Print

De perfecte scrambled eggs (roerei)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker ontbijten met de perfecte scrambled eggs! En met deze tips maak jij in een handomdraai de perfect roerei. Zo romig door de slagroom en boter, serveer op een sneetje brood. Een eiergerecht tijdens het ontbijt zorgt namelijk voor de nodig eiwitten, maar ook voor een vol en verzadigd gevoel gedurende de ochtend.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

  • 2 eieren
  • 50 ml slagroom
  • klontje roomboter (ca 10 gr)
  • (verse) bieslook
  • zout & peper

Topping suggesties:

  • 3 plakken ontbijtspek (ca 40 gr), uitgebakken
  • 40 gr gerookte zalm
  • 20 gr geraspte kaas
  • ¼ avocado, in plakken of blokjes
  • 2 eetlepels tuinkers of alfalfa

 

Extra:

  • grote koekenpan
  • houten spatel/lepel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Kluts de eieren met een garde of vork en sla hier de slagroom doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Smelt de boter in een koekenpan op laag – medium vuur. Giet het eimengsel in de koekenpan en laat 30 seconden staan. Weersta de verleiding om tussentijds te gaan roeren.
  3. Gebruik en (houten) spatel om vervolgens het gestolde ei van buiten naar binnen te vouwen. Doe dit in een rustig tempo zodat je flinke stukken losmaakt, want dit geeft je dan heerlijk zachte en perfect gestolde scrambled eggs. Laat vervolgens het eimengsel weer 30 seconden staan en begin dan weer met de spatel het ei van buiten naar binnen te vouwen. Ga net zo lang door totdat al het ei nagenoeg gestold is.
  4. Haal de scrambled eggs van het vuur en garneer met verse bieslook. Serveer eventueel met getoast brood en een of twee heerlijke toppings naar keuze.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Scrambled eggs passen perfect in een keto lifestyle of low carb dieet. Laat het brood dan achterwege en combineer de eieren met nog een eiwitbron of extra vetten zoals bacon, gerookte zalm of avocado.