• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Minestronesoep met groene kool en ravioli

Minestronesoep met groene kool en ravioli

17 november 2016 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

Wat is Minestrone?

Minestra is Italiaanse woord voor soep en Minestrone is hier een vergroting van. Dat komt omdat de soep namelijk veel ingrediënten kan bevatten. Veelal favoriete verse seizoensgroente en traditioneel geserveerd met pasta voor extra vulling. Het is een lekkere, dikke soep die in elk jaargetijde en regio in Italië weer anders smaakt. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en vaak worden er gewoon kliekjes gebruikt om Minestronesoep te maken. Deze minestronesoep is vegetarisch, maar staat garant voor een portie comfort food tijdens een koude en regenachtige dag. Check hier zowieso nog meer winterse soep recepten.

Minestronesoep met groene kool en tortellini

Een echte herfstsoep

Voor deze heerlijke herfstsoep gebruik ik een basis van kant-en-klare gewassen en gesneden roerbakgroente uit de supermarkt. Deze zag ik onlangs liggen bij de grote blauwe gigant en bevatte  dus de Cavolo Nero (donkergroene kool), plakjes kastanje champignons,  broccoliroosjes en bosui. Ideaal, want dat scheelt een hoop hak-, en snijwerk. Mocht je deze zak niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf Cavolo nero, champignons etc. kopen en fijnsnijden, tot je circa 800 gram gesneden soepgroente hebt.

Truffelsalsa door de soep

Als ultieme smaakmaker, roer je op het einde nog een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) door de Minestronesoep met groene kool. De truffelsmaak komt deze herfstachtige soep goed tegemoet en brengt het gerecht nog meer in balans. Het is een soep met een uitgesproken smaak, maar wel eentje die je zeker omarmd met dit koude weer.


Print

Recept: Minestronesoep met groene kool en ravioli

Minestronesoep met groene kool en tortellini
Print Recipe

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram gesneden Italiaanse roerbakgroente: Cavolo Nero, kastanjechampignons, broccoli & bosui.
  • 2 liter groentebouillon,
  • 250 gram ravioli met champignonvulling,
  • 1 groot blik cannellini bonen (300 gram),
  • salsa tartufata (=truffelsalsa, te koop bij de delicatessenwinkel),
  • olijfolie.

Extra:

  • soeppan,
  • kleine kookpan, voor de ravioli,
  • vergiet.

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Voeg de gesneden groente mix (Cavolo nero, champignon, broccoli & bosui) toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de minestronesoep zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Ondertussen kook je de tortellini al dente. Ik gebruik zelf verse tortellini, dus deze is met slechts 5 minuutjes klaar. Even afgieten en kort afspoelen met koud water om plakken te voorkomen.
  4. Spoel de cannellini bonen af en laat uitlekken. Stop vervolgens bij de soep en laat de laatste minuut van de kooktijd mee verwarmen. Voeg tevens de gekookte tortellini toe de soep en verwarm ook mee in deze laatste minuut.
  5. Serveer de minestronesoep met groene kool in diepe borden en geef er een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: soepen, Italiaans, tortellini, pasta, cavolo nero, tartufata, truffel,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Minestronesoep met groene kool en tortellini

Category: Soep Recepten Tags: cavolo nero, champignons, groene kool, Italiaanse keuken, minestrone, tortellini, truffel, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blote Billetjes in het gras (snijbonenstamppot)
Volgend bericht: Alan & Pim’s Kiprestaurant in Scheveningen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    17 november 2016 om 2:47 pm

    Echt comfort food! Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 november 2016 om 4:02 pm

      Jazeker! Bedankt Demi

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in