• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Muffins met frambozen en kokos

Muffins met frambozen en kokos

6 mei 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Komende weekend is Moederdag en dan pakken we natuurlijk lekker uit voor mama (en oma)! Van een lekker ontbijtje op bed, of breng gezellig deze muffins met frambozen en kokos langs!

Muffins met frambozen voor mama!

Mijn tweejarige dochter en ik houden wel van een thee-party en daar serveren we dan uiteraard wat lekkers bij, zoals deze muffins met frambozen. Op deze website vind je hier dan ook inspiratie genoeg voor want veel van onze favoriete recepten staan hier reeds op. De laatste tijd zijn we wat meer aan het experimenteren met muffins. Deze zachte – niet al te zoete – Engelse broodjes doen het altijd goed bij een kopje thee of koffie en zijn ook heerlijk om stukjes (diepvries) fruit in te verwerken. Dus toen wij afgelopen week lekker aan het genieten waren van deze muffins met frambozen en kokos bedacht ik meteen dat dit een lekker recept voor jullie Moederdag zou kunnen zijn!

  • recept muffins met frambozen en kokos © bettyskitchen.nl
  • recept muffins met frambozen en kokos © bettyskitchen.nl

Nog meer Moederdag recepten

Nu zien deze muffins met frambozen er natuurlijk fantastisch uit, maar ik heb nog meer lekkere moederdag recepten in petto voor jullie hoor! Verras mama met een gepocheerd ontb’eitje op bed. Maak een verrukkelijke stack met gezonde havermout pancakes. Of bak een verrukkelijke taart voor mama! Check hier sowieso 10x Bakrecepten tips voor Moederdag. En ben je geen keukenprins(es) dan doet een tekening, een knuffelsessie of (bon voor een) massage het vast ook wel goed bij mama!


Print

Recept: Muffins met frambozen en kokos

recept muffins met frambozen en kokos © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Verras jij jouw moeder tijdens Moederdag met een kop thee en verse muffins met frambozen en kokos? Deze zachte, niet al te zoete, Engelse broodjes zijn verrukkelijk en met gecombineerd met fruit maak je altijd de lekkerste variaties.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: High Team
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren,
  • 75 gram (zonnebloem)olie,
  • 175 gram plantaardige melk, liefst: kokosdrink,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 220 gram bloem,
  • 75 gram (lichtbruine) basterdsuiker,
  • 30 gram geraspte kokos,
  • Snufje zout,
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 theelepel speculaaskruiden,
  • 200 gram diepvries frambozen.

Extra:

  • muffinvorm met  12 papieren vormpjes,
  • keukenmixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en stop 12 papieren muffinvormpjes in de tray. C
  2. Klop de eieren, zonnebloemolie, melk en vanille goed door elkaar in de mixer. Laat gerust 2-3 minuten kloppen tot het mengsel witter en schuimig wordt.
  3. Roer in een ruime kom de bloem, suiker, kokos, zout, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en giet hier de ‘natte mix’ in. Gebruik vervolgens een (houten)spatel om het geheel door elkaar te mengen. Maar blijf niet onnodig lang doormengen.
  4. Tot slot vouw je hier ook de diepvries frambozen doorheen – hou echter 12 stuks achterwege. Gebruik een ijssoop om het muffin beslag in de vormpjes te lepelen en steek een framboos in het midden van elke vorm. Bak de muffins met frambozen en kokos gedurende 20-25 minuten in de oven. Steek er na afloop een sateprikker in om te zien of de muffins gaar zijn. De satéprikker moet er droog uitkomen.
  5. Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal er daaran uit om nog wat meer te koelen. Serveer het liefst nog een klein beetje warm. 

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Laat de muffins goed afkoelen. Daarna bewaren in een afgesloten bak of zak een paar dagen bewaren op een droge, koele plek. Of vries er een paar in voor een later moment!

Keywords: muffins, cakejes, frambozen, boter, bloem, suiker, kokos, moederdag

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept muffins met frambozen en kokos

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze muffins met frambozen wilt gaan maken!

Category: High Tea Recepten Tags: bloem, eieren, frambozen, high tea, kokosmelk, kokosrasp, Moederdag, muffins, speculaaskruiden, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Stoofpotje van tomaten met halloumi
Volgend bericht: Spaghetti Carbonara (pasta met spek en ei) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in