• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

28 oktober 2024 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maken wij een heerlijke vegetarische preistamppot met drie kazen en mosterdjus. Het begint immers weer wat kouder te worden buiten, de dagen worden korter en daarmee natuurlijk hoog tijd voor Hollandse winterse kost op tafel. 

Lekker Hollandse Preistamppot met drie kazen

Ik ben niet enorm fan van klassieke stamppoten, maar met een bijzondere twist begin ik ze steeds meer te waarderen. Zo werd ik ook heel blij van dit nieuwe uitprobeersel en fan van deze lekker Hollandse preistamppot met drie kazen en mosterdjus. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en Lentestamppot met doperwten en spekjes (die ook prima in het najaar kan 😉 ). Betty bundelde nog meer lekkere  stamppot recepten in deze 8x stamppot recepten voor de winterse dagen.

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Variatietips voor Preistamppot

In de preistamppot met drie kazen kun je nog steeds heerlijk variëren naar eigen wens en voorkeur. In plaats van roomkaas kun je bijvoorbeeld de magere cottage cheese (huttekase) gebruiken. De Hollandse, oude kaasblokjes kun je vervangen door cheddar kaas of een pittig kruidnagel kaasje. En in plaats van Grana Padano kun je er ook Parmezaanse kaas in verwerken. Eventueel kun je er nog een blauwschimmelkaas aan toevoegen en een ‘vier kazen variant’ van deze preistamppot maken. Geniet dus heerlijk van deze variatietips en gebruik dus gerust kazen die je misschien al op voorraad hebt.


Print

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Hollandse Prei Stamppot met drie kazen en mosterdjus is een verrukkelijk alternatief voor een dagje zonder vlees. Kaas zijn wij immers gek op en zeker in combinatie met kruimige aardappels en mosterd! Probeer het gerust eens uit en laat je blij verrassen met dit recept.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kilo gram kruimige aardappels
  • 2 grote preien
  • 100 gram roomkaas
  • 150 gram Hollandse, oude kaas
  • 100 gram Grana Padano kaas
  • 2 eetlepels gedroogde selderij
  • 100 ml kookroom (soja)
  • 100 gram roomboter
  • 1 flinke eetlepel. mosterd
  • 50 gram pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij in grove stukken. Voeg ze toe aan het water, breng aan de kook en gaar ze in 15-18 minuten. 
  2. Ondertussen snij je de prei alvast in dunne halve ringen en de oude kaas in kleine blokjes van ongeveer 0.5 bij 0.5 cm. Rasp de Grana Padano kaas grof. Haal ook alvast de blaadjes van de selderij en snij of verknip heel fijn.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de prei totdat deze lichtbruin begint de kleuren.
  4. In een klein steelpannetje verwarm je de boter en klop de mosterd er met een garde doorheen.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af en laat je ze nog even in de pan. Giet de kookroom eroverheen en schep de roomkaas in de pan. Stamp de aardappels met de gebakken prei en een aardappelstamper tot een grove stamppot. 
  6. Roer de oude kaasblokjes, selderij en geroosterde pijnboompitten erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Serveer de preistamppot met drie kazen, met de mosterdjus en de Grana Padano kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, Glutenvrij, grana padano, hoofdgerechten, huttekase, Kaas, mosterd, mosterdzaad, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, prei, roomkaas, slagroom, stamppot, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten
Volgend bericht: Halloween Chocolade kerkhofjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Serpentina

    23 oktober 2020 om 5:41 am

    Er staat nergens vermeld op welk moment er iets met de gebakken prei moet gebeuren.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 oktober 2020 om 1:34 pm

      Dank je wel voor het doorgeven en het recept is inmiddels aangevuld!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee