• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mexicaans stoofpotje vol groenten

Mexicaans stoofpotje vol groenten

6 maart 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en vandaag staat dit vegetarisch Mexicaans stoofpotje bomvol groenten op het menu! Denk jij bij stoofpotjes ook meteen aan draadjesvlees? Maar wist je dat je ook heerlijke vegetarische stoofpotjes kunt maken, bijvoorbeeld dit kleurrijke Mexicaans stoofpotje vol groenten en vitaminen? Probeer het eens uit en je zult blij verrast worden!

Vegetarische recepten uit de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn kleurrijke vleesgerechten: burrito’s, fajita’s, taco’s, ik noem maar iets… Kijk maar eens naar deze heerlijke gerechten die Betty eerder bereidde: Taco’s met gehakt en mais, Quesadillas met chorizo (mjam!) of deze Nachos met gehakt uit de oven. Maar ook is het verwerken van bonen heel gebruikelijk in de Mexicaanse en Tex Mex keuken. Dat leent zich dus ook als een prima voedzaam en vegetarisch alternatief, want bonen zijn eiwitrijk en bevatten veel vezels. Ze komen dan ook heel goed tot hun recht in dit Mexicaanse stoofpotje vol groenten om van te smullen.

Mexicaans stoofpotje vol groenten

Ik serveerde tortilla wraps bij het stoofpotje, die we in kleine stukje scheurden en in de saus doopten. Maar ne kunt ook aan de slag met het zelf maken van tortilla chips. Lekker crunchy en ideaal voor met je handen te eten:) Als je dat lekkerder vindt, of voor de variatie, kun je bijvoorbeeld ook rijst koken of stomen om bij het Mexicaans stoofpotje vol groente te serveren! En geef je toch liever de voorkeur aan een stoofpotje met vlees en bonen? Dan is deze chili con carne een absolute aanrader! Buen Provecho!


Print

Recept: Mexicaans stoofpotje vol groenten

Mexicaans stoofpotje vol groenten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en vandaag staat dit vegetarisch Mexicaans stoofpotje bomvol groenten op het menu! Denk jij bij stoofpotjes ook meteen aan draadjesvlees? Maar wist je dat je ook heerlijke vegetarische stoofpotjes kunt maken, bijvoorbeeld dit kleurrijke Mexicaans stoofpotje vol groenten en vitaminen? Probeer het eens uit en je zult blij verrast worden!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram mais
  • 2 wortels
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 3 mediumgrote aardappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • Blik tomatenblokjes (400 ml.)
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse gember (zo’n 3 cm.)
  • 2 tl. gemalen komijnzaad
  • 2 tl. paprikapoeder
  • Chilipoeder naar wens
  • Jalapeño peper(s) naar wens
  • 3 wraps
  • Zout en peper
  • 2 el. kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Gebruik je gedroogde zwarte bonen? Laat deze dan eerst 4 uur weken en daarna 1,5 uur gaarkoken. Ik gebruikte deze dus ‘s ochtends vroeg stond bij mij al een pannetje te weken in de keuken. Als je al gare zwarte bonen gebruikt (bv. uit pot of blik), kun je deze stap overslaan.
  2. Begin met het snijden en schillen van alle groenten. Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de uien en paprika fijn, de wortels in plakjes, de tomaten in blokjes, schil de aardappels en snij deze ook in blokjes.
  3. Verwarm 2 el. kokosolie op laag vuur in een hapjespan en voeg de gember en knoflook toe. Voeg ook de gemalen komijnzaad en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Als het goed is komen er nu al heerlijke geuren uit je pan! Voeg na ongeveer een minuut de uien en paprika toe en bak tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Voeg vervolgens de fijngesneden tomaten, de tomatenblokjes, 400 ml. water, het groentebouillonblokje, de aardappels en wortels toe en breng het geheel aan de kook. Laat het stoofpotje 20 minuten zacht doorkoken.
  5. Voeg na de 20 minuten de gare zwarte bonen en mais toe en kook nog 5 minuten zachtjes mee. Verwarm ondertussen de wraps alvast volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de Jalapeño peper(s) in dunne plakjes als je deze erbij wilt serveren.
  6. Proef het stoofpotje en voeg naar smaak zout, peper en chilipoeder toe.
  7. Serveer het stoofpotje met de Jalapeño peper(s) eroverheen gestrooid en de wraps ernaast.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Het vegetarische stoofpotje is geheel glutenvrij. Maar let op: de meeste tortilla wraps zijn niet glutenvrij, dus zorg dat je de juiste in huis haalt bij een gluten intolerantie of allergie.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Mexicaans stoofpotje vol groenten

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, chilipepers, Glutenvrij, hoofdgerechten, jalapeno, komijn, mais, Nanda Appelman, paprikapoeder, stoofschotel, Tex Mex keuken, tomaten, tomatenpuree, vegetarisch, wortels, wraps, zwarte bonen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tropisch dessert met kokosnoten
Volgend bericht: Gedroogde appelschijfjes uit de oven »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee