• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / How-to en tutorials / Biscuit taart beslag maken (how-to)

Biscuit taart beslag maken (how-to)

24 juli 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wil je graag zelf aan de slag met biscuitbeslag? Je maakt namelijk de mooiste stapelbare taarten met biscuitdeeg. Ik laat je zien hoe standaard biscuit taart beslag maken in zijn werk gaat. En daarna kun je deze gaan vullen met slagroom, botercrème of nog ander lekkers.

Zelf Biscuit taart beslag maken

Voor feestelijke en stapelbare en taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte spons deeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met botercréme, jam, gesneden fruit of slagroom. En met dit basis recept kun je zelf biscuit taart beslag maken voor je homemade taarten. Je krijgt hiermee een biscuit taart bodem van ongeveer 5 cm hoog. Deze kun je dan horizontaal doorsnijden en vullen (taart voor ca 8-10 personen). Maar je kunt het recept ook x2 doen en een hoge stapeltaart maken voor 15-20 personen.

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen
xrecept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Taarten decoreren met biscuit taart bodem

Je kunt de biscuittaart versieren met slagroom, creamcheese frosting, maar ik gebruik het liefst de botercrème van Laura’s Bakery voor taarten decoreren met biscuit taart bodem. Ga je de biscuit taart bekleden met fondant dan is deze creme niet zo heel geschikt, maar kun je beter standaard botercreme maken van gelijke verhoudingen poedersuiker en boter.

Biscuit beslag variatie taarten

Maar ik zal je hieronder ook wat variatie recepten geven waarmee je biscuit beslag kunt ‘pimpen’. Check ook deze volledige taart recepten met biscuit bodem: zoals een Roze Kraamtaart voor geboorte van een meisje, voor mijn dochter’s eerste verjaardag maakte ik deze Unicorn taart met meringues, en speciaal voor halloween deze Spinnenweb taart met marshmallows.


Print

Recept: Biscuit taart beslag maken

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Dit is een recept voor zelf biscuit beslag maken. Dit luchtige deeg is ideaal voor stapeltaarten en om te decoreren met fondant of botercreme. #taart #biscuitbeslag

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 1 taartbodem 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 eieren,
  • 125 gram fijne suiker,
  • 0.25 theelepel zout,
  • 100 gram bloem,
  • 25 gram maizena.

Extra:

  • Au-bain Marie,
  • handmixer *,
  • thermometer,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • boter of olie om vorm in te kwasten.

(*  Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

Instructions

  1. Belangrijk: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvorm(en) met bakpapier. Kwast de bodem en zijkant in met een beetje extra boter en ‘stof’ de binnenkant van de vorm(en) af met een beetje extra bloem. Strooi leeg en zet de vorm(en) apart.
  3. Doe de eieren, suiker en het zout in een au bain marie kom en zet deze op een pan met heet water. Klop dit gedurende 10 minuten, met een handmixer dik en romig, maar verwarm de au bain marie niet teveel, zorg dat de eieren niet boven de 40 graden uit komen.( TIP: heb je enkel een staande mixer in huis? Klop dan eerst 5 minuten met de hand au bain marie, tot het grootste gedeelte van de suiker is opgelost en giet daarna over in de staande mixer en klop nog 5-6 minuten stevig door.)
  4. Roer de bloem en maizena goed door elkaar in een aparte kom. Voeg dit vervolgens in delen toe aan het eimengsel en spatel luchtig door. Niet te lang hoor, want dan zakt je biscuit taart beslag in tijdens het bakken!
  5. Schep het biscuit taart beslag in de springvorm(en), strijk de bovenkant glad. Bak gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de biscuittaart geheel afkoelen op een rooster.

Veel Succes! Groetjes, Betty

Notes

Variaties met biscuit taart beslag:

  1. Voeg 1 eetlepel geraspte citroenschil toe aan de au-bain-marie kom, voor een kleine lemon-twist op het recept.
  2. Snijd een kleine vanillepeul doormidden en schraap deze uit. Voeg het merg toe aan de au-bain-marie kom voor een mooie diepe vanille smaak.
  3. Voeg 2 theelepels pumpkin spice/koekkruiden/speculaas kruiden toe aan de au-bain-marie kom, voor een kruidige (indische) versie biscuittaart.
  4. Vervang 1 eetlepel bloem door 1 eetlepel cacaopoeder. Roer goed door de rest van de bloem en maizena, tijdens stap 4. Roer goed door en maak zo een chocolade biscuit beslag.
  5. Voeg 1-2 theelepels espresso oploskoffie poeder toe (geen korrels!) aan je bloem/maizenamengsel, tijdens stap 4.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept biscuit taart beslag maken voor decoreren taarten betty's kitchen

Category: How-to en tutorials, Taart Recepten Tags: biscuit beslag, how-to, taartbodem

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde paprika met quinoa
Volgend bericht: Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee