Wil je graag zelf aan de slag met biscuitbeslag? Je maakt namelijk de mooiste stapelbare taarten met biscuitdeeg. Ik laat je zien hoe standaard biscuit taart beslag maken in zijn werk gaat. En daarna kun je deze gaan vullen met slagroom, botercrème of nog ander lekkers.
Zelf Biscuit taart beslag maken
Voor feestelijke en stapelbare en taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte spons deeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met botercréme, jam, gesneden fruit of slagroom. En met dit basis recept kun je zelf biscuit taart beslag maken voor je homemade taarten. Je krijgt hiermee een plak biscuit taart bodem met een doorsnede van 24 cm ongeveer 5 cm hoog (voor overige maten zie notes bij recept). Deze plak kun je dan horizontaal doorsnijden en vullen en maakt een taart voor 8-10 personen). Maar je kunt het recept ook x2 doen en een stapeltaart maken voor 15-20 personen.
Taarten decoreren met biscuit taart bodem

Je kunt de biscuittaart versieren met slagroom, creamcheese frosting, maar ik gebruik het liefst deze vanille botercrème voor taarten decoreren met biscuit taart bodem. Ga je de biscuit taart bekleden met fondant dan is Laura’s creme niet zo heel geschikt vanwege de melk, maar kun je beter standaard botercreme maken van gelijke verhoudingen poedersuiker en boter.
Variaties met biscuit taart beslag
Hoewel je hieronder het basis recept en how to beschrijving vind voor biscuit beslag, kun je met het beslag zelf ook nog meerdere kanten op! Hier volgen een aantal lekkere variaties die je kunt maken met biscuit taart beslag:
- Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kleine lemon-twist op het recept.
- Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een mooie diepe vanille smaak.
- Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan het eimengsel bij stap 1, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
- Voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel.
- Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan het bloem/maizena mengsel tijdens stap 3. Vouw daarna pas door de het eimengsel

Taart recepten met biscuit beslag:
Heb je dan een heerlijke plak biscuit gemaakt? Dan wil je er vast en zeker ook meteen een heerlijk taart mee maken! Check hier een aantal variatie taart recepten die ik ook op de site heb staan:
- Bekijk hier een Roze Kraamtaart voor geboorte van een meisje, maar met blauwe kleurstof en blauwe muisjes kun je uiteraard ook een blauwe kraamtaart maken van biscuitbeslag.
- voor mijn dochter’s eerste verjaardag maakte ik deze Unicorn taart met meringues.
- Voor mijn zoon’s eerste verjaardag maakte ik deze Dinosaurus stapel taart.
- en deden we voor de kleine man ook een Cake Smash fotoshoot vooraf!
- Speciaal voor Halloween kun je aan de slag met deze Spinnenweb taart met marshmallows.
- Deze zeemeerminnen taart is overigens ook een echte aanrader voor een verjaardag van een meisje!
Geniet heerlijk van deze recepten met biscuit beslag! Groetjes, Betty

Recept: Biscuit taart beslag maken
Dit is een recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 40 minutes
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 1 taartbodem 1x
- Category: Taart recepten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 5 eieren,
- 125 gram fijne suiker,
- 0.25 theelepel zout,
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram maizena.
Extra:
- Au-bain Marie,
- handmixer *,
- thermometer,
- springvorm 24 cm,
- bakpapier,
- boter of olie om vorm in te kwasten.
(* Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )
Instructions
Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
- Doe de eieren, suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig, maar verwarm de au bain marie niet teveel, zorg dat de eieren niet boven de 40 graden uit komen.
- Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
- Schep het biscuit taart beslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 25-30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.
Veel Succes! Groetjes, Betty
Notes
Door de eieren au-bain marie te verwarmen krijg je echt het meest zachte en luchtige biscuit beslag. Heb je geen warmwater bad, of beschik je over een staande mixer, dan kun je het verwarmen ook helemaal achterwege laten.
Biscuit beslag in een kleinere bakvorm bakken:
- voor een ronde vorm van 20 cm doorsnede haal je 20% van de ingrediënten af. (dwz. 4 ei, 100 gr suiker, snufje zout, 80 gr bloem, 20 gr maizena)
- voor een ronde vorm van 16-18 cm doorsnede haal je 40% van de ingrediënten af. (dwz. 3 ei, 75 gr suiker, snufje zout, 60 gr bloem, 15 gr maizena)

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf biscuit beslag bodems maken voor jouw mooiste stapeltaarten!

Geef een antwoord