• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

19 april 2018 Door Betina Oostveen 19 Reacties

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

Gezonde lijnzaad crackers

Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

glutenvrije crackers van lijnzaad

Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van.

Print

Lijnzaad Crackers Recept

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

★★★★★

5 from 4 reviews

  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
  • 30 gram sesamzaad
  • 100 gram zonnebloempitten enof pompoenpitten,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 0,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden,
  • 200 ml water.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • pizzaroller.

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrijrecept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
  5. Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers. 
  7. Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

Category: Glutenvrije Recepten, Lunch recepten Tags: borrel, brood, crackers, Glutenvrij, lijnzaad, Low Carb, pompoenpitten, sesamzaad, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #14
Volgend bericht: The Streetfood Club in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Eline

    18 april 2018 om 8:45 am

    Heerlijk! ik ben echt een cracker-fan 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 april 2018 om 12:22 pm

      Mooi zo! En deze zijn heeeeeel lekker!

      Beantwoorden
  2. Fenneke

    1 maart 2019 om 12:36 pm

    Net gebakken als kruiden kurkuma cayennepeper privinciaalsejruiden zout en 2 eelt parmezaanse kaas toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 maart 2019 om 1:13 pm

      Oh dat klinkt goed! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
  3. Anne

    28 maart 2019 om 10:13 am

    Dit recept is echt een life saver! Ik maak het nu regelmatig als lunch om mee te nemen op een drukke dag, en de ingrediënten zijn betaalbaar. Thanks! Echt een enorm fijn recept!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 maart 2019 om 10:18 am

      Hallo Anne, dat vind ik echt goed om te horen! Ben blij dat jij zo blij bent 😉 Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. frencis

    4 mei 2019 om 8:42 am

    Dag ik heb ze ook gemaakt, hoe komt het dat ze zo slap worden. ook al had ik ze in een trommel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 mei 2019 om 9:55 am

      Hi Francis, dat gebeurt dikwijls bij verse baksels, koekjes en broodjes, die geen conserveermiddelen bevatten. Ik piep ze dan ook soms weer eventjes op in de oven, gewoon een paar minuutjes op 180 graden. Enjoy!

      Beantwoorden
    • Amber

      30 mei 2019 om 12:55 pm

      Zorg ervoor dat ze echt goed om en om gebakken en daarna helemaal afgekoeld zijn, anders wasemen ze nog wat vocht uit en daar worden ze slap van.
      Kan ook zijn dat je trommel misschien niet helemaal luchtdicht is?

      Beantwoorden
  5. Ruth

    4 juli 2019 om 5:25 pm

    Heeeerlijk

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 juli 2019 om 9:47 am

      Dank je wel Ruth!

      Beantwoorden
  6. Lianne

    14 november 2019 om 1:26 pm

    Wow! Vaker dit soort crackers gemaakt maar geen fan…. Dit recept toch eens geprobeerd en wat lekker! Heerlijk knapperig!! Dit ga ik zeker maken! Ook als vervanger voor bij de borrel!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 november 2019 om 6:12 pm

      Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!!

      Beantwoorden
  7. Willeke

    1 maart 2020 om 9:46 am

    Super lekkere crackers bak ze bijna iedere week vandaag een beetje geraspte kaas erdoor gedaan echt heerlijk

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 maart 2020 om 12:44 pm

      Kijk, dat zijn toffe variaties, erg leuk om te horen!

      Beantwoorden
  8. Daniëlle

    13 maart 2020 om 2:22 pm

    Ik heb geen gebroken lijn zaad is dit erg ?
    en kan ik het zo gebruiken.?

    Beantwoorden
    • Marianne

      24 juni 2020 om 11:37 am

      Je kunt lijnzaad in een blender malen tot gebroken lijnzaad.

      Beantwoorden
  9. truus

    8 april 2020 om 8:55 pm

    Werkt perfect; je kunt er van alles doorheen mikken. Restjes Groenten gaat ook. Dun uitrollen, maar niet te dun. Anders minder lang in de oven! Vult goed. Is lekker. En zorgt ook nog eens voor een vriendelijke weegschaal.

    ★★★★★

    Beantwoorden
  10. Truus

    28 juni 2020 om 2:58 pm

    Deze lijnzaad crackers kunnen ook in de magnetron, dan wel beide zijden bakpapier laten zitten. 3 minuten op de hoogste stand. Evt nog keren en 1 minuut de andere kant. Smakelijk en snel.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in