Wil je graag zelf aan de slag met biscuitbeslag? Je maakt namelijk de mooiste stapelbare taarten met biscuitdeeg. Ik laat je zien hoe standaard biscuit taart beslag maken in zijn werk gaat. En daarna kun je deze gaan vullen met slagroom, botercrème of nog ander lekkers.
Zelf Biscuit taart beslag maken
Voor feestelijke en stapelbare en taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte spons deeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met botercréme, jam, gesneden fruit of slagroom. En met dit basis recept kun je zelf biscuit taart beslag maken voor je homemade taarten. Je krijgt hiermee een biscuit taart bodem van ongeveer 5 cm hoog. Deze kun je dan horizontaal doorsnijden en vullen (taart voor ca 8-10 personen). Maar je kunt het recept ook x2 doen en een hoge stapeltaart maken voor 15-20 personen.


Taarten decoreren met biscuit taart bodem
Je kunt de biscuittaart versieren met slagroom, creamcheese frosting, maar ik gebruik het liefst de botercrème van Laura’s Bakery voor taarten decoreren met biscuit taart bodem. Ga je de biscuit taart bekleden met fondant dan is deze creme niet zo heel geschikt, maar kun je beter standaard botercreme maken van gelijke verhoudingen poedersuiker en boter.
Biscuit beslag variatie taarten
Maar ik zal je hieronder ook wat variatie recepten geven waarmee je biscuit beslag kunt ‘pimpen’. Check ook deze volledige taart recepten met biscuit bodem: zoals een Roze Kraamtaart voor geboorte van een meisje, voor mijn dochter’s eerste verjaardag maakte ik deze Unicorn taart met meringues, en speciaal voor halloween deze Spinnenweb taart met marshmallows.
Recept: Biscuit taart beslag maken

Dit is een recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 40 minutes
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 1 taartbodem 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 5 eieren,
- 125 gram fijne suiker,
- 0.25 theelepel zout,
- 100 gram bloem,
- 25 gram maizena.
Extra:
- Au-bain Marie,
- handmixer *,
- thermometer,
- springvorm 24 cm,
- bakpapier,
- boter of olie om vorm in te kwasten.
(* Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )
Instructions
- Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
- Doe de eieren, suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig, maar verwarm de au bain marie niet teveel, zorg dat de eieren niet boven de 40 graden uit komen.( TIP: heb je enkel een staande mixer in huis? Klop dan eerst 5 minuten met de hand au bain marie, tot het grootste gedeelte van de suiker is opgelost en giet daarna over in de staande mixer en klop nog 5-6 minuten stevig door.)
- Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
- Schep het biscuit taart beslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
Veel Succes! Groetjes, Betty
Notes
Variaties met biscuit taart beslag:
- Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan de au-bain-marie kom, voor een kleine lemon-twist op het recept.
- Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan de au-bain-marie kom voor een mooie diepe vanille smaak.
- Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan de au-bain-marie kom, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
- Vervang 1 eetlepel bloem door 1 eetlepel cacaopoeder. Roer goed door de rest van de bloem en maizena, tijdens stap 4. Roer goed door en maak zo een chocolade biscuit beslag.
- Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan je bloem/maizenamengsel, tijdens stap 4.

Geef een reactie