Print

Recept: Pita’s met feta dip en geroosterde bonen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze smaakvolle pita’s met feta dip en geroosterde bonen. Met feta kaas, griekse yoghurt, avocado en zwarte bonen is dit een verrukkelijke, kleurrijke en vegetarisch gerecht waarmee je weer voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen (4 pita's) 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 4 pita broodjes
  • 150 gram zwarte bonen (uit blik of pot)
  • 1 avocado
  • 1 hand verse spinazie
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 120 gram feta
  • 50 gram geraspte kaas (ik gebruikte Cheddar)
  • 1 el. olijfolie (traditionele)
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. komijnzaad
  • 10 blaadjes verse koriander
  • Peper  en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Leg een vel bakpapier klaar op het ovenrooster en zet nog even apart. 
  2. Meng in een kom de zwarte bonen met de paprikapoeder, komijnzaad, de eetlepel traditionele olijfolie en flink wat peper en zout. Schep de bonen op het bakpapier en plaats voor ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Houd tijdens de oventijd goed in de gaten. De boontjes zijn klaar als ze lekker knapperig zijn, dus proef gerust tussendoor.
  3. Als je de pita’s nog moet afbakken, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Prak de feta fijn met een stamper of vork. Schep dit vervolgens in een kom samen met de Griekse yoghurt en de extra vierge olijfolie. Roer goed door elkaar.
  5. Snij de avocado in blokjes. Dit kun je makkelijk doen door de avocado te halveren en de pit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees een paar keer in, zowel horizontaal als verticaal. Schep het vervolgens met een lepel eruit en je hebt meteen kant en klare blokjes. 
  6. Knip of snij de koriander alvast fijn en de verse spinazie kun je ook wat fijner snijden. 
  7. Zodra de pita’s en boontjes gaar zijn, kun je de broodjes opmaken. Verdeel de feta dip over de pita’s. Strooi vervolgens de boontjes en spinazie eroverheen, gevolgd door de blokjes avocado, geraspte kaas en koriander. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda