(Sponsored) – Dit najaar zitten kookfanaten elke maandagavond aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Over smaak valt te twisten. En daar kwam vorige week dit recept voor Rib-eye met courgettelinten en een aardappelschotel ook in voorbij. Zelf was ik ook tijdens de opnames aanwezig en wel als jurylid van de diverse gerechten en ik kan je zeggen: dit is er eentje die jij ook thuis wilt proberen!
Over smaak valt te twisten
De oplettende kijker zal het vorige week niet ontgaan zijn, maar ik kwam dus eventjes voorbij in het nieuwe TV Programma: Over smaak valt te twisten (#OSVTT). Hierin gaan diverse kookclubs de culinaire strijd met elkaar aan, voor de titel: Beste Kookclub van Nederland! Niet alleen professionele kookclubs hoor, maar ook vriendengroepjes die het leuk vinden om te koken en om anderen met hun kookkunsten te imponeren. Het recept voor deze rib-eye met courgette linten was niet alleen een grote favoriet tijdens de uitzending, maar wordt deze week ook nog eens compleet thuisbezorgd in de nieuwe HelloFresh maaltijd boxen.
De presentatie is in handen van Irene Moors en Rudolph van Veen, die tevens ook de gerechten met een kritisch oog beoordeeld. En daarnaast vind je in de eetzaal een diverse jury van BN’ers, foodbloggers en lekkerbekken. En omdat er nou eenmaal over smaak valt te twisten, was het ook zo leuk om alle meningen en opvattingen over de verschillende gerechten te horen. Over Smaak valt te twisten is tot en met 10 oktober 2016 te bekijken, op maandag avond om 21.30 uur op SBS 6. Ik ben zo benieuwd wie er uiteindelijk gaat winnen!
Over HelloFresh
Niet alleen strijd men om de eeuwige roem, maar is het winnende recept van de avond, de week erna, ook terug te vinden in de HelloFresh Box! Ik schreef al eerder over de HelloFresh maaltijdboxen, waarin een compleet vers weekmenu met recepten en boodschappen bij jou thuis wordt afgeleverd. En HelloFresh heeft op de set een ware fresh market opgebouwd met elke week wisselende verse producten, waar de kookteams dus uit moeten kiezen voor hun kookchallenge. Tijdens de uitzending van vorige week werd ik op slag een beetje verliefd op de Rib-Eye met courgettelinten en aardappelschotel met Zwitserse Gruyere kaas, van Team Geel. Dik verdiend zat het recept dan ook afgelopen week in de HelloFresh Box en kon ik er thuis zelf ook nog een keertje mee aan de slag!
Het is helaas een recept met veel diverse handelingen. Maar des te meer respect heb ik dan ook voor het team dat ze dit onder grote druk tijdens de uitzending klaar hebben weten te maken. En het resultaat mag er zeker zijn! De rib-eye was van goede kwaliteit, de courgettelinten hadden nog steeds een lekkere bite en die aardappelschotel was overheerlijk. Ik denk overigens dat dit ook een geweldig recept voor de aankomende feestdagen gaat zijn. Wil jij nu zelf ook aan de slag met recepten uit het progamma Over smaak valt te twisten? Bestel dan gauw de volgende maaltijd box op via de website van HelloFresh.
Recept: Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel
Dit najaar zitten kookfanaten elke maandagavond aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Over smaak valt te twisten. Zelf was ik ook tijdens de opnames aanwezig en wel als jurylid van de diverse gerechten en ik kan je zeggen: dit is er eentje die jij ook thuis wilt proberen! Dit is het Het Winnende Recept uit de TV show: Over smaak valt te twisten – aflevering 4:
- Prep Time: 30 min,.
- Cook Time: 20 min
- Total Time: 50 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 400 gram rib-eye
- 800 gram (Nicola) aardapelen
- 2 uien
- 4 takjes bladpeterselie
- 2 courgette’s
- 1 gele peen of wortel
- 2 eieren
- 10 eetlepels kookroom
- 100 gram geraspte Gruyere kaas
- 8 eetlepels melk
- 2–3 eetlepels roomboter
- 2–3 eetlepels olijfolie
- peper & zout
Extra:
- kleine ovenschaal
- vergiet of bolzeef
- kaasschaaf of dunschiller
Instructions
- Haal de rib-eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Vet de ovenschaal vast in met 1/3 van de roomboter.
- Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van 0.5 cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt in 12-15 minuten. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen.
- Pel en snipper de ui en hak de peterselie fijn. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Schaap met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Schrap de gele peen en snijd in blokjes van 0.5 x 0.5 cm.
- Meng het ei, de kookroom, de melk en de helft van de peterselie in een kom. Voeg de helft van de geraspte gruyere kaas toe en breng op smaak met zout & peper. Schep de gekookte aardappelschijfjes in de ovenschaal en schenk hier het eiermengsel over heen. Bestrooi vervolgens met de rest van de gruyere kaas en nog een snuf peper. Bak de aardappelschotel in 15-20 minuten gaar in de oven.
- Verhit de olijfolie in de grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de blokjes peen toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de courgette linen toe en roerbak deze mee gedurende 2 minuten. Breng op smaak met zout & peper.
- In het kleine koekenpannetje verhit je vervolgens de overgebleven roomboter. Bak hierin de rib-eye gaar, gedurende 1-3 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om. Tranceer vervolgens de rib-eye (oftewel”: snijd in mooie plakken) en breng op smaak met zout en peper. Serveer de rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel. Garneer met de overige peterselie.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met HelloFresh. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Nicole
Wat leuk dat je ook je mening mocht geven! Het ziet er heerlijk uit!
Betina Oostveen
Dank je wel Nicole,
het was zeker een bijzondere belevenis!