• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

15 augustus 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje amaretto!

Tiramisu maken met eieren

De mensheid is onder te verdelen in twee soorten mensen. Je hebt mensen die tiramisu maken, op basis van bijvoorbeeld opgeklopte slagroom. En je hebt mensen die tiramisu maken van opgeklopte eieren. Ik behoor tot dit laatste groep. Zo at ik het namelijk voor het eerst in een restaurant in Italie en verbaasde mij over de vol romige en decadente smaak van de tiramisu. Ook al heb ik inmiddels heel veel verschillende variaties geproefd, zelfs op basis van slagroom, maar tiramisu maken met eieren blijft voor mij echt de klassieker! Wist je dat ‘tira mi su’ Italiaans is voor ‘beur me op’ ofwel ‘maak mij blij’. Dit is dus met recht een toetje waar iedereen vrolijk van wordt!

tiramisu

Nog meer Tiramisu recepten

Het is al ruim 15 jaar mijn standaard recept voor tiramisu en werkelijk iedereen vind hem heerlijk! De enige twist is dat ik geen cacao gebruik om te bovenkant af te toppen, maar simpelweg fijn geraspte pure chocolade!
Let op! Dit recept voor mijn klassieke tiramisu bevat dus alcohol maar ook rauwe eieren, dus ik zou hem niet serveren aan zwangere dames of hele kleine kinderen. Gebruik hiervoor eventueel gepasteuriseerde eigeel, deze kun je tegenwoordig in cups vinden, in de koeling van de supermarkt. Maar je kunt ook aan de slag gaan met een van onze andere tiramisu recepten: bijvoorbeeld deze tiramisu zonder ei of deze feestelijke pepernoten tiramisu met vla serveren. Deze tropical tiramisu met kokosmelk is ook een aanrader!


Print

De klassieke Tiramisu (met ei en alcohol)

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Tiramisu is een van de meest bekende Italiaanse desserts! Ik bestel het steevast als afsluiter in een Italiaans restaurant en weet dat je dit recept inmiddels op verschillende wijze kan maken. Maar dit recept voor een klassieke tiramisu maak je met eieren en natuurlijk een scheutje amaretto!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 3 uren opstijven
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers
  • 1 dl vers gezette espresso
  • 4 eetlepels Amaretto
  • 3 grote eierdooiers (L)
  • 75 gram suiker
  • 250 gram mascarpone (30 minuten van tevoren uit de koelkast halen)
  • pure chocolade

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • (hand) rasp,
  • 4 kleine glaasjes of kommetjes.

Instructions

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Roer de Amaretto door de espresso en besprenkel hiermee de lange vingers. Zorg dat je de helft van het koffiemengsel overhoudt voor de tweede laag. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de vormpjes doen.
  3. Klop de eierdooiers samen met suiker in een kom gedurende 3-5 minuten. Het mengel moet lekker dik en schuimig worden en in volume verdubbelen.
  4. Klop hier vervolgens de mascarpone doorheen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de schaaltje. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  6. Rasp de chocolade fijn boven de kommetjes, dek daarna af en zet minstens 3 uur in de koelkast om de tiramisu op te laten stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip:

Je kunt dit recept ook in een kleine ovenschaal of ruim pastabord doen in plaats van in kleine glaasjes. Let op, deze dient dan wel de hele nacht in de koeling te staan om op te stijven.

Keywords: lange vingers, mascarpone, eieren, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

tiramisu met chocolade schafsel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze klassieke tiramisu gaat maken.

recept voor de klassieke tiramisu met alcohol en ei © bettyskitchen.nl

Category: Nagerechten Tags: alcohol, chocolade, eieren, Italiaanse keuken, koffie, lange vingers, mascarpone, suiker, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x zomerse cocktails met alcohol
Volgend bericht: Juice & Salad Café in Amsterdam »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. RECEPTEN – KOKEN VOOR FEUTEN schreef:
    7 maart 2021 om 5:45 pm

    […] Bron: https://bettyskitchen.nl/recept-tiramisu-zonder-alcohol-ei/ […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in