• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / How-to en tutorials / Biscuit taart beslag maken (how-to)

Biscuit taart beslag maken (how-to)

24 juli 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wil je graag zelf aan de slag met biscuitbeslag? Je maakt namelijk de mooiste stapelbare taarten met biscuitdeeg. Ik laat je zien hoe standaard biscuit taart beslag maken in zijn werk gaat. En daarna kun je deze gaan vullen met slagroom, botercrème of nog ander lekkers.

Zelf Biscuit taart beslag maken

Voor feestelijke en stapelbare en taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte spons deeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met botercréme, jam, gesneden fruit of slagroom. En met dit basis recept kun je zelf biscuit taart beslag maken voor je homemade taarten. Je krijgt hiermee een plak biscuit taart bodem met een doorsnede van 24 cm ongeveer 5 cm hoog (voor overige maten zie notes bij recept). Deze plak kun je dan horizontaal doorsnijden en vullen en maakt een taart voor 8-10 personen). Maar je kunt het recept ook x2 doen en een stapeltaart maken voor 15-20 personen.

Taarten decoreren met biscuit taart bodem

recept zelf botercreme maken © bettyskitchen.nl

Je kunt de biscuittaart versieren met slagroom, creamcheese frosting, maar ik gebruik het liefst deze vanille botercrème voor taarten decoreren met biscuit taart bodem. Ga je de biscuit taart bekleden met fondant dan is Laura’s creme niet zo heel geschikt vanwege de melk, maar kun je beter standaard botercreme maken van gelijke verhoudingen poedersuiker en boter.

Variaties met biscuit taart beslag

Hoewel je hieronder het basis recept en how to beschrijving vind voor biscuit beslag, kun je met het beslag zelf ook nog meerdere kanten op! Hier volgen een aantal lekkere variaties die je kunt maken met biscuit taart beslag:

  • Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kleine lemon-twist op het recept.
  • Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een mooie diepe vanille smaak.
  • Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
  • Voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel.
  • Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel
xrecept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Taart recepten met biscuit beslag:

Heb je dan een heerlijke plak biscuit gemaakt? Dan wil je er vast en zeker ook meteen een heerlijk taart mee maken! Check hier een aantal variatie taart recepten die ik ook op de site heb staan:

  • Bekijk hier een Roze Kraamtaart voor geboorte van een meisje, maar met blauwe kleurstof en blauwe muisjes kun je uiteraard ook een blauwe kraamtaart maken van biscuitbeslag.
  • voor mijn dochter’s eerste verjaardag maakte ik deze Unicorn taart met meringues.
  • Voor mijn zoon’s eerste verjaardag maakte ik deze Dinosaurus stapel taart.
  • en deden we voor de kleine man ook een Cake Smash fotoshoot vooraf!
  • Speciaal voor Halloween kun je aan de slag met deze Spinnenweb taart met marshmallows.
  • Deze zeemeerminnen taart is overigens ook een echte aanrader voor een verjaardag van een meisje!

Geniet heerlijk van deze recepten met biscuit beslag! Groetjes, Betty

recept dinosaurus stapel taart - © bettyskitchen.nl
Dinosaurus taart voor verjaardag jongen

Print

Recept: Biscuit taart beslag maken

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen
Print Recipe

Dit is een recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 taartbodem 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 eieren,
  • 125 gram fijne suiker,
  • 0.25 theelepel zout,
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram maizena.

Extra:

  • Au-bain Marie,
  • handmixer *,
  • thermometer,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • boter of olie om vorm in te kwasten.

(*  Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
  2. Doe de eieren, suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig, maar verwarm de au bain marie niet teveel, zorg dat de eieren niet boven de 40 graden uit komen.
  3. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
  4. Schep het biscuit taart beslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.

Veel Succes! Groetjes, Betty

Notes

Door de eieren au-bain marie te verwarmen krijg je echt het meest zachte en luchtige biscuit beslag. Heb je geen warmwater bad, of beschik je over een staande mixer, dan kun je het verwarmen ook helemaal achterwege laten.

Biscuit beslag in een kleinere bakvorm bakken:

  • voor een ronde vorm van 20 cm doorsnede haal je 20% van de ingrediënten af. (dwz. 4 ei, 100 gr suiker, snufje zout, 80 gr bloem, 20 gr maizena)
  • voor een ronde vorm van 16-18 cm doorsnede  haal je 40% van de ingrediënten af. (dwz. 3 ei, 75 gr suiker, snufje zout, 60 gr bloem, 15 gr maizena)

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf biscuit beslag bodems maken voor jouw mooiste stapeltaarten!

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Category: How-to en tutorials, Taart Recepten Tags: basis recept, biscuit beslag, how-to, taart, taartbodem

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde paprika met quinoa
Volgend bericht: Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in