• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

15 augustus 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje amaretto!

Tiramisu maken met eieren

De mensheid is onder te verdelen in twee soorten mensen. Je hebt mensen die tiramisu maken, op basis van bijvoorbeeld opgeklopte slagroom. En je hebt mensen die tiramisu maken van opgeklopte eieren. Ik behoor tot dit laatste groep. Zo at ik het namelijk voor het eerst in een restaurant in Italie en verbaasde mij over de vol romige en decadente smaak van de tiramisu. Ook al heb ik inmiddels heel veel verschillende variaties geproefd, zelfs op basis van slagroom, maar tiramisu maken met eieren blijft voor mij echt de klassieker! Wist je dat ‘tira mi su’ Italiaans is voor ‘beur me op’ ofwel ‘maak mij blij’. Dit is dus met recht een toetje waar iedereen vrolijk van wordt!

tiramisu

Nog meer Tiramisu recepten

Het is al ruim 15 jaar mijn standaard recept voor tiramisu en werkelijk iedereen vind hem heerlijk! De enige twist is dat ik geen cacao gebruik om te bovenkant af te toppen, maar simpelweg fijn geraspte pure chocolade!
Let op! Dit recept voor mijn klassieke tiramisu bevat dus alcohol maar ook rauwe eieren, dus ik zou hem niet serveren aan zwangere dames of hele kleine kinderen. Gebruik hiervoor eventueel gepasteuriseerde eigeel, deze kun je tegenwoordig in cups vinden, in de koeling van de supermarkt. Maar je kunt ook aan de slag gaan met een van onze andere tiramisu recepten: bijvoorbeeld deze tiramisu zonder ei of deze feestelijke pepernoten tiramisu met vla serveren. Deze tropical tiramisu met kokosmelk is ook een aanrader!


Print

De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje amaretto!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 3 uren opstijven
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers
  • 1 dl vers gezette espresso
  • 4 eetlepels Amaretto
  • 3 grote eierdooiers (L)
  • 75 gram suiker
  • 250 gram mascarpone (30 minuten van tevoren uit de koelkast halen)
  • pure chocolade

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • (hand) rasp,
  • 4 kleine glaasjes of kommetjes.

Instructions

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Roer de Amaretto door de espresso en besprenkel hiermee de lange vingers. Zorg dat je de helft van het koffiemengsel overhoudt voor de tweede laag. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de vormpjes doen.
  3. Klop de eierdooiers samen met suiker in een kom gedurende 3-5 minuten. Het mengel moet lekker dik en schuimig worden en in volume verdubbelen.
  4. Klop hier vervolgens de mascarpone doorheen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de schaaltje. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  6. Rasp de chocolade fijn boven de kommetjes, dek daarna af en zet minstens 3 uur in de koelkast om de tiramisu op te laten stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip:

Je kunt dit recept ook in een kleine ovenschaal of ruim pastabord doen in plaats van in kleine glaasjes. Let op, deze dient dan wel de hele nacht in de koeling te staan om op te stijven.

Keywords: lange vingers, mascarpone, eieren, chocolade

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

tiramisu met chocolade schafsel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze klassieke tiramisu gaat maken.

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl

Category: Nagerechten Tags: alcohol, chocolade, dessert, eieren, Italiaanse keuken, koffie, lange vingers, mascarpone, suiker, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x zomerse cocktails met alcohol
Volgend bericht: Juice & Salad Café in Amsterdam »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. RECEPTEN – KOKEN VOOR FEUTEN schreef:
    7 maart 2021 om 5:45 pm

    […] Bron: https://bettyskitchen.nl/recept-tiramisu-zonder-alcohol-ei/ […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in