• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Boerenkool cake met halloumi (video)

Boerenkool cake met halloumi (video)

18 januari 2019 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Het is hartje winter dus hoog tijd voor een winters gerechten met boerenkool, zoals deze vegetarische boerenkool cake met halloumi en hazelnoten. Schuif deze cake simpelweg in de oven en dat wordt lekker hartig genieten!

Supergezonde recepten met boerenkool

Boerenkool is supergezond. Buiten het feit dat het een erg lekkere groente is voor in deze smaakvolle boerenkool cake, is het ook nog eens super gezond. Boerenkool zit o.a. bomvol vitamine C dus perfect om je weerstand extra te boosten tijdens onze Hollandse winters. Je kunt ontzettend veel kanten op met deze groene, kleine superfood; denk aan smoothies, salades, stamppotten, chips, etc. Heb je nog wat boerenkool over? Check dan hier nog meer recepten met boerenkool.

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen

Serveertip Boerenkool cake

In deze cake zit zo’n 100 gram boerenkool verwerkt dus hoogstwaarschijnlijk heb je nog een hele zak over. Serveer dan ook een lekker boerenkool salade bij de cake. Bijvoorbeeld deze boerenkool salade met peer, ham en gorgonzola. Voor een vegetarische variant kun je de ham er natuurlijk uitlaten. Betty is zelf grote fan van een extra lepel zure room bovenop de cake, als deze net uit de oven komt!

Kookvideo: Boerenkool Cake maken


Print

Recept: Boerenkool cake met halloumi

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

Boerenkool is supergezond! En smaakt heerlijk in deze boerenkool cake met de Cypriotische halloumi kaas, smoked paprikapoeder en een crunch van hazelnoten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 4 eetlepels creme fraiche,
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta),
  • 1 theelepel Sumak of (smoked sweet) paprika poeder,
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 100 gram boerenkool,
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden,
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 60 gram hazelnoten, fijngehakt,
  • 200 gram halloumi,
  • 1 eetlepel sesamzaadjes,
  • Peper en zout.

Extra:

  • Springvorm, 24 cm doorsnede

 

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter of olie. 
  2. Kluts de eieren in een kom met een flinke snuf peper en zout, de Sumak/paprikapoeder, olijfolie, creme fraiche en tahin. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix het beslag tot een egaal geheel. Roer vervolgens de boerenkool, de peterselie, de helft van de hazelnoten (zo’n 30 gram) en de knoflook er doorheen.
  3. Schep het beslag in de taartvorm en verdeel goed over de bodem. Druk een beetje aan zelfs. Snij de halloumi kaas in plakken van 0.5 cm dik en verdeel dit over de bovenkant van de vulling. Strooi ook de sesamzaadjes en resterende hazelnoten over de bovenkant van de boerenkool cake, eventueel kort besprenkelen met extra olijfolie.
  4. Plaats de taartvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de boerenkool cake gedurende de oventijd goed in de gaten. Als de bovenkant wat te donker gaat kleuren, plaats je hem iets lager in de oven.
  5. Laat de boerenkool cake kort afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: deze boerenkool cake is heel geschikt om nog enkele dagen goed afgesloten te bewaren in de koelkast. Bijvoorbeeld lekker als lunch of borrelhapje in de dagen erna! Je kunt de cake zowel koud als warm serveren.

Keywords: cake, hartige taart, boerenkool, vegetarisch, halloumi, hazelnoten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept boerenkool cake met halloumi en hazelnoten vegetarisch © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, halloumi, hartige taart, hazelnoten, kookvideo, Nanda Appelman, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Proeflokaal Mimi in Voorschoten
Volgend bericht: Gnocchi met paprika stoof »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lotte

    24 september 2021 om 3:44 pm

    Ik moet zeggen dat ik een beetje huiverig was om deze boerenkoolcake te maken, zo’n wonderlijke combinatie van ingrediënten! Maar ik had vrijwel alle ingrediënten in huis, behalve de kaas, maar die was snel gekocht. Het zijn bovendien ingrediënten die heel goed passen in een gezonde maaltijd voor diabetici, dus vooruit, proberen maar.
    En wat is hij lekker! Ik ga hem beslist vaker maken.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2021 om 1:51 pm

      Super leuk om te horen Lotte!
      Dank je wel voor je reactie en geniet heerlijk van dit recept!

      Beantwoorden
  2. Kim

    2 februari 2022 om 7:56 pm

    Vanavond gemaakt en op zich is het een lekkere taart. Maar bij mij was het heel droog. Wellicht lag dit eraan dat ik kleine eieren had.

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee