Print

Recept: Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit najaar zitten kookfanaten elke maandagavond aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Over smaak valt te twisten. Zelf was ik ook tijdens de opnames aanwezig en wel als jurylid van de diverse gerechten en ik kan je zeggen: dit is er eentje die jij ook thuis wilt proberen! Dit is het Het Winnende Recept uit de TV show: Over smaak valt te twisten – aflevering 4:

  • Author: Recept afgeleid van Hello Fresh
  • Prep Time: 30 min,.
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 400 gram rib-eye
  • 800 gram (Nicola) aardapelen
  • 2 uien
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 courgette’s
  • 1  gele peen of wortel
  • 2 eieren
  • 10 eetlepels kookroom
  • 100 gram geraspte Gruyere kaas
  • 8 eetlepels melk
  • 23 eetlepels roomboter
  • 23 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Extra:

  • kleine ovenschaal
  • vergiet of bolzeef
  • kaasschaaf of dunschiller

Instructions

  1. Haal de rib-eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Vet de ovenschaal vast in met 1/3 van de roomboter.
  2. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van 0.5 cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt in 12-15 minuten. Giet vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen.
  3. Pel en snipper de ui en hak de peterselie fijn. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Schaap met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Schrap de gele peen en snijd in blokjes van 0.5 x 0.5 cm.
  4. Meng het ei, de kookroom, de melk en de helft van de peterselie in een kom. Voeg de helft van de geraspte gruyere kaas toe en breng op smaak met zout & peper. Schep de gekookte aardappelschijfjes in de ovenschaal en schenk hier het eiermengsel over heen. Bestrooi vervolgens met de rest van de gruyere kaas en nog een snuf peper. Bak de aardappelschotel in 15-20 minuten gaar in de oven.
  5. Verhit de olijfolie in de grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de blokjes peen toe en bak mee gedurende 2 minuten. Voeg tot slot de courgette linen toe en roerbak deze mee gedurende 2 minuten.  Breng op smaak met zout & peper.
  6. In het kleine koekenpannetje verhit je vervolgens de overgebleven roomboter. Bak hierin de rib-eye gaar, gedurende 1-3 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.   Tranceer vervolgens de rib-eye (oftewel”: snijd in mooie plakken) en breng op smaak met zout en peper. Serveer de rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel. Garneer met de overige peterselie.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty