is er iets fout gegaan…

    Groet!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 januari 2015 om 9:38 pm

      Hi Lorraine,

      dat kan inderdaad gebeuren, maar als je ze even op de bakplaat laat liggen om af te koelen, dan worden ze vanzelf weer hard.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in