• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pita’s met feta dip en geroosterde bonen

Pita’s met feta dip en geroosterde bonen

28 februari 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Een kleurrijk, vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Klinkt ingewikkeld, maar is het niet! Je kunt namelijk gewoon je oven het meeste werk laten doen.

Als je een avondje vlees wilt laten staan dan kun je deze eenvoudig vervangen voor bijvoorbeeld kaas of peulvruchten. Ik maakte een verrukkelijke zoutige feta dip met en serveer die met romige avocado en extra kaas. Smeer het uit over een pitabroodje en je zult het vlees echt niet missen vanavond. Door de paprika, komijn en koriander zou je zomaar een streetfood broodje in Tel Aviv hebben gekocht, dus geniet hier heerlijk van. Je kunt de pita’s met feta dip en geroosterde bonen serveren als diner, lunch of uitgebreid tussendoortje.

recept pita met feta dip © bettyskitchen.nl

Geroosterde bonen uit de oven

De pita met feta dip serveer ik met extra blokjes avocao en geroosterde zwarte bonen uit de oven. Wist je dat deze geroosterde boontjes ook superlekker zijn als gezond tussendoortje of snack? Ze zitten vol vezels en eiwitten en zijn een goede aanvulling voor een avondje zonder vlees! Je kunt met dit recept voor broodjes pita met feta dip eventueel ook variëren met bijvoorbeeld kikkererwten in plaats van zwarte bonen. Eerder maakte Betty bijvoorbeeld deze lekkere geroosterde kikkererwten uit de oven. Heb je nog pita broodjes over? Deze pita met falafel en hummus is ook een aanrader! En heb je ooit al eens sabich geprobeerd? Enjoy!


Print

Recept: Pita’s met feta dip en geroosterde bonen

recept pita met feta dip © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Met feta kaas, griekse yoghurt, avocado en zwarte bonen is dit een verrukkelijke, kleurrijke en vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen (4 pita’s) 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 4 pita broodjes
  • 150 gram zwarte bonen (uit blik of pot)
  • 1 avocado
  • 1 hand verse spinazie
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 120 gram feta
  • 50 gram geraspte kaas (ik gebruikte Cheddar)
  • 1 el. olijfolie (traditionele)
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. komijnzaad
  • 10 blaadjes verse koriander
  • Peper  en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Leg een vel bakpapier klaar op het ovenrooster en zet nog even apart. 
  2. Meng in een kom de zwarte bonen met de paprikapoeder, komijnzaad, de eetlepel traditionele olijfolie en flink wat peper en zout. Schep de bonen op het bakpapier en plaats voor ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Houd tijdens de oventijd goed in de gaten. De boontjes zijn klaar als ze lekker knapperig zijn, dus proef gerust tussendoor.
  3. Als je de pita’s nog moet afbakken, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Prak de feta fijn met een stamper of vork. Schep dit vervolgens in een kom samen met de Griekse yoghurt en de extra vierge olijfolie. Roer goed door elkaar.
  5. Snij de avocado in blokjes. Dit kun je makkelijk doen door de avocado te halveren en de pit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees een paar keer in, zowel horizontaal als verticaal. Schep het vervolgens met een lepel eruit en je hebt meteen kant en klare blokjes. 
  6. Knip of snij de koriander alvast fijn en de verse spinazie kun je ook wat fijner snijden. 
  7. Zodra de pita’s en boontjes gaar zijn, kun je de broodjes opmaken. Verdeel de feta dip over de pita’s. Strooi vervolgens de boontjes en spinazie eroverheen, gevolgd door de blokjes avocado, geraspte kaas en koriander. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda   

Keywords: pita, brood, kaas, feta, avocado, koriander, zwarte bonen

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pita met feta dip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische broodjes pita met feta dip en geroosterde bonen gaat maken!

Category: Lunch recepten Tags: avocado, feta, geroosterde groenten, Griekse yoghurt, Kaas, komijn, koriander, Levantijnse keuken, Nanda Appelman, paprikapoeder, peulvruchten, pitabroodjes, spinazie, vegetarisch, zwarte bonen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan
Volgend bericht: 10x TikTok food trends die jij ook wilt proberen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in