• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Mokka Taart

Mokka Taart

13 december 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

De ouderwetse Mokka Taart is er eentje die hier thuis op speciaal verzoek wordt gemaakt. Veelal koffie liefhebbers zijn ook fan van deze koffie taart. Maar het is juist het zachte biscuit met romige koffie-botercreme die velen tot de verbeelding spreken en die de mond zo heerlijk vullen.

recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl
recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl

Zelf Mokka Taart maken met koffie botercreme en biscuitdeeg

Ik geef je dan ook mijn recept voor deze hele fijne en typisch Hollandse taart. De Mokka taart is er namelijk eentje die in mijn vroege kinderjaren regelmatig op verjaardagen voorbijkwam en zelfs als kind was ik hier al fan van! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème gemaakt van koffie, roomboter en banketbakkersroom. De zijkant wordt gedecoreerd met krokante nougatine en stukken chocolade. Je hoeft niet alleen een koffie liefhebber te zijn dol om te genieten van dit bakrecept.

Verse espresso & Koffie Tempeersiroop
Banketbakkersroom
Mokka-botercreme
Biscuittaart temperen
vullen met mokka-botercreme
Mokka taart afsmeren
Toppings voor Mokka taart
recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl
Mokkataart decoreren

Nog meer heerlijke bakrecepten met koffie

Het maken van Mokka Taart vergt verschillende handelingen en bereidingen, maar geloof me dat het met onderstaand recept echt helemaal goed gaat komen. Na afloop is het de moeite zeker waard geweest om mokkataart te gaan maken. Maar als je nog meer bakrecepten met koffie wilt bekijken ga dan naar:

  • Cappuccino Pavlova
  • Klassieke Tiramisu (in glaasjes)
  • Hazelnootkoeken met koffie en chocolade
  • Koffiecake met mascarponeroom
  • Havermout Cappucino ontbijtpap
  • Ook leuk: Alles over koffie drinken op zijn Italiaans!

Print

Mokka Taart maken

recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor een hele fijne en typisch Hollandse taart: Mokka taart! In de basis is een mokkataart laagjes biscuit taart die je afwisselt met lagen heerlijke mokkacrème. De zijkant wordt gedecoreerd met nougatine en stukken chocolade. Koffie liefhebbers zijn dol op deze rijke taart.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 uur en 30 minuten
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 10 – 12 personen 1x

Ingredients

Scale

Voor het Biscuit Beslag:

  • 4 eieren (Medium)
  • 100 gram fijne suiker
  • snufje zout
  • 80 gram tarwebloem
  • 20 gram custardpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • rasp van ½ citroen

Voor de Trempeersiroop:

  • 100 ml water
  • 100 ml suiker
  • 1 eetlepel espresso poeder

Voor de Mokka-Botercrème:

  • 300 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 75 gram poedersuiker
  • 1x recept banketbakkersroom (ca 300 gram)
  • 60 ml sterke espresso, afgekoeld
  • koffie trempeersiroop, naar wens

Toppings:

  • 50 gram nougatine
  • 10–12 (melk) chocolade balletjes *

Extra:

  • Keukenmixer met bischopsspatel en garde
  • spuitzak met kartelmondje
  • handgarde
  • spatel
  • taartpan of springvom, 20 cm doorsnede

Instructions

Voorbereidingen:

  1. Als eerste ga je aan de slag met het maken van Banketbakkersroom. Dit duurt ca 15 minuten maar dient 2 uren te koelen (op het aanrecht – niet in de koelkast svp).
  2. In die tussentijd ga je ook alvast het biscuit beslag maken en bakken. Volg hiervoor dit recept.
  3. Voor de trempeersiroop stop je water en suiker in een pannetje. Breng aan de kook en roer goed door om de suiker op te lossen. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken en zet dan het vuur uit. Roer hier direct de espresso poeder doorheen om goed op te lossen. Zet de pan apart en laat de siroop afkoelen.
  4. De banketbakkersroom, biscuitdeeg en trempeersiroop zullen dan ongeveer tegelijkertijd klaar zijn voor gebruik.

Bereiding Mokka-Botercrème:

  1. Voor het maken van de mokka-botercrème stop je roomboter en poedersuiker in de mixerkom. Klop dit gedurende een paar minuten smeuïg en zacht.
  2. Roer de opgesteven banketbakkersroom los met een vork en voeg dit toe aan de crème. LET OP:  Zorg dat de banketbakkersroom en de boter beide op kamertemperatuur zijn voordat je gaat beginnen. Als een van de twee te koud is, dan gaat je botercrème schiften. Zet dan de mixerkom dan even in een schaal met warm water of richt een warme föhn op de kom gedurende het mixen.
  3. Breng de botercrème op smaak met de afgekoelde koffie en daarna met de koffie trempeersiroop. Begin met 2 eetlepels per taart en voeg naar wens meer toe.

Bereiding Mokka taart:

  1. Snijd het biscuitdeeg overlangs 2x door zodat je 3 dunne plakken biscuittaart krijgt. Lukt dit niet dan is slechts 1x doorsnijden ook prima.
  2. Leg 1 stuk biscuitdeeg op een serveerschaal. Lepel trempeersiroop naar wens over het snijvlak en verdeel er een laagje mokka-botercreme overheen. Leg hier nog een plak biscuit deeg op en herhaal deze stappen. Dek daarna af met de laatste plak deeg en smeer de taart bovenop en rondom helemaal af met de botercreme. Hou wel wat Mokka-botercreme over voor de decoratie.
  3. Bestrooi de zijkant van de M0kka taart met nougatine en druk lichtjes aan. Stop de taart 30 minuten in de koelkast. De overige mokka-botercreme stop je in een spuitzakje  met kartelmondje en stop je ook in de koelkast.
  4. Tot slot spuit je 10-12 toeven mokka-botercreme bovenop de taart en druk je in elke toef een chocolade balletje. Snijd de Mokka taart in punten en serveer direct. Bewaren doe je in de koelkast (max 3 dagen). Invriezen kan ook (max 2 maanden).

Eet smakelijk!

Notes

*Als (melk) Chocolade balletjes gebruik ik  KitKat Milky Balls of Maltesers (zie foto’s). Ook lekker: gebruik pure chocolade koffie boontjes, of decoratie chocolade in de vorm van een blaadje.

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl
recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het zelf maken van een mokka taart zoals deze!

recept mokka taart maken © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Taart Recepten Tags: bakpoeder, banketbakkersroom, bloem, chocolade, citroen, custard, eieren, koffie, melk, nougatine, poedersuiker, roomboter, siroop, suiker, taart, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zwart geblakerde Prei uit de Oven
Volgend bericht: 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee