• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit)

Snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit)

27 maart 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken.

Vegetarische snijbonen stoofpot met tomaten

Loubye Bzeit is een vegetarisch klassieker uit de Libanese keuken. Je kunt het als voorafje of bijgerecht serveren, maar ook als vegetarische hoofdmaaltijd. Ik serveerde de snijbonen stoofpot met zachte, Libanese wraps, ofwel Libanees platbrood. Lekker afscheuren met je handen en in de stoofpot dopen. Maar je kunt hierin natuurlijk variëren naar eigen smaak en de stoofpot bijvoorbeeld ook serveren met pita’s, naan brood, aardappels of gekookte of gestoomde rijst. Zo maak je er echt een complete vega maaltijd van.

recept snijbonen stoofpot vegetartisch © bettyskitchen.nl

Libanese keuken

De Libanese keuken is ontzettend populair en dat vinden wij van Betty’s Kitchen helemaal niet erg. Want wat een heerlijke gerechten komen er van oorsprong uit deze keuken zeg. Met volop vegetarische en ook vegan mogelijkheden, dus daar kun je de Meatless Mondays wel mee vullen. Wij hebben bijvoorbeeld ook een heerlijk recept voor Sabich, pita met aubergine, ei en houmous op de site staan. En een recept van deze lekkere couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Wil je een avondje uitpakken, dan is deze Tel Aviv style borrelplank echt een aanrader! Deze snijbonen stoofpot is overigens ook heel geschikt om hierbij te serveren. Lekker een tafel vol hapjes om te delen met het gezin of een clubje vrienden. Geniet er van!


Print

Recept: Snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit)

recept snijbonen stoofpot vegetartisch © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze snijbonen stoofpot, geserveerd met Libanese wraps. Deze snijbonen stoofpot wordt ook wel ‘Loubye Bzeit’ genoemd, want het is een heerlijk vegetarisch gerecht uit de Libanese keuken. Lekker met rijst of aardappels voor een complete maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 hour 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 – 3 Libanese wraps om erbij te serveren

Instructions

  1. Schil en snij de uien in dunne, halve ringen. Verwarm 3 el. olijfolie in een stoofpan. Voeg de uien toe en laat voor 15 minuten zacht garen op laag vuur.
  2. Pers ondertussen de knoflook alvast fijn. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en snij in grove stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Voeg de knoflook, snijbonen en tomatenpuree toe aan de ui en bak enkele minuten mee. Giet vervolgens de tomatenblokjes en 100 ml. water in de pan. Voeg ook de kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 45 minuten zacht stoven.
  4. Knip of snij de peterselie alvast fijn. Na de bereidingstijd roer je de kruiden door de stoof. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  5. Serveer de snijbonen stoofpot met de Libanese wraps erbij. Ook lekker met gekookte rijst voor extra vulling.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept snijbonen stoofpot vegetartisch © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Libanese snijbonen stoofpot genaamd ‘Loubye Bzeit’ wilt gaan maken.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: budget koken, Glutenvrij, hoofdgerechten, Levantijnse keuken, Libanese wraps, Nanda Appelman, nootmuskaat, peterselie, pitabroodjes, rijst, snijbonen, stoofpot, tomaten, tomatenpuree, uien, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Zelf Roti Plaat maken
Volgend bericht: Guinness Stoofpot in een broodkom »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee