• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Sinterklaas Cake met kruidnoten (video)

Sinterklaas Cake met kruidnoten (video)

3 december 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Hebben jullie ook zo’n zin in Sinterklaas vieren? Ik wel, want dit jaar staat deze Sinterklaas Cake met kruidnoten op tafel! Onze nieuwe favoriet, maar ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs! Ga jij hem ook maken?

Een cake voor Sinterklaas maken

Na jullie lovende reacties op de Sinterklaas Fudge van vorige week, bedacht ik dat diezelfde smaakmakers het ook heel goed zouden doen in een gebakje. Dus ging ik aan de slag met een kookvideo en een cake voor Sinterklaas maken. Maar niet zomaar een cake hoor. De ronde vorm, zachte en fijne gebakstructuur maken van deze Sinterklaas cake een spectaculaire taart. Daarnaast mogen een vleugje sinaasappel, amandelen en natuurlijk kruidnoten mogen niet ontbreken in de Sinterklaas cake, die jij ongetwijfeld ook tot grote favoriet gaat bestempelen.

sinterklaas cake met kruidnoten

Kookvideo: Sinterklaas Cake met kruidnoten

Nog meer lekkere recepten voor Sinterklaas

Ben jij ook fan geworden van deze Sinterklaas cake met kruidnoten? Echt ideaal voor elk moment van de dag, tot en met het dessert aan toe! Maar eh… hoe klinkt deze chocoladefudge met kruidnoten je dan in de oren? Yummmmm! Of ga je misschien ook voor homemade speculaas brokken dit jaar? Uiteraard kun je hier nog veel meer lekkere recepten voor Sinterklaas terugvinden. Ik hoop dat je het in ieder geval een leuke recept video vind geworden en wens je uiteraard hele fijne feestdagen toe!


Print

Recept: Sinterklaas Cake met kruidnoten

sinterklaas cake met kruidnoten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Hebben jullie ook zo’n zin in Sinterklaas vieren? Ik wel, want dit jaar staat deze Sinterklaas Cake met kruidnoten op tafel! Onze nieuwe favoriet, maar ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs! Ga jij hem ook maken?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 35 minutes
  • Yield: 12–14 personen 1x
  • Category: Sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gr fijne suiker
  • 185 gr roomboter
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 1 tl amandel extract
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 6 el vers geperste sinaasappelsap (of melk)
  • 170 gr zelfrijzend bakmeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr chocolade kruidnoten
  • 2 el amandelschaafsel

Extra:

  • keukenmixer, met bischopsspatel of garde,
  • ronde springvorm van 24 cm doorsnede
  • (of gebruik een langwerpig cakeblik van 28 cm lang)
  • zilverfolie

Instructions

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Achtereenvolgens voeg je de speculaaskruiden, amandelextract en sinaasappelsap toe aan het cakebeslag.
  4. Tot slot meng je het zelfrijzend bakmeel en amandelmeel + bakpoeder in en kommetje. Voeg vervolgens in (drie) delen toe en spatel dit zachtjes door het botermengsel. Schep er tot slot de kruidnoten doorheen.
  5. Vul het cakeblik met het beslag en strijk glad met een spatel. Dek de springvorm licht af met folie en bak de Sinterklaas cake in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  6. Haal de Sinterklaas cake uit de oven, verwijder het folie en bestrooi de bovenkant van de cake met het amandelschaafsel. Daarna stop je de taart weer de oven in gedurende 45 minuten. (Totale baktijd is dus 1 uur en 15 minuten.)
  7. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de Sinterklaas cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: sinterklaas, cake, taart, kruidnoten, zoet, bakken

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

sinterklaas cake met kruidnoten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit recept voor Sinterklaas cake met kruidnoten maken!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: amandelmeel, amandelschaafsel, bloem, boter, cake, eieren, kookvideo, kruidnoten, Nederlandse keuken, sinaasappels, Sinterklaas, speculaaskruiden, suiker, taart, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige Banketletter met gehakt
Volgend bericht: Hartige taart met vis (Fish Pie) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in