• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gnocchischotel met halloumi en noten

Gnocchischotel met halloumi en noten

6 november 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

De Meatless Monday van vandaag is dit eenpansgerecht met o.a. gnocchi, spinazie, halloumi en noten.

Gnocchischotel met halloumi en noten

Supergezond, lekker en het staat in een mum van tijd op tafel. Wel zo fijn na een lange werkdag.

Een complete vegetarische gnocchischotel

Dit gerecht is eigenlijk een klein healthy bommetje. Er zitten voldoende voedingsstoffen in die een alternatief vormen voor een complete vegetarische gnoccischotel: noten en pitten, 2 soorten kaas en onderschat de ‘doodgewone’ ui, knoflook, spinazie en olijfolie niet! Ik miste er echt geen vlees in en was de hele avond verzadigd. Als ik weer zo’n makkelijk vegetarisch gerecht als deze op tafel heb getoverd (dat ook nog eens superlekker is) sta ik er weer van te kijken hoe makkelijk het ook eigenlijk is om vegetarisch te koken.

Eenpansgerecht

Je kunt dit gerecht dus in 1 pan maken en zo staat het ook omschreven in het recept. Gebruik vooral meer pannen als jij dat makkelijker vindt hoor. De oplettende kijker is misschien wel opgevallen dat ik zelf ook heb gezondigd: ik heb de halloumi namelijk gegrild en me dus ook niet gehouden aan maar 1 pan. Ik vind dat namelijk zo lekker, een gegrild randje op de kaas… Maar het kan dus wel!

Print

Gnocchischotel met halloumi en noten

Gnocchischotel met halloumi en noten
Print Recipe

★

1 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse en Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gnocchi
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram halloumi
  • 50 gram geraspte, vegetarische kaas
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten, bijvoorbeeld hazel- of walnoten
  • 25 gram pitten, bijvoorbeeld zonnebloem-, pompoen- of pijnboompitten
  • Een paar takjes verse oregano (of 1 tl. gedroogde kruiden) 
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm er 1 eetlepel olijfolie in. Voeg de verse spinazie toe en laat het in zo’n 5 minuten slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het vocht er zachtjes uit.
  2. Tijdens het bakken van de spinazie snij je de knoflook heel fijn, de rode ui in dunne halve ringen en de halloumi in dunne, halve plakken of blokjes. Breek of hak de noten eventueel nog iets fijner.
  3. Verwarm de andere eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de uienringen hierin glazig. Voeg de knoflook, noten, pitten, gnocchi en halloumi toe en schep alles goed door elkaar.
  4. Zodra de gnocchi en halloumi een lichtbruin en knapperig randje krijgen, roer je ook de spinazie erdoorheen en voeg je naar smaak peper en zout toe. Knip of snij de oregano alvast fijn als je verse takjes gebruikt.
  5. Serveer de gnocchischotel met de oregano en geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Lekker he, die halloumi (ongerijpte geitenkaas). Eerder maakte ik deze Wilde Rijstsalade er ook mee. Kende je dat recept al? 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gnocchischotel met halloumi en noten

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gnocchi, halloumi, hoofdgerechten, Kaas, Nanda Appelman, noten en zaden, oregano, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 5x zelf herfst thee maken
Volgend bericht: Limon Bar & Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wim

    6 november 2017 om 7:27 pm

    Ik hou niet van gnocchi en haloumi jammer Bettine

    ★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee