Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze risotto taartjes met een salade van tomaten, mozzarella en basilicum gemaakt. Als ik je vertel dat de risotto taartjes van buiten lekker knapperig zijn en van binnen heerlijk romig en cheesy, ben je vast al om.
Zelf risotto maken is altijd even een werkje, maar je wordt smakelijk beloond! En risotto is ook weer zo’n fijn gerecht om kliekjes in te verwerken. Ideaal voor een snelle doordeweekse avond dus!
De basis van risotto is vaak hetzelfde, ik gebruik daarvoor olie, ui, knoflook en risotto natuurlijk! Als extra groente voeg ik dit keer geraspte courgette toe. Ook qua kaas had ik nog wat Parmezaan liggen maar ook geraspte oude kaas, dat kon er wat mij betreft ook nog prima in! Kijk dus vooral wat je nog hebt liggen en lekker vindt: bosui, doperwtjes, aubergine, paprika, champignons? Voeg vooral toe aan de taartjes!
Heb je extra hulp nodig bij het maken van de risotto? Zie hier een uitgebreide tutorial van Betty.
[cookbook_recipe id=”27093″]
Geef een reactie