(Sponsored) – In het weekend hou ik van uitgebreid ontbijten en perfecte scrambled eggs horen daar nou eenmaal bij. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.
Hoe maak je perfecte scrambled eggs?
Hoe maak je dan die perfecte, zachte, fluffy roereieren die smelten op je tong? Die vraag heb ik al een aantal keer gekregen en het antwoord is heel simpel. Met slechts twee hele simpele pointers kun je nu zelf aan de slag voor het perfecte roerei maken Ten eerste, bij heel veel recepten is geduld een schone zaak en zo is het met het bereiden van de perfecte scrambled eggs. Je dient namelijk zo min mogelijk te roeren tijdens het bakken van je eimengsel! Door het ei op laag vuur te laten stollen krijg je flinke stukken roerei. Dat proeft al zoveel anders dan een ei dat helemaal kapot geroerd is. Ten tweede is het grote geheim om geen melk of kaas of iets dergelijks toe te voegen, maar enkel volromige slagroom (35% vet)! De romige structuur van het slagroom maakt namelijk dat je een heerlijk zachte en fluffy textuur krijgt die op geen enkele andere manier te evenaren is. Je roereitje smelt als het ware op je tong.
De perfecte roereieren serveren op glutenvrij brood
Nu kun je de perfecte scrambled eggs natuurlijk serveren op een stukje getoast brood, maar ik ga voor een heerlijk plakje glutenvrij brood. In dit geval een sneetje Pain Campagnard van Schär. Dit brood heeft een vrij stevige structuur en smaakt een beetje naar zuurdesembrood. Van 1 sneetje zit ik meestal al aardig vol en het is ideaal voor ‘natte texturen’ zoals eieren, maar ook plakjes tomaat waar veel vocht van af komt.
Nog meer roerei recepten:
Als je geen genoegen kunt krijgen van scrambled eggs, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten met roerei voor je op een rijtje gezet:
- Roerei met gerookte zalm en spinazie
- Kerrie eieren met spekreepjes
- Pita broodjes met ei & spek
- Zoete aardappel toast met roerei
- Scrambled Tofu (vegan roerei)
De perfecte scrambled eggs (roerei)

Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. LEkker romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 persoonb 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Britse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 baconstrips of plakken ontbijtspek (ca 40 gr)
- 2 eieren
- 50 ml slagroom
- 1 sneetje Schär Pain Campagnard
- klontje roomboter (ca 10 gr)
- (verse) bieslook
- zout & peper
Extra:
- grote koekenpan
- houten spatel/lepel
- keukenpapier
Instructions
- Verhit de koekenpan op medium hoog vuur en bak hierin de baconstrips of plakken ontbijt spek aan twee kanten, totdat deze mooi bruin en krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
- Veeg de pan schoon met een stukje keukenpapier en zet op middellaag vuur. Smelt vervolgens een klontje boter in de pan.
- Kluts de eieren met een garde of vork en roer hier de slagroom doorheen. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat 20 seconden staan. Weersta de verleiding om tussentijds te gaan roeren.
- Gebruik de houten spatel om vervolgens het gestolde ei van buiten naar binnen te vouwen. Doe dit in een rustig tempo zodat je flinke stukken losmaakt, want dit geeft je dan heerlijk zachte en perfecte scrambled eggs. Laat vervolgens het eimengsel weer 20 seconden staan en begin dan weer met de spatel het ei van buiten naar binnen te vouwen. Ga net zo lang door totdat al het ei gestold is.
- Breng op smaak met zout en peper, en garneer met de verse bieslook. Laat de perfecte scrambled eggs op een sneetje Pain Champgnard glijden en serveer hier de krokante baconstrips bij.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Maak je scrambled eggs als onderdeel van een keto lifestyle of low carb dieet? Laat het brood dan achterwege.
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 640
- Sugar: 4.04 g
- Sodium: 989 mg
- Fat: 50.57 g
- Carbohydrates: 23.34 g
- Fiber: 2.8 g
- Protein: 21
- Cholesterol: 372 mg
Keywords: Ontbijt, eieren, slagroom, bacon, ontbijtspek, glutenvrij, Schaer
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de perfecte scrambled eggs!

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie