Print

Recept: Stoofpotje van tomaten met halloumi

Dit is een heerlijk vegetarische ovenschotel voor zomerse avonden. Dit stoofpotje met tomaten en gegrilde halloumi kaas is erg fijn om je naanbrood of pitabroodjes in te dippen en lekker lang van te genieten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 witte uien
  • 3 tenen knoflook
  • 125 gram cannelinibonen
  • 0.5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. gemalen komijnzaad
  • 200 gram halloumi
  • 2 naanbroden om erbij te serveren
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als dat mogelijk is bij jouw oven alleen de bovengrill. Bereid het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil en snij de ui fijn, net als de courgette en paprika. Pers de tenen knoflook alvast uit. Verwarm wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak enkele minuten.
  3. Schep de tomatenpuree en knoflook door de groenten en verwarm dit. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, cannelinibonen, paprikapoeder en komijnzaad toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Ondertussen vet je een ovenschaal in met wat olie. Snij de halloumi in dunne plakken.
  5. Knip of snij de blaadjes verse koriander en roer deze door de tomatenstoof. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de halloumi eroverheen en vet de bovenkant van de halloumi in met wat zonnebloemolie.
  6. Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de halloumi mooi bruin gegrild is. Serveer de tomatenstoof met het naanbrood.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda