Heb je (diepvries) blokjes pompoen of pompoen puree in huis? Dan maak je er dit heerlijke herfstachtige ontbijtrecept mee klaar. Deze Pumpkin Spice Baked Oats is een smakelijke gebakken havermoutontbijt met pompoen, pecannoten en pumpkin spice kruiden.
Baked oats met Pumpkin spice en pompoen maken
De herfst is volop bezig en de warme havermout ontbijtjes komen weer regelmatig op tafel. Want niets is lekkere en hartverwarmend dan een dampend bord havermoutpap of gebakken havermout uit de oven. Nu ben ik echt een herfstkind dus deze tijd van het jaar mogen de pompoen en pumpkin spices natuurlijk ook niet ontbreken. Dus besloot ik om eens baked oats met pumpkin spice en pompoen te maken. Ik had immers weer een grote pompoen in de oven geschoven en de puree gebruik je momenteel voor de lekkerste recepten. Het resultaat is een soort gebakken havermoutpap die nog steeds smeuig en romig van structuur is maar zo ontzettend lekker! Check hier nog veel meer lekkere recepten voor baked oats maken op een rijtje!
Nog meer ontbijtrecepten voor de herfst
Nu schreeuwt deze Pumpkin Spice Baked oats met pompoen natuurlijk de herfst uit. Maar we hebben nog meer ontbijtrecepten voor de herfst in petto voor je. Maak bijvoorbeeld eens een carrotcake havermoutpap met rozijnen en kaneel. Of ga voor een super gezonde en vitaminebooster zoals de Golden Milk ontbijtsmoothie. Ook lekker is deze najaarssmoothie met peer en vijgen. Maak eens snelle pangranola klaar of ga voor kleine kwarkbollen met peer en rozijnen. Ook lekker: Geniet deze herfst van een lekker kopje herfstthee of ga voor de jaarlijkse favoriet: de Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Fijne herfstdagen!
Recept: Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen
Een heerlijk recept om te maken met geroosterde pompoen uit de oven. Want voorgegaarde blokjes pompoen of pompoen puree kun je goed gebruiken in Pumpkin Spice Latte, maar ook smoothies en havermoutontbijtjes zoals deze Pumpkin Spice Baked Oats. Deze blijft lekker smeuïg van textuur na het bakken en is met recht een heerlijke gebakken havermoutpap uit de oven. Erg fijn met nog een lepeltje roomkaas in het midden voor extra eiwitten en romigheid. Gebruik je diepvries blokjes pompoen? Ontdooi deze dan vast van tevoren (in de koelkast) en kook een paar minuten in een pannetje met heet water.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: ontbijt
- Method: bakken
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Vegan
Ingredients
- 50 gram voorgegaarde pompoen blokjes (of puree)
- 50 gram appelmoes
- 35 gram havermout
- 1 tl. vanille extract
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl. pumpkin spice kruidenmix
- ½ tl. gemalen kaneel
- 125 ml (amandel)melk
- 1 el. (vegan) roomkaas – optioneel
- 10 gram pecannoten, in stukjes
- maple syrup, naar wens
Extra:
- kleine ronde bakvorm 10 -12 cm
- bakspray
- blender of foodprocessor
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en plaats optioneel 1 volle eetlepel (vegan) roomkaas in het midden van de bakvorm. Zet apart.
- Stop de pompoenblokjes of puree in de foodprocessor. Voeg hier appelmoes, havermout, amandelmelk, vanille, bakpoeder, pumpkin spices en kaneel aan toe en mix het geheel gedurende 60 seconden tot een licht vloeibaar beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm, over de roomkaas heen. Breek de pecannoten in stukken en verdeel over de bovenkant.
- Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen in 18 -20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten afkoelen in de vorm en top eventueel af met een beetje maple syrup. Serveer warm.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Variatietips: je kunt 50 gram appelmoes ook vervangen door bijv. een halve rijpe banaan, of zelfs een ei + 1 el mapje syrup (al is het dan niet meer vegan).
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pumpkin Spice Baked Oats wilt gaan maken!
MB
Bij mij werd het niet droog, wel een uur in de oven en ook zelfs nog op 220 gr en nog steeds een nat plasje op mijn bord.
Betina Oostveen
Hi MB, Baked Oats hoeven ook niet helemaal droog te worden. Het is een combinatie tussen havermoutpap en een ontbijttaartje.
Er zijn recepten die echt als een vast taartje gebakken kunnen worden, die vind je ook terug op de website.