• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Ontbijtcake met noten en peer

Ontbijtcake met noten en peer

2 mei 2017 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.

Coeliakie maand

Elk jaar gaat in Mei de Coeliakie maand van start. Naar schatting hebben in Nederland zo’n 170.000 mensen coeliakie. En nog eens 140.000 die het eigenlijk niet eens weten van zichzelf. Daarom is de coeliakiemaand in het leven geroepen. Om mensen bewust(er) te maken en meer te leren over coeliakie.

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand
coeliakimaand mei ontbijtcake met noten en peer glutenvrijinmei bettyskitchen

Een maand lang worden op de website Coeliakiemaand.nl heerlijke en handige tips gedeeld, lees je meer over de evenementen en straatacties.Nu heb ik zelf gelukkig geen coeliakie, maar heb wel grote baat bij het vermijden van gluten. Vandaar dat je op Betty’s Kitchen website ook geregeld glutenvrije recepten voorbij ziet komen.

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand

Ontbijtrecept tijdens de coeliakimaand

Maar met name dus voor diegenen die geen gluten kunnen verdragen, heb ik dus vandaag dit heerlijke ontbijtrecept voor jullie gemaakt. Zodat jullie tijdens deze coeliakiemaand lekker kunnen genieten van een ontbijtcake met noten en gezoet met peer. Ook een aanrader is deze glutenvrije pompoenbrood met roomkaas topping. Of zelfs deze gezonde glutenvrije broodjes! Lekker en verantwoord tegelijk. Chech hier nog meer glutenvrije (ontbijt) recepten. En voor alle andere lezers die niet perse glutenvrij eten geldt: ook gewoon proberen! Het zijn namelijk een erg lekkere recepten!


Print

Recept: Ontbijtcake met noten en peer

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze week gaat de Coeliakiemaand van start, dus deel ik vandaag een overheerlijk glutenvrij recept met jullie. Maar deze ontbijtcake met noten en peer is niet alleen voor de gevoelige buikjes hoor! Deze semi-zoete cake wordt gemaakt met (glutenvrije) havermout en boekweitmeel en is dus een ideaal ontbijt voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Heerlijk met een lepeltje ricotta en een beetje maple syrup.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 1 cake 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram noten, bijvoorbeeld amandelen, paranoten, hazelnoten, pecannoten,
  • 50 gram kokosbloesemsuiker,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1 theelepels gemalen gember,
  • 3 eieren,
  • snufje zout,
  • 2 conference peren,
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing,
  • 50 gram kokosolie, gesmolten, 
  • 85 gram glutenvrije havermout,
  • 100 gram boekweitmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • voor erbij: ricotta/kwark, mascarpone.

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor) of sterke blender,
  • cakeblik, 22 cm,
  • bakpapier. 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed het cakeblik met bakpapier en zet apart.
  2. Stop de noten in de keukenmachine, samen met de kokosbloesemsuiker, kaneel en gember. Laat de machine 1-2 minuten draaien tot de noten fijngemalen zijn. Een beetje brokjes zijn niet erg hoor. 
  3. Voeg de eieren en een snufje zout toe en laat de machine een paar minuten draaien totdat de volume toeneemt. Snijd ondertussen de peren in parten en verwijder steel en klokhuis.
  4. Voeg de peren, agavesiroop en kokosolie toe aan het mengsel en laat 1 minuut draaien tot de peer in kleine stukjes is. Spatel tot slot de havermout, boekweitmeel en bakpoeder door het beslag heen.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 1 uur en 15 minuten af in de oven. Laat na afloop 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een taartrooster.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP1! Serveer deze ontbijtcake met noten met een een lepeltje ricotta/kwark/mascarpone. Druppel er eventueel nog een beetje agave/honing/maple syrup/stroop overheen. 

TIP2! Bewaar de ontbijtcake met noten in een afgesloten bak in de koelkast. Dan is hij zeker nog 2 dagen houdbaar. Of vries in plakjes in. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Ontbijtcake met noten en peer glutenvrij recept coeliakiemaand

Category: Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, amandelen, bakpoeder, boekweit, coeliakiemaand, eieren, gember, Glutenvrij, havermout, hazelnoten, Italiaanse Keuken, kaneel, kokosbloesemsuiker, kokosolie, noten, paranoten, pecannoten, peren, ricotta

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige bulgur koekjes met feta
Volgend bericht: Fotodagboek April 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emmelou

    2 mei 2017 om 11:39 am

    Heerlijk betty! Ik ga ‘m gauw een keertje bakken 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 mei 2017 om 12:21 pm

      super! en ik ben benieuwd wat je er van vindt!

      Beantwoorden
  2. Richelle

    3 mei 2017 om 1:57 pm

    Dat ziet er echt super uit op de foto. Ik ben zelf niet zo heel erge zoetekauw, maar dit ziet er heerlijk uit en het proberen waard. Snel me dagelijkse groenten en fruit inslaan en dan beginnen met het recept.

    Beantwoorden
  3. Merel Barnard

    24 november 2018 om 11:50 am

    Hoi Bettina, hoe lang moet de cake in de oven? Bovenaan staat 1 uur, in de tekst 1 uur en 15 minuten.
    Het ruikt in ieder geval al heerlijk!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 november 2018 om 5:35 pm

      Hi Merel, dit moet inderdaad 75 minuten zijn, ik pas het recept meteen even aan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee