• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / De perfecte scrambled eggs (roerei)

De perfecte scrambled eggs (roerei)

15 juni 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

In het weekend houden wij van uitgebreid ontbijten en deze perfecte scrambled eggs komen regelmatig voorbij. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend. Niet voor niets zijn roereieren een grote favorieten van velen!

Hoe maak je perfecte scrambled eggs?

Hoe maak je dan die perfecte, zachte, fluffy roereieren die smelten op je tong? Die vraag heb ik door de jaren heen al vaker gekregen. Met slechts twee hele simpele pointers kun je nu zelf aan de slag met perfecte roerei maken Ten eerste, bij heel veel recepten is geduld een schone zaak en zo is het met het bereiden van de perfecte scrambled eggs. Je dient namelijk zo min mogelijk te roeren tijdens het bakken van je eimengsel! Door het ei op laag vuur te laten stollen krijg je flinke stukken roerei. Ten tweede is het grote geheim om geen melk of kaas of iets dergelijks toe te voegen, maar enkel slagroom (35% vet) en roomboter! Met deze twee wordt het ei als het ware gepocheerd in vetten en dat geeft een heerlijk zachte en fluffy textuur krijgt die op geen enkele andere manier te evenaren is. Je roereitje smelt hierna als het ware op je tong.

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte roereieren serveren op glutenvrij brood

Nu kun je de perfecte scrambled eggs natuurlijk serveren op een stukje getoast brood, (volkoren) tortilla wrap of lijnzaad cracker. Ook lekker zijn deze zachte volkoren weekend bolletjes. Mijn kids vinden die combinatie echt fantastisch. Maar je roerei doet het ook perfect als topping voor een gebakken zoete aardappel uit de oven.

Wil je nog een leuke video van de bereiding van roereieren zien? Check dan dit filmpje op ons kanaal.

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

Nog meer roerei recepten:

Als je geen genoegen kunt krijgen van scrambled eggs, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten met roerei voor je op een rijtje gezet:

  • Roerei met gerookte zalm en spinazie
  • Kerrie eieren met spekreepjes
  • Pita broodjes met ei & spek
  • Zoete aardappel toast met roerei
  • Scrambled Tofu (vegan roerei)

Print

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. Zo romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • klontje roomboter (ca 10 gr)
  • (verse) bieslook
  • zout & peper

Topping suggesties:

  • 3 plakken ontbijtspek (ca 40 gr), uitgebakken
  • 40 gr gerookte zalm
  • 20 gr geraspte kaas
  • ¼ avocado, in plakken of blokjes
  • 2 eetlepels tuinkers of alfalfa

 

Extra:

  • grote koekenpan
  • houten spatel/lepel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Kluts de eieren met een garde of vork en sla hier de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op laag – medium vuur. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan. Weersta de verleiding om tussentijds te gaan roeren.
  3. Gebruik en (houten) spatel om vervolgens het gestolde ei van buiten naar binnen te vouwen. Doe dit in een rustig tempo zodat je flinke stukken losmaakt, want dit geeft je dan heerlijk zachte en perfect gestolde scrambled eggs. Laat vervolgens het eimengsel weer 30 seconden staan en begin dan weer met de spatel het ei van buiten naar binnen te vouwen. Ga net zo lang door totdat al het ei nagenoeg gestold is.
  4. Haal de scrambled eggs van het vuur en garneer met verse bieslook. Serveer eventueel met getoast brood en een of twee heerlijke toppings naar keuze.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Scrambled eggs passen perfect in een keto lifestyle of low carb dieet. Laat het brood dan achterwege en combineer de eieren met nog een eiwitbron of extra vetten zoals bacon, gerookte zalm of avocado.

Keywords: Ontbijt, eieren, slagroom, bacon, ontbijtspek, glutenvrij, Schaer

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de perfecte scrambled eggs!

Category: Ontbijt Recepten Tags: Bacon, bieslook, Britse keuken, eieren, Glutenvrij, keto, Low Carb, ontbijtspek, roomboter, samenwerkingen, Schär, slagroom

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Crostini met geitenkaas spread en citroen
Volgend bericht: 15x Vaderdag recepten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in