• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

19 april 2018 Door Betina Oostveen 20 Reacties

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

Gezonde lijnzaad crackers

Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

glutenvrije crackers van lijnzaad

Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van.

Print

Lijnzaad Crackers Recept

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
Print Recipe

★★★★★

5 from 4 reviews

  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
  • 30 gram sesamzaad
  • 100 gram zonnebloempitten enof pompoenpitten,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 0,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
  • 200 ml water.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • pizzaroller.

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrijrecept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
  5. Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers. 
  7. Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

Category: Glutenvrije Recepten, Lunch recepten Tags: borrel, brood, crackers, Glutenvrij, lijnzaad, Low Carb, pompoenpitten, sesamzaad, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #14
Volgend bericht: The Streetfood Club in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline

    18 april 2018 om 8:45 am

    Heerlijk! ik ben echt een cracker-fan 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 april 2018 om 12:22 pm

      Mooi zo! En deze zijn heeeeeel lekker!

      Beantwoorden
  2. Fenneke

    1 maart 2019 om 12:36 pm

    Net gebakken als kruiden kurkuma cayennepeper privinciaalsejruiden zout en 2 eelt parmezaanse kaas toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2019 om 1:13 pm

      Oh dat klinkt goed! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
  3. Anne

    28 maart 2019 om 10:13 am

    Dit recept is echt een life saver! Ik maak het nu regelmatig als lunch om mee te nemen op een drukke dag, en de ingrediënten zijn betaalbaar. Thanks! Echt een enorm fijn recept!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 maart 2019 om 10:18 am

      Hallo Anne, dat vind ik echt goed om te horen! Ben blij dat jij zo blij bent 😉 Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. frencis

    4 mei 2019 om 8:42 am

    Dag ik heb ze ook gemaakt, hoe komt het dat ze zo slap worden. ook al had ik ze in een trommel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:55 am

      Hi Francis, dat gebeurt dikwijls bij verse baksels, koekjes en broodjes, die geen conserveermiddelen bevatten. Ik piep ze dan ook soms weer eventjes op in de oven, gewoon een paar minuutjes op 180 graden. Enjoy!

      Beantwoorden
    • Amber

      30 mei 2019 om 12:55 pm

      Zorg ervoor dat ze echt goed om en om gebakken en daarna helemaal afgekoeld zijn, anders wasemen ze nog wat vocht uit en daar worden ze slap van.
      Kan ook zijn dat je trommel misschien niet helemaal luchtdicht is?

      Beantwoorden
  5. Ruth

    4 juli 2019 om 5:25 pm

    Heeeerlijk

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 juli 2019 om 9:47 am

      Dank je wel Ruth!

      Beantwoorden
  6. Lianne

    14 november 2019 om 1:26 pm

    Wow! Vaker dit soort crackers gemaakt maar geen fan…. Dit recept toch eens geprobeerd en wat lekker! Heerlijk knapperig!! Dit ga ik zeker maken! Ook als vervanger voor bij de borrel!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 november 2019 om 6:12 pm

      Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!!

      Beantwoorden
  7. Willeke

    1 maart 2020 om 9:46 am

    Super lekkere crackers bak ze bijna iedere week vandaag een beetje geraspte kaas erdoor gedaan echt heerlijk

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 maart 2020 om 12:44 pm

      Kijk, dat zijn toffe variaties, erg leuk om te horen!

      Beantwoorden
  8. Daniëlle

    13 maart 2020 om 2:22 pm

    Ik heb geen gebroken lijn zaad is dit erg ?
    en kan ik het zo gebruiken.?

    Beantwoorden
    • Marianne

      24 juni 2020 om 11:37 am

      Je kunt lijnzaad in een blender malen tot gebroken lijnzaad.

      Beantwoorden
    • Truus

      23 november 2021 om 1:10 pm

      Twee uur weken in wat water en dan pletten onder deegroller, werkt ook

      Beantwoorden
  9. truus

    8 april 2020 om 8:55 pm

    Werkt perfect; je kunt er van alles doorheen mikken. Restjes Groenten gaat ook. Dun uitrollen, maar niet te dun. Anders minder lang in de oven! Vult goed. Is lekker. En zorgt ook nog eens voor een vriendelijke weegschaal.

    ★★★★★

    Beantwoorden
  10. Truus

    28 juni 2020 om 2:58 pm

    Deze lijnzaad crackers kunnen ook in de magnetron, dan wel beide zijden bakpapier laten zitten. 3 minuten op de hoogste stand. Evt nog keren en 1 minuut de andere kant. Smakelijk en snel.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in