• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

27 januari 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Zet jij vanavond ook deze pita’s met gegrilde aubergine, ei, houmous, komkommer en tomaat op tafel? Een makkelijke, snelle maaltijd voor een vegetarische avond.

Sabich uit Tel Aviv

Ik heb me voor dit gerecht laten inspireren door de ‘sabich’ die ik afgelopen voorjaar voor het eerst in Tel Aviv heb gegeten. Traditioneel wordt sabich met ‘amba’ geserveerd, een soort chutney van gepekelde mango. Dit laatste heb ik voor dit gerecht achterwege gelaten. Tel Aviv is overigens een must visit voor iedere foodie. Wat heb ik daar lekker en gevarieerd gegeten. Vooral ook voor vegetariërs is het een walhalla.

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Serveertip pita met aubergine

Ik maakte een soort pizzatjes van de pita’s door de bovenkant te beleggen met aubergine, ei en hoemoes. Maar je kunt de pita’s natuurlijk ook halveren en vullen met alle ingrediënten. Wat jouw voorkeur heeft!

Zoek je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Als je dit recept voor pita met aubergine en hoemoes lekker vindt, weet je ongetwijfeld ook deze aubergines met feta uit de oven en deze taco’s met geroosterde bloemkool en tahin te waarderen.


Print

Recept: Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarische hoofdgerecht
  • Cuisine: Israelische keuken

Ingredients

Scale
  • 4 pita broodjes,
  • 2 eieren,
  • 1 aubergine,
  • een halve komkommer,
  • 2 tomaten,
  • 2 el. pompoenpitten,
  • 4 el. houmous (naturel),
  • 2 el. tahin (sesampasta),
  • 3 takjes verse peterselie,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Als je afbakpita’s hebt gekocht: bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe. Grill de plakken aubergine aan beide zijden totdat er een lichtbruin grillrandje ontstaat. Waarschijnlijk moet dit in twee rondes omdat de plakken niet in één keer in de grillpan kunnen.
  3. Ondertussen snij je de komkommer en tomaten in fijne blokjes. Knip of snij de peterselie heel fijn. Kook de eieren: 3-4 minuten voor zachtgekookte eieren of 7-8 minuten voor hardgekookte eieren. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij in zessen.
  4. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze gaan poffen. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
  5. Besmeer de pita’s met de houmous. Vervolgens leg je de gegrilde aubergine plakken en eieren erop. Verdeel de komkommer, tomaat en pompoenpitten eroverheen. Sprenkel de tahin over de broodjes. Voor het serveren voeg je de verse peterselie toe en naar eigen smaak zout en peper.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pita met aubergine, ei en houmous (sabich)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pita met aubergine wilt maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, eieren, houmous, Isrealische keuken, Midden-Oosten, Nanda Appelman, Pita, sabich, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gevulde paprika met gehakt en rijst
Volgend bericht: Picanha van de BBQ »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in