• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Maisbrood met Courgette (Cornbread)

Maisbrood met Courgette (Cornbread)

20 april 2020 Door Betina Oostveen Reageer

De eerstvolgende keer dat thuis de barbecue aan gaat, doen we lekker alsof we op vakantie in Amerika zijn. Ga je bijvoorbeeld pulled pork of ander slow cooked vlees maken, dan moet je eigenlijk ook meteen dit maisbrood met courgette erbij maken.

Een stuk maisbrood voor bij je gegrilde vlees

Met deze prachtige lentedagen gaat die barbecue natuurlijk maar al te graag aan. Onze favorieten zijn vleessoorten die Low& Slow bereid worden, zodat het daarna lekker uit elkaar valt op je tong. (Check hier alle ‘pulled’ recepten.) Al dan niet met een overheerlijke barbecuesaus. In Amerika en Canada kreeg ik een aantal keren een stuk cornbread geserveerd bij het vlees van de grill en dat is ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! In de verschillende delen van het land, of zelfs binnen een familie zijn er vaak meerdere variaties op het recept voor maisbrood. Denk bijvoorbeeld aan huttekase of karnemelk gebruiken in plaats van de yoghurt in mijn recept. En zo kun je de olie bijvoorbeeld ook vervangen door gesmolten roomboter. En er zijn ook zelfs zoete varianten van maisbrood verkrijgbaar. Probeer gerust eens iets anders als je een van de ingrediënten niet in huis hebt of gewoonweg wilt varieeren.

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen
recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen

Nog meer bijgerechten voor bij de barbecue

Daarnaast kun je ook nog eens wat extra groenten toevoegen aan je maisbrood. Bijvoorbeeld door geraspte courgette of geblancheerde spinazie te voegen aan het beslag. Zo krijg je net even wat meer groenten binnen en wordt deze maisbrood met courgette een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ. Maar uiteraard hebben wij nog meer bijgerechten voor bij de barbecue voor je in petto. Wat dacht je van deze Italiaanse koude pasta salade als bijgerecht of ga voor een ouderwetse Hollandse Huzarensalade met aardappels? Hiermee maak je elke barbecue of vlees van de grill compleet! Check hier nog eens 20x barbecue recepten om van te genieten!


Print

Recept: maisbrood met courgette (Cornbread)

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen
Print Recipe

In Amerika krijg je bij barbecue en grill restaurants een stuk ‘Cornbread’ bij je vlees. Heerlijk om slow cooked of pulled vlees en sauzen mee op te deppen en om van te smullen. Een heerlijk hartig bijgerecht voor bij de BBQ dus en het is ook erg lekker om bijvoorbeeld geraspte courgette aan het maisbrood beslag te voegen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eieren,
  • 250 ml yoghurt,
  • 1–2 theelepels zout,
  • 100 ml (zonnebloem)olie,
  • 300 gram maismeel, 
  • 125 gram bloem,
  • 1 eetlepel bakpoeder,
  • 1 courgette.

Extra:

  • (grove) rasp,
  • springvorm 24 cm,
  • bakspray,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray de springvorm in met bakspray en bekleed met bakpapier.
  2. Kluts de eieren met behulp van een (hand)garde. Voeg de yoghurt, zout en olie toe en kluts het geheel nogmaals goed door. Tot slot voeg je het maismeel, bloem en bakpoeder toe en roer het geheel even stevig door met een houten spatel. Zet apart.
  3. Verwijder de steel van de courgette en snijd een paar dunne, ronde plakjes af.  Rasp de courgette grof. Stop in een schone theedoek en wring al het vocht er goed uit. Roer de courgette ook door het beslag. Schep vervolgens in de springvorm en roer glad. Leg de paar plakjes courgette bovenop.
  4. Schuif de vorm in de oven en bak het maisbrood gaar in 35 minuten. Laat daarna nog eens 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens de springvorm te verwijderen. Snijd het maisbrood in 8 punten en serveer eventueel met een lik creme fraiche.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: je kunt bij stap 3 ook 400 gram geblancheerde spinazie toevoegen in plaats van de courgette. Zorg er wel voor dat je deze dan goed laat uitlekken om overtollig vocht te verwijderen.

Keywords: Mais, brood, barbecue, bijgerecht

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor maisbrood met courgette - cornbread © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze maisbrood met courgette wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten Tags: Amerikaanse keuken, bakpoeder, BBQ Recepten, bloem, courgette, eieren, maismeel, olie, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bloemkool N’Oatmeal
Volgend bericht: 4x Flammkuchen maken van wraps (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in