• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek

Glutenvrije Broodjes (video) – uit #FitMom kookboek

5 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is alweer bijna weekend en dan maak ik graag weekend broodjes in de oven! Speciaal voor de gevoelige buikjes of diegenen die wat meer low carb willen eten maak je bijvoorbeeld deze glutenvrije broodjes uit het kookboek #Fitmom.

glutenvrije broodjes recept uit boek fitmom
Verse glutenvrije broodjes op tafel

Afgelopen zomer ontving ik het boek #FITMOM van Delphine Steelandt. Het is een recepten en lifestyle boek voor mama’s die ook aan hun gezondheid willen werken. Boordevol gezonde(re) recepten, die veelal glutenvrij enof low carbs zijn. Dit recept voor glutenvrije broodjes werd een van mijn favorieten voor in het weekend. Alle ingrediënten even samen mengen, hier bolletjes van kneden en afbakken in de oven. In een uurtje zet je dan super verse glutenvrije broodjes op tafel. Ben je benieuwd naar het kookboek? Je kunt #FITMOM hier bestellen.

Nog meer glutenvrije brood recepten

Je vindt op deze site nog meer glutenvrije brood recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ontbijtmuffin met lijnzaad? Of een plakje low carb brood dat je in de magnetron klaarmaakt. Heb je liever een cracker? Maak dan deze lijnzaad crackers in plaats van low carb broodjes. En de chocoholic haalt zijn hart op aan deze glutenvrije havermout muffin! Maak er een mooi weekend van!

Kookvideo Glutenvrije broodjes:

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.


Print

Recept: Glutenvrije Broodjes maken recept

glutenvrije broodjes kookvideo recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Een recept voor zelfgebakken (weekend)broodjes die glutenvrij zijn en nog eens veel omega 3 vetten bevatten.

  • Author: Delphine Steelandt
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 50 minutes
  • Total Time: 11 hours 5 minutes
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 120 gram amandelmeel,
  • 40 gram lijnzaad,
  • 40 gram hennepzaad,
  • 25 gram kokosmeel,
  • 3 eetlepels psylliumvezels (vlozaad),
  • 2 eetlepels bakpoeder,
  • snufje zout,
  • 4 eieren,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 50 gram geraspte kaas.

Voor de snelle aardbeien jam:

  • 2 eetlepels chia zaad,
  • flinke hand aardbeien, schoongemaakt en in parten,
  • paar druppeltjes citroensap,
  • 1 eetlepel honing.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng als eerste de ‘droge’ ingrediënten in een kom, met uitzondering van de kaas: Dus roer de amandelmeel, lijnzaad, hennepzaad, kokosmeel, psyllium, bakpoeder en zout door elkaar. 
  3. Klop in een separaat kommetje de eieren los met de olie. Schep 2 eetlepels eimengsel uit de kom en zet apart.
  4. Roer de rest van de natte mix door de droge mix en voeg tot slot de geraspte kaas toe en roer nog een laatste keer goed door. Laat het deeg 10 minuten rusten, zodat de vezels een deel van het vocht opzuigen.
  5. Vorm met natte handen 6 stuks glutenvrije broodjes. Ik maak het liefst bolletjes en druk deze een heel klein beetje plat. Kwast deze in met het overgebleven eimengsel.
  6. Bak vervolgens de glutenvrije broodjes af in de oven gedurende 50 minuten.
  7. Voor de jam week je de chiazaadjes in 4 eetlepels water. Dek af en zet apart gedurende de baktijd. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in parten. Voeg deze toe aan de geweekte chia zaadjes , samen met een paar druppeltjes citroensap en de honing en pureer met een staafmixer tot een snelle aardbeien jam. 
  8. Snijd de glutenvrije broodjes doormidden en serveer met de aardbeien jam.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

glutenvrije broodjes kookvideo recept © bettyskitchen.nl

Category: Kookboeken, Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, amandelmeel, bakpoeder, bolletjes, brood, chiazaad, eieren, Glutenvrij, hennepzaad, jam, Kaas, kokosmeel, lijnzaad, Low Carb, psylium

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ei-Wraps met zalm en dille
Volgend bericht: Award voor BESTE GERECHT 2018 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in