• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Stoofpotje van tomaten met halloumi

Stoofpotje van tomaten met halloumi

4 mei 2020 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit stoofpotje van tomaten met halloumi Een heerlijk vegetarisch gerecht bomvol verstopte groenten en om lekker van te genieten.

Dippen in een stoofpotje van tomaten

Ja zelfs in het voorjaar kun je lekker genieten van stoofpotjes. Je kunt er lekker veel groenten in kwijt. En geserveerd met naanbrood of een ander brood dat je erin kunt dippen is het eigenlijk een lui lekker gerecht voor op zomerse namiddagen. Dit stoofpotje van tomaten top ik nog eens af met halloumi kaas voor wat extra proteine en die meteen lekker krokant bakt. Ook heerlijk voor op je broodje.

recept stoofpotje met tomaten en halloumi kaas © bettyskitchen.nl

Wat is Halloumi kaas?

Ik heb halloumi nog niet zo heel lang geleden ontdekt en ben echt fan. Maaar wat is halloumi kaas? Dit is een ongerijpte geitenkaas die zijn oorsprong op Cyprus kent. Het grote voordeel van deze kaas is dat hij niet smelt maar echt zo’n smaakvol bruin grillrandje krijgt. En dat is precies de reden waarom ik halloumi in dit gerecht voor een stoofpotje met tomatenheb verwerkt. Als je op zoek bent naar meer recept inspiratie voor halloumi? Eerder deelde ik deze recepten van boerenkool cake met halloumi en deze gnocchischotel met halloumi en noten. En onze Tex Mex koningin Betty maakte deze Fajita’s met gegrilde halloumi.


Print

Recept: Stoofpotje van tomaten met halloumi

recept stoofpotje met tomaten en halloumi kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit is een heerlijk vegetarische ovenschotel voor zomerse avonden. Dit stoofpotje met tomaten en gegrilde halloumi kaas is erg fijn om je naanbrood of pitabroodjes in te dippen en lekker lang van te genieten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 125 gram cannelinibonen
  • 0.5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. gemalen komijnzaad
  • 200 gram halloumi
  • 2 naanbroden om erbij te serveren
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als dat mogelijk is bij jouw oven alleen de bovengrill. Bereid het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil en snij de ui fijn, net als de courgette en paprika. Pers de tenen knoflook alvast uit. Verwarm wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak enkele minuten.
  3. Schep de tomatenpuree en knoflook door de groenten en verwarm dit. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, cannelinibonen, paprikapoeder en komijnzaad toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Ondertussen vet je een ovenschaal in met wat olie. Snij de halloumi in dunne plakken.
  5. Knip of snij de blaadjes verse koriander en roer deze door de tomatenstoof. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de halloumi eroverheen en vet de bovenkant van de halloumi in met wat zonnebloemolie.
  6. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de halloumi mooi bruin gegrild is. Serveer de tomatenstoof met het naanbrood.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept stoofpotje met tomaten en halloumi kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit stoofpotje van tomaten wilt gaan maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cannelini bonen, courgette, halloumi, Kaas, knoflook, komijn, koriander, naanbrood, Nanda Appelman, ovenschotel, Paprika, stoofschotel, tomaten, tomatensaus, tomatenstoof, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Nachos met Pulled Jackfruit
Volgend bericht: Muffins met frambozen en kokos »

Lees Interacties

Reacties

  1. José

    13 mei 2020 om 6:48 pm

    Érg smakelijk gerecht, voor herhaling vatbaar! Heb gerookt paprikapoeder gebruikt (pikant&zoet), een restje zachte geitenkaas en 100g freekeh (ipv naanbrood) door de groente gemengd.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in