• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Lijnzaad crackers

Lijnzaad crackers

19 april 2018 Door Betina Oostveen 21 Reacties

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

Gezonde lijnzaad crackers

Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
lijnzaad weken in water
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
uitrollen tussen twee vellen bakpapier
recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
afgebakken lijnzaad crackers

glutenvrije crackers van lijnzaad

Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van. Maar probeer ook eens dit snelle sneetje low carb brood uit de magnetron voor een low carb of zelfs keto proof ontbijt en lunch. Ook lekker zijn deze glutenvrije broodjes uit het #fitmom kookboek!


Print

Recept: Lijnzaad Crackers

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
Print Recipe

★★★★★

5 from 4 reviews

Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gebroken(!) lijnzaad,
  • 30 gram sesamzaad
  • 100 gram mix van zonnebloempitten en pompoenpitten
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml water

Extra:

  • bakpapier
  • deegroller
  • pizzaroller

Instructions

  1. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom
  2. Voeg het water toe, schep alles goed door elkaar en laat 20 minuten staan
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  4. Verdeel het lijnzaad crackers beslag gelijkmatig over het bakpapier. Het beste werkt met een extra vel bakpapier bovenop en vervolgens met een deegroller gelijkmatig uitrollen.recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrijrecept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij
  5. Het lijnzaad crackers beslag dient echt flinterdun uitgestreken te worden, dus nog geen halve cm dik! Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier. (Die heb je niet meer nodig) en schuif de bakplaat in de oven en bak de lijnzaadcrackers gedurende 20 minuten gaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en snijd direct met de pizzaroller (of met een scherp mes) in 12 langwerpige crackers. 
  7. Trek de crackers voorzichtig van het bakpapier af en draai ze om. De onderkant is nog licht vochtig en bakken we vervolgens nog 10 extra minuten af. Laat de lijnzaad crackers daarna afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept lijnzaad crackers bettys kitchen glutenvrij

Category: Deeg recepten Tags: brood, crackers, Glutenvrij, lijnzaad, Low Carb, pompoenpitten, sesamzaad, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weekvlog #14
Volgend bericht: The Streetfood Club in Utrecht »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee