• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pitabroodjes met ei en spek

Pitabroodjes met ei en spek

25 augustus 2015 Door Betina Oostveen 7 Reacties

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

recept_pitabroodjes_met_ei_en_spek_1-001

Het is een heerlijk verwenontbijt geworden en door de pita broodjes krijgt het een beetje een Mediterrane twist. Serveer met een lepeltje zure room er in of er op en je ervaring is helemaal compleet!

Vegetarische Pitabroodjes met ei

Als bonus krijgen jullie meteen ook een tip voor een vegetarisch variant van deze pitabroodjes met ei. Laat gerust de spekjes achterwege en vervang deze door 150 gram champignons in kleine partjes. Bak deze dan aan met een klein scheutje olijfolie, alvorens je de eieren in de pan doet.


Print

Recept: Pitabroodjes met ei en spek

recept pitabroodjes met ei en spek © bettyskitchen.nl
Print Recipe

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale

  • 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 5 eieren
  • 75 gr rucola sla
  • 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
  • 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
  • 125 ml zure room
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
  2. In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
  3. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
  4. Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!

Eet smakelijk!

Keywords: pita, brood, eieren, spekreepjes, kaas, ontbijt, lunch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept_pitabroodjes_met_ei_en_spek_2-001

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: bieslook, creme fraiche, eieren, magere spekreepjes, pitabroodjes, rucola, vegetarisch, zure room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Allerhande Box
Volgend bericht: Rabarbertaart met Frangipane »

Lees Interacties

Reacties

  1. Samantha - Daily Pleasures

    26 augustus 2015 om 10:36 pm

    Dat ziet er niet verkeerd uit. Leuk bedacht!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2015 om 6:17 pm

      Soms heb ik nog wel eens briljante ingevingen 🙂

      Beantwoorden
  2. Astrid

    9 augustus 2016 om 11:05 am

    Ik zou dat extra zout maar skippen.
    De spek is al zout als brem.

    Beantwoorden
  3. Ohmydish

    24 januari 2017 om 11:00 pm

    Wat een goed idee, en lekker handig om zo te eten. Lijkt me heerlijk 🙂

    ★★★★

    Beantwoorden
  4. Mireile

    18 april 2017 om 8:29 pm

    Hoeveel koolhydraten zitten er in dit broodje. Kan het nergens vinden, maar t recept staat wel tussen koolhydraat arme recepten

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2017 om 9:10 am

      Sorry Mirelle, maar dit recept is niet getagd als low carb recept?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in