In deze winterse maand kun je beter wat gezonde tussendoortjes in je tas stoppen. Deze bananabread met rode bessen is heel lekker, maar je krijgt er ook energie van. Dat houd je verbrandingsmotor wel bezig en je lichaam goed op temperatuur.
Glutenvrij & suikervrij bananabread
Deze bananabread met rode bessen past goed bij het winterse seizoen. De specerijen geven het die typische winterse smaken en de kleine zure bommetjes met gedroogde rode bessen, zitten boordevol vitamientjes. Ik experimenteer wel vaker met bananen brood recepten. En deze variant met gojibessen, cranberries en incabessen zit boordevol superfoods. Een echt gezond en power tussendoortje. Als je tevens glutenvrije havermout koopt, dan is dit recept ook nog eens volledig glutenvrij. En doordat de bananabread met rode bessen, banaan en dadels gezoet wordt, is hij ook nog eens suikervrij! Lekker van genieten dus!
Nog meer recepten met banaan
Kun jij geen genoegen krijgen van bananabread? Wij hebben uiteraard nog veel meer lekkere recepten met banaan en gezonde tussendoortjes op de site staan. Wat dacht je van deze gezonde bananen-bonbons? Daar blijf je zeker van smikkelen! Maar dit havermout ontbijttaartje met banaan is ook een aanrader om de dag mee te beginnen. Voor bij de koffie of ontbijt zijn deze chocolate chip muffins met banaan ook een aanrader! En ben jij al bekend met onze befaamde Banoffee PIE ?? Inspiratie genoeg zou ik zeggen dus ga lekker genieten!
Recept: Bananabread met rode bessen
Deze feestelijke bananabread met rode bessen bevat een lekkere specerijen mix waardoor hij perfect in het winterseizoen past. Met gedroogde rode bessen zoals cranberry, inca bessen en goji bessen voeg je ook nog wat superfoods toe aan het beslag en houd je je vitamine C op peil in de winter.
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 1 cake 1x
- Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 3 rijpe bananen,
- 60 gram dadels (zonder pit),
- 3 eieren,
- snufje zout,
- 1 theelepel gemalen kaneel,
- 1/4 theelepel gemalen kardemom,
- 1/8 theelepel gemalen kruidnagel,
- 70 gram havermoutmeel,
- 70 gram amandelmeel,
- 30 gram boekweitmeel,
- 2 theelepels bakpoeder,
- 6 eetlepels gedroogde rode bessen: bijvoorbeeld Gojibessen, Incabesssen, Cranberry’s.
Extra:
- keukenmachine,
- oven,
- cakeblik 22–23 cm,
- bakpapier,
- zilverfolie.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
- Pureer de bananen en de dadels glad in een keukenmachine. Voeg de eieren met het zout, kaneel, kardemom en kruidnagel toe en laat een minuut draaien totdat alles vermengd is en de eieren een beetje luchtig zijn.
- Meng in een kom het havermoutmeel, amandelmeel, boekweitmeel en bakpoeder door elkaar.
- Spatel het meel door het bananenmengsel. Voeg tot slot de gedroogede bessen toe en roer goed om. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
- Plaats de bananabread in de voorverwarmde oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten. Steek voor de zekerheid een satéprikker in de bananabread om te kijken of deze gaar is. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de bananabread met rode bessen wilt gaan maken!
Geef een reactie