• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Pulled Pork in de oven maken

Pulled Pork in de oven maken

13 januari 2020 Door Betina Oostveen Reageer

De afgelopen jaren is Pulled Pork een van de meest populaire items geweest op heel veel food festivals. Inmiddels zijn we thuis ook massaal aan de langzame garing op barbecue geslagen en is dit een van de populairste recepten op de site geworden. Voor de liefhebbers deel ik dan nu ook nog een makkelijk recept voor pulled pork in de oven maken, zodat letterlijk iedereen zich hieraan kan wagen!

Pulled pork maken

Een van de meest populaire bereidingen met varkensvlees is toch wel Pulled Pork maken! Procureur (varkensnek) is echter een stuk vlees dat je vrij lang dient te garen, vandaar dat dit recept de grote liefhebber voor op de barbecue is. Maar als je geen barbecue tot je beschikking hebt kun je ook heel eenvoudig pulled pork in de oven maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een gietijzeren braadpan zoals van BK Cookware of Le Creuset. De varkensnek smeer je rondom in met een zogehete ‘Dry Rub’ van diverse kruiden. Daarna plaats je het vlees in een barbecuesaus om lekker sappig te garen in de oven. Onderstaande bereiding is tevens een stuk sneller klaar dan bereiding op de BBQ, maar de echte liefhebbers zullen dit ook wel proeven, ben ik bang. De barbecue geeft echt een stukje meer ‘smokey flavours’ aan je pulled pork, maar dat neemt niet weg dat dit variatierecept uit de oven ook heel erg lekker is hoor!

  • recept voor pulled pork in de oven maken
  • recept voor pulled pork in de oven maken
  • recept voor pulled pork in de oven maken

Nog meer lekkere ‘Pulled’ recepten

Serveer je homemade pulled pork uit de oven bijvoorbeeld over risotto, nacho’s, frietjes, of stamppot, zoals hete bliksem! Heb je geen barbecue of eet je geen varkensvlees? Dan kun je ook deze pulled chicken in de oven bereiden. Daarnaast is een supersnelle variant ook de smaakmaker in deze Marokkaanse couscous met pulled chicken! Of ga je misschien liever voor vegetarisch? Dan is zijn deze broodjes pulled mushroom voor jou! Ook jackfruit is een leuk vegan alternatief en heel makkelijk te plukken tot reepjes. Maak er bijvoorbeeld deze BBQ pizza met jackfruit mee! Daarnaast leent een aubergine zich ook uitstekend voor het maken van vegan pulled ‘vlees‘! Lekker hoor! Bekijk hier nog veel meer lekkere ‘pulled’ recepten!


Print

Recept: Pulled Pork in de oven maken

recept voor pulled pork in de oven maken
Print Recipe

Vraag je slager om een mooi egaal dik stuk procureur (varkensnek) voor je af te snijden. Dan weet je dat deze overal even gaar is. Maar je kunt ook schouderkarbonades zonder bot gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 2.5 uur
  • Total Time: 3 uren
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo procureur (of varkens schouderkarbonades zonder bot)

‘Dry Rub’ voor Pulled Pork:

  • 2 eetlepels bruine basterd suiker
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel ‘smoked hot‘ paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen (zwarte) peper

Pulled Pork BBQ Saus:

  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 ml barbecue saus
  • 150 ml ketchup
  • 250 ml appelsap (whiskey of bier kan ook)
  • 1 eetlepel worchestershire saus

Extra:

  • Gietijzeren braadpan met deksel

Instructions

  1. Haal de procureur ongeveer een uurtje van tevoren uit de koelkast om alvast op kamertemperatuur te komen. Dep het vlees NIET droog met keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op  graden 150 graden (135 hetelucht) en plaats een rooster onderin de oven.
  3. Meng de ingrediënten voor de ‘Dry Rub’ goed door elkaar. Smeer hier het vlees rondom helemaal mee in. Druk goed aan. 
  4. Verwarm de braadpan op middelmatig vuur. Verwarm een klein scheutje olie en bak hierin de uien en knoflook glazig. Voeg hier de barbecuesaus, ketchup, appelsap en worchestershire saus aan toe en roer goed door gedurende 1 minuut. Zet daarna het vuur uit en leg de procureur in de saus. Deze zal ongeveer voor de helft onder staan. Plaats de deksel op de braadpan en plaats deze op het rooster in de oven. Bak het vlees gedurende 2,5 uren in de oven gaar.
  5. Haal de pan uit de oven en plaats terug op het fornuis. Gebruik een grote opscheplepel of vleestang om het vlees uit de saus te tillen en verplaats naar een ovenschaal. Je zou met twee vorken de procureur compleet uit elkaar moeten kunnen trekken. (Lukt dit niet dan moet hij nog iets langer in de oven.)
  6. Breng de saus in de braadpan aan de kook en verlaag het vuur naar middelmatig. Kook de dunne saus in tot een dikke en stroperige saus, terwijl je regelmatig blijft roereren. Bij mij duurde dit 5 minuten.
  7. Meng de stroperige saus door je pulled pork. Dit geeft een geweldige smaakexplosie en houdt het vlees sappig. Doe eventueel de deksel op de pan om warm te houden, zeker als je nog een ander gerecht (voor bij de pulled pork) dient te bereiden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Grotere portie maken?

Zorg ervoor dat je een pan hebt die groot genoeg is voor zo’n stuk vlees. Hou er rekening mee dat bij een groter stuk vlees je deze waarschijnlijk een extra 1 – 3 uren dient te garen in de oven. Je pulled pork is klaar als je deze gemakkelijk met twee vorken uit elkaar kunt trekken.

Pulled Pork invriezen:

Heb je pulled pork over? Laat goed afkoelen, weeg 1-, of 2- persoons porties af en stop in een hersluitbaar diepvrieszakje. Bewaar deze plat in de vriezer. Haal de pulled pork voor gebruik een uurtje van tevoren uit de vriezer en bak op in een koekenpan, met een lepeltje olie. 

Keywords: Pulled Pork, varkensvlees, barbecuesaus, bruine suiker, appelsap, oven

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor pulled pork in de oven maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van procureur in barbecuesaus. Ja dit recept voor pulled pork in de oven wil jij ook proberen!

Category: Vlees Recepten Tags: appelsap, barbecuesaus, Bier, ketchup, knoflook, komijn, paprikapoeder, pulled, Pulled Pork, suiker, uien, varkensvlees, vlees, whiskey, worcestershire saus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Betty gaat weer met zwangerschapsverlof
Volgend bericht: Gebakken Ricotta met groene groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee