(WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN) Hola! Deze temperaturen vragen wel om een Tex Mex feestje! Dus we gaan 5 Santa Maria verrasboxen weggeven en met o.a. onderstaand recept voor nachos met pulled jackfruit kun je dan direct aan de slag! Wie ga jij hiermee verrassen?
Een spontaan Tex Mex feestje
Jullie weten immers hoe dol ik ben op de Tex Mex keuken en deze prachtige lente dagen lenen zich uitermate geschikt voor een spontaan en klein Tex Mex feestje voor in eigen tuin of balkon! Erg leuk,om bijvoorbeeld aan het einde van de thuiswerkdag je partner (en kids) mee te verrassen. Speciaal voor de Meatless Monday van vandaag heb ik dan ook gekozen voor een vegetarisch recept voor nachos met pulled jackfruit uit de oven. En het bleek een ware favoriet van mijn man en dochter! Maar wist je dat je met jackfruit nog veel meer lekkers kunt maken? Probeer bijvoorbeeld ook eens deze pizza met pulled jackfruit. Of ga voor een vegan kapsalon met zoete aardappelfriet. Ook lekker: een pittige rendang met jackfruit!
Ben jij fan van deze nachos met pulled jackfruit? Voor de afwisseling bekijk je hier ook 7 x nacho’s recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden!
Aan de slag met vegetarische nachos met pulled jackfruit
Santa Maria is het merk voor Tex Mex kruidenmixen, salsa’s en wraps en is niet meer weg te denken uit onze voorraadkast. Daarnaast hebben zij nu een verrasbox samengesteld zodat je ook in deze corona tijden lekker spontaan en snel een Tex Mex feestje op tafel kunt zetten! I love it! Wij gaan maar liefst 5 stuks Santa Maria verrasboxen weggeven via de site en social media kanalen, dus doe mee en zet binnenkort ook iemand anders in het Tex Mex zonnetje! Om je alvast een beetje op weg te helpen volgt hieronder het recept voor vegetarische nachos met pulled jackfruit, gemaakt met een aantal ingrediënten uit de verrassingsbox!
Winactie: 5x Verrasbox van Santa Maria
— DEZE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN —
Onderstaand recept voor nachos met pulled jackfruit maak je natuurlijk met producten uit de verrasbox van Santa Maria! Zo kun je lekker meteen aan de slag! Hoe doe je mee met de winactie?
- Laat een reactie achter onder dit bericht en vertel ons wie jij in huis graag wilt verrassen met een Tex Mex maaltijd.
- Like het bericht op Facebook, Twitter en\of Instagram en tag in de comments alle Tex Mex fans die jij kent en die ook wel een gokje zouden willen wagen 🙂
- Meedoen kan tot en met Maandag 04 mei 2020 en de winnaars ontvangen persoonlijk bericht.
- Let op! Het pakket wordt enkel verstuurd naar een afleveradres in Nederland.
Groetjes, Betty
Recept: Nachos met Pulled Jackfruit
Ben jij liefhebber van Tex Mex recepten? Zet met het grootste gemak deze nachos met pulled jackfruit in de oven en vervolgens op tafel. Dit vegetarische recept is ideaal voor de Meatless Monday!
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Borrelhap
- Cuisine: Tex Mex Keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 1 blik Fairtrade Jonge jackfruit (ca 550 gram),
- 1 ui,
- 1 rode paprika,
- 1 zak Santa Maria Seasoning mix for Fajita,
- 75 gram mais korrels (uit blik),
- 75 gram zwarte bonen (uit blik),
- 185 gram Santa Maria Chrispy corn Nacho Chips,
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa – mild,
- 100 gram geraspte cheddar kaas,
- scheutje olijfolie.
Voor erbij:
- 125 ml creme fraiche,
- 0.5 zakje Santa Maria Dip Mix American Ranch,
- 2 eetrijpe avocado’s,
- 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
- Giet het blik jackfruit af in een vergiet. Spoel de jackfruit goed na met koud water en laat uitlekken. Trek met je vingers de jackfruit in stukjes. Eventuele harde kernen kun je pletten met een koksmes.
- Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui en paprika zacht gedurende 3-4 minuten. Voeg de jackfruit toe en bak 2 minuten mee. Schep de fajita kruiden er doorheen en bak nog even mee.
- Ondertussen giet je de mais en zwarte bonen af. Spoel na met koud water en en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de pan, roer kort goed door en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een kleine ovenschaal of vuurbestendig koekenpannetje licht in met olie en verdeel ongeveer driekwart van de nacho’s zak tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de pulled jackfruit overheen, lepel ongeveel de helft van de salsa over en strooi vervolgens de helft van de kaas er over heen.
- Verdeel de overige kwart van de nachos er op, lepel de overige helft van de salsa over en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.Laat de Nachos met pulled jackfruit vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.
- Tijdens het bakken ga je de dips maken. Roer in een kommetje de zure room met de mix voor American Ranch dip door elkaar. Prak of pureer de avocado’s en meng in een tweede kommetje hier de kruidenmix voor guacamole doorheen. Serveer beide dips bij de nachos met pulled jackfruit.
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze nachos met pulled jackfruit wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.