• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

27 juni 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Deze Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta is namelijk ideaal voor zomerse avonden. Ik maakte een grote plaatpizza beleg je heel eenvoudig met gerookte zalm en rucola. Snijd in stukjes en deel met vrienden of familie tijdens een (late) zomeravond borrel.

Zelf Spelt Pizza deeg maken

Het recept heb ik afgekeken van ome Jamie Oliver,  en was blij verrast dat hij een spelt pizza maakte met karnemelk. Het resultaat is een luchtige structuur van het deeg, dat eigenlijk meer weg heeft van brood. Het deed mij een klein beetje denken aan de pizza’s die men bij  SUGO Pizza serveert. Rol het spelt pizza deeg uit tot een vierkant of rechthoek en bak eenvoudig op de bakplaat in de oven. Daarna is het simpelweg beleggen, zoals je met een brood zou doen. Wist je dat je overigens ook een heerlijk recept voor speltbrood met zuurdesem op de site kunt vinden?

spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Nog meer lekkere Italiaanse recepten met zalm

Vind je deze spelt pizza met gerookte zalm en ricotto een lekker recept? Probeer dan ook eens een van deze lekkere Italiaanse recepten met zalm uit! Maak eens een super makkelijk pasta met Boursin kaas en zalm. Ter variatie kun je ook deze romige pasta met andijvie en zalm proberen. Wist je dat zalm ook perfect gecombineerd kan worden met groene basilicum pesto? Daarnaast is dit recept voor zalm met spinazie en orzo ook een echte aanrader! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

speltpizza met gerookte zalm en ricotta
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hou je van de notige smaak speltbrood? Maak dan ook eens een keertje een spelt pizza! Jamie Oliver was de inspiratie voor dit recept voor spelt pizza met gerookte zalm en ricotta kaas!

  • Author: Jamie Oliver website
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta’s & Pizza’s
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram spelt bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • ½ tl. zout
  • ¼ tl. suiker
  • 100 ml. karnemelk
  • 100 ml. water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groot ei (L)

Voor de topping:

  • 150 gram ricotta
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesneden
  • 2 tl. kappertjes
  • 50 gram rucola
  •  citroen
  • flinke snuf peper

Extra: 

  • Keukenmixer met deeghaak. (Maar met de hand kan ook).
  • Paletmes (of gebruik de bolle kant van een grote opscheplepel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif met een klein beetje met speltbloem en zet apart.
  2. Meng in de kom het speltbloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop in een apart kommetje het ei los met de karnmelk, water en olie. Giet dit bij de bloem en kneep op rustige stand met de keukenmixer met deeghaak gedurende een paar minuten.
  3. Haal het deeg uit de kom en druk volledig uit op de bakplaat. Probeer een dikte van 1 cm aan te houden, maar je kunt zowel kleinere ronde pizza’s vormen, vierkant of rechthoek, wat jij wilt.
  4. Bak de speltpizza bodem alvast af in de oven, gedurende 15-18 minuten.
  5. Neem de pizza uit de oven en verdeel hier de ricotta overheen. Smeer deze gelijkmatig uit met het paletmes. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de ricotta. Bestrooi met de fijngesneden sjalot, kappertjes en rucola.
  6. Breng de speltpizza met gerookte zalm en ricotta alleen nog even op smaak met een beetje uitgeknepen citroensap en een flinke snuf peper.  Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Category: Pizza Recepten Tags: bakpoeder, citroen, eieren, gerookte zalm, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, kappertjes, karnemelk, ricotta, rucola, sjalotten, spelt, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde croissants met amandel
Volgend bericht: Weber Barbecue Workshop (Vlog) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Merel

    27 juni 2017 om 10:44 am

    Oh my Betty.. Ik krijg hier meteen zoveel zin in!! Bewaar het recept voor volgend weekend 🙂 Liefs, Merel

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee