• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan

Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan

25 februari 2022 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Maak jij deze gezonde(re) glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot ook op het eerstvolgende feestje dat je organiseert? Of gewoon lekker in het weekend omdat het kan? Ze staan in no-time in de oven. Hou er wel rekening mee dat ze even moet afkoelen, maar dan staat je een ware traktatie te wachten!

Blondies met een twist

Blondies behoren tot dezelfde familie als brownies. En ondanks dat verse brownies echt één van mijn guilty pleasures zijn, vind ik ze vaak wat te machtig door alle chocolade. Blondies worden echter gemaakt zonder chocolade, maar daardoor wordt er extra boter en suiker toegevoegd om diezelfde smeuïge consistentie te krijgen. Niet zo goed voor de heupen, dus maakte ik een lichtere en gezondere variant, namelijk deze blondies met frambozen en banaan! De banaan voegt de zoete smaak toe aan dit recept en zorgt ervoor dat ik minder kristalsuiker hoef toe te voegen. Daarnaast maakt het dit een lekker decadent en smeuïg cakeje waar iedereen fan van is.

Ben je fan van deze Blondies met frambozen en banaan? Voor de liefhebber hebben we hier even 10x brownie & blondie recepten op een rijtje gezet!

 Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl
Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl

Nog meer bakrecepten met fruit!

Deze blondies met frambozen en banaan bevatten minder vet en suiker als gewone blondies, maar ze zijn juist wat frisser door de framboos en banaan. Bovendien bevatten ze geen chocolade of cacao. Daarnaast zijn ze een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Maar wij hebben natuurlijk nog meer lekkere bakrecepten met fruit op de site staan voor jullie! Betty maakte ook eerder deze blondies met roze ruby chocolade en dat is ook een aanrader! Of ga eens voor lekkere smeuïge muffins voor bij de koffie of thee, zoals muffins met bessen en munt of deze appel muffins. Bakken kan zo genieten zijn!


Print

Recept: Glutenvrije blondies met frambozen en banaan

Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen, banaan en hazelnoot is een feestje! Ze zijn een stuk gezonder en vezelrijker dan gewone blondies want ik gebruikte Teff ontbijtgranen in plaats van bloem. Daarnaast zijn de frambozen en banaan een uitstekende manier om het beslag te zoeten en dus minder suiker te gebruiken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 230 gram lichte basterdsuiker
  • 2 tl. vanille aroma
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 250 gram Teff 0ntbijt granen *
  • 1 tl maizena
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 100 gram frambozen

Extra:

  • Keukenmixer
  • Brownievorm 20 – 24 cm
  • bakpapier + bakspray

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Vet alvast een brownie bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
  3. Klop op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf met behulp van de keukenmixer. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen!
  4. Prak de banaan fijn en voeg deze ook aan het beslag.
  5. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de glutenvrije bloemmengsel en maizena door het blondie beslag. Vervolgens roer je ook de hazelnoten en frambozen er doorheen. ‘.  Schep het beslag in de bakvorm en spreid goed uit. Doe deze stappen snel achter elkaar want anders krijg je uitgeharde ‘pap’.
  6. Plaats de bakvorm voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou gedurende de oventijd in de gaten. Zodra de bovenkant te donker kleurt dek deze dan af met een stuk aluminium folie.
  7. Laat de glutenvrije blondies met frambozen in de vorm volledig afkoelen (wel op een rooster plaatsen). Snij vervolgens in 12 vierkante stukken en ze zijn klaar om te serveren!

Geniet ervan. Liefs, Nanda

Notes

*Glutenvrije blondies maken:

Ik heb in dit recept ‘Teff ontbijt granen’ gebruikt van het merk ‘Smaakt’.  Deze bestaat uit een fijngemalen mix van teffvlokken, maismeel en volkoren boekweitmeel. Een vezelrijk en glutenvrij alternatief voor bloem dus. Het bakresultaat is fantastisch en de smaak ook, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort glutenvrij bloem gebruiken voor dit recept.

Keywords: cake, blondies, brownies, suiker, teff, maismeel, boekweitmeel, frambozen, banaan, glutenvrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Recept glutenvrije blondies met frambozen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor glutenvrije blondies met frambozen en banaan!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, bananen, bloem, blondies, boekweit, cake, frambozen, Glutenvrij, hazelnoten, maismeel, Nanda Appelman, Teff, vanille

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Plaatpizza met prosciutto met olijven
Volgend bericht: Pita’s met feta dip en geroosterde bonen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mada

    21 maart 2021 om 3:48 pm

    Hallo
    Ik wil graag deze blondies maken maar mijn kleine lust geen hazelnoten.
    Moet ik ze weglaten of ipv hazelnoten 50 gr frambozen toevoegen?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 maart 2021 om 9:29 am

      Hi Mada,
      je mag de hazelnoten ook weglaten hoor, ze zijn echt enkel voor meer smaak en een lekkere crunch.
      Ik zou niet zomaar extra fruit toevoegen, want dan kan je beslag meer ‘nat’ worden en anders uitpakken.

      Beantwoorden
  2. Frits

    20 augustus 2021 om 2:00 pm

    10 uit 10! Ga door met het goede werk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 augustus 2021 om 10:06 am

      super leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in