• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / 4x Tosti uit de pan (met een Europees tintje)

4x Tosti uit de pan (met een Europees tintje)

4 oktober 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Tosti’s maken in de koekenpan is heel makkelijk en eigenlijk ook veel lekkerder als tosti’s uit het grill ijzer. Dus verzamelde ik 4x recepten voor tosti’s uit de pan met een Europees tintje.

4x tosti uit de pan met een Europees tintje

Speciaal voor de gevoelige buikjes gebruik ik glutenvrij brood van Schär en maak ik 4 soorten tosti’s met typisch Hollands, Italiaans, Spaans en Frans beleg. Stuk voor stuk erg lekker en ik ben benieuwd welke jullie favoriet is!

Glutenvrije tosti met Schär

Zoals jullie wellicht weten heb ik een beeetje overgevoelig buikje. Daarom zie je steeds vaker glutenvrije recepten op deze site terug. Schär is een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije bakkersproducten. Want met hun uitgebreide glutenvrije assortiment van broden, koekjes, wraps en pizza’s, hoeven diegenen met een glutenallergie eigenlijk niets meer te missen. Dus op een vroege zondagochtend ga ik lekker aan de slag met glutenvrije tosti’s met Schär brood.

4x tosti uit de pan met een Europees tintje

Deze glutenvrije tosti’s uit de pan maak ik dan ook met Schär Meisterbäckers Classic brood. Het lijkt nét witbrood, maar wordt gemaakt met o.a. gierst en quinoa. Het resultaat is een luchtig brood dat zich uitermate goed leent voor het maken van tosti’s. En zeg nou zelf, bij tosti’s hoort nou eenmaal ‘wit’ brood.

4x tosti uit de pan met een Europees tintje

Beleg vervolgens met jouw favoriete tosti met diverse soorten kaas, vlees, groente of fruit en bak vervolgens je tosti’s in de pan. Een koekenpan wel te verstaan. En ik heb in ieder geval 4 heerlijke tosti variatie recepten voor jullie verzameld.

Variatie recepten Tosti’s uit de pan:

(ontbijt of lunch gerecht – hou rekening met 1-2 glutenvrije tosti’s per persoon)

Hollandse Tosti uit de pan:

4x tosti uit de pan met een Europees tintjeWat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood,
  • 1 grote plak (achter)ham,
  • 1 grote plak (jonge) goudse kaas,
  • 1 theelepel Sambal,
  • klontje boter, op kamer temperatuur.

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de ham, en vervolgens kaas. Besmeer de tweede snee brood met de sambal en stapel deze bovenop, met de sambal naar binnen.
  2. Gebruik een kwast om de buitenzijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Hollandse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

 

Italiaanse Tosti uit de pan:

4x tosti uit de pan met een Europees tintjeWat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood,
  • 1/2 bolletje mozzarella, in plakken,
  • 3 zongedroogde tomaten, uit een pot, uitgelekt,
  • 1 theelepel groene pesto,
  • klontje boter, op kamertemperatuur.

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de zongedroogde tomaatjes en verdeel hier de kaas overheen. Besmeer de tweede snee brood met de pesto sambal en stapel deze bovenop, met de besmeerde kant naar binnen.
  2. Gebruik vervolgens een kwast om de buitenzijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Italiaanse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

Spaanse Tosti uit de pan:

4x tosti uit de pan met een Europees tintjeWat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood,
  • 4 plakjes chorizo,
  • 1 flinke plak (belegen) kaas,
  • 1 theelepel tappenade van zwarte olijven,
  • klontje boter, op kamertemperatuur.

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de chorizo en vervolgens de kaas. Besmeer de tweede snee brood met de tappenade en stapel deze bovenop, met de besmeerde kant naar binnen.
  2. Gebruik een kwast om de uiterste zijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Spaanse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

 Franse Tosti uit de pan:

4x tosti uit de pan met een Europees tintjeWat heb je nodig:

  • 2 sneetjes Schär Meisterbäckers Classic brood,
  • 2 plakken geitenkaas,
  • 1/4 peer, in dunne plakken,
  • 1 theelepel honing,
  • snufje gedroogde tijm,
  • Klontje boter, op kamertemperatuur.

Bereidingswijze:

  1. Beleg 1 snee brood met de ham, en de helft van de kaas. Verdeel hier de plakjes peer overheen en lepel hier de honing overheen. Dek af met de resterende kaas en strooi de tijm er overheen. Dek vervolgens af met de tweede snee brood.
  2. Gebruik een kwast om de uiterste zijden van de tosti in te smeren met boter. Verhit een kleine koekenpan op middelmatig vuur en bak de tosti’s in de pan, aan weerszijden bruin en krokant.
  3. Snijd de Franse tosti diagonaal door, stapel de helften op elkaar en zet vast met een prikker.

 

Uiteraard is het ook mogelijk om tosti’s in een panini pers/grill ijzer te maken, maar mijn ervaring is dat het brood dat zeer krokant of zelfs te droog wordt. Op het moment dat je tosti’s in een pan en met een klontje boter bakt, heb je een veel zachter en smeuïg resultaat. Probeer het maar en ervaar het zelf!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

4x tosti uit de pan met een Europees tintje

Dit artikel betreft een samenwerking met Schär. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Glutenvrije Recepten, Lunch recepten Tags: brood, Franse keuken, Glutenvrij, Hollandse keuken, Italiaanse keuken, Schär, Spaanse keuken, tosti's

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel (#OSVTT)
Volgend bericht: Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in