• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

7 januari 2014 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past!

Low carb brood maken in de magnetron

Een low carb dieet is een dagelijks eetpatroon dat voornamelijk uit groente en eiwitten bestaat. Het betekent geen brood, pasta, aardappels en rijst oftewel ingrediënten die hoog zijn in koolhydraten. Tot op de dag van vandaag las ik regelmatig een ‘balansdag’ in met een lekker Low Carb recept. Puur om een beetje op gewicht te blijven. Daarom post ik af en toe ook recepten met de tag: Low Carb recepten, of Keto proof en deze horen dus thuis in het rijtje dat je tijdens een Atkins dieet kunt volgen. En het zijn ideale gerechten om nu nog een dagje mee te balansen, zoals een plakje van dit low carb brood voor het ontbijt of de lunch.

recept low carb brood © bettyskitchen.nl
recept low carb brood © bettyskitchen.nl
recept low carb brood © bettyskitchen.nl

Nog meer broodjes van lijnzaad maken

Dit plakje low carb brood is echter een hele snelle methode om zelf een koolhydraatarme ontbijt op tafel te zetten. En je ‘poft’ hem als het ware in een paar minuten in de magnetron. Het is immers een low carb alternatief voor een sneetje brood. Het is een prima en lekker vullend alternatief voor brood tijdens het Atkins dieet. Beleg je plakje low carb brood met bijvoorbeeld met geprakte avocado, roomkaas, gerookte zalm , kipfilet of (suikervrije) jam. Maar check ook nog meer broodjes van lijnzaad gemaakt: deze glutenvrije broodjes uit het #Fitmom kookboek! Of maak mijn andere favoriet: een heerlijke snelle lijnzaadmuffin voor het ontbijt! Voor de lunch kan ik je deze lijnzaad crackers aanbevelen om te maken.


Print

Recept: Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

recept low carb brood © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past! 1- 2 plakjes van dit Lowcarb brood is een perfect ontbijt of lunch. Top eventueel nog af met een beetje roomkaas, plakje kipfilet of suikervrij broodbeleg.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 2 plakjes broodjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb & keto
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 40 gr amandelmeel
  • ½ tl (wijnsteen)bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ei
  • 2 el ongezoete amandelmelk

Extra:

  •  2 bordjes,
  • magnetron,
  • eventueel: vijzel.

Instructions

  1. Meng het lijnzaad met de amandelmeel, bakpoeder en zout in een kommetje.
  2. Kluts het ei en giet dit samen met de amandelmelk en de olie bij het lijnzaadmengel.
  3. Meng dit geheel vervolgens heel goed door. Je krijgt een beetje een dik papje, maar dat is ook de bedoeling. 
  4. Vervolgens spreid je het mengsel uit op een  (licht) ingevet bordje en stop deze in de magnetron. In 1 tot 2 minuten ‘poft’ als het ware het papje op tot een plak brood. Snijd in tweeen. Je kunt natuurlijjk ook twee separate gebaksbordjes (zie foto) gebruiken voor 2 sneetjes broodjes maken
  5. Als je het plakje brood vervolgens omdraait, dan heb je een mooie egale bovenkant om je beleg op te doen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je enkel heel lijnzaad in huis? Maal deze dan in een vijzel tot het gebroken is.

Nutrition

  • Serving Size: 1 broodje
  • Calories: 351
  • Sugar: 1.59 g
  • Sodium: 31 mg
  • Fat: 29.51 g
  • Carbohydrates: 4.77 g
  • Fiber: 8.5 g
  • Protein: 12.32 g
  • Cholesterol: 93

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept low carb brood © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit super snelle low carb brood uit de magnetron!

Category: Deeg recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, amandelmelk, bakpoeder, brood, detox recepten, eieren, Glutenvrij, keto, lijnzaad, Low Carb, olijfolie, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 7x gezonde recepten
Volgend bericht: Caprese salade met tomaat en mozzarella »

Lees Interacties

Reacties

  1. Roxanne

    7 januari 2014 om 10:26 am

    Hey, wat leuk! Dank je wel voor de link! 🙂

    Beantwoorden
  2. wolferien

    11 februari 2014 om 1:58 pm

    afgelopen week bananenbrood gemaakt. Dit ziet er ook heerlijk uit! zal dit weekend jouw recept maar eens even testen! xx wolferien

    Beantwoorden
  3. Ilse

    8 september 2014 om 3:30 pm

    Ik heb het net gemaakt en vind het lekker spaken maar…
    Hoeveel koolhydraten zitten er in het recept.?
    Gr Ilse

    Beantwoorden
  4. miranda

    20 februari 2015 om 2:17 pm

    Hoi het brood is heerlijk maar ik zie nergens staan hoeveel koolhydraten het is…
    Groetjes miranda

    Beantwoorden
  5. geesje

    6 februari 2016 om 12:20 pm

    erg leuk recept, maar hoelang en op hoeveel watt moet het in de magnetron?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 februari 2016 om 5:07 pm

      Hi Geesje,

      aangezien er nogal wat verschillen tussen de magnetrons zitten, zou ik je aanbevelen op vol vermogen, en dan tussen de 1-2 minuten.
      ik zet hem bijvoorbeeld op 900 Watt en dan is hij met 1.30 minuut klaar.
      Maar als jouw magnetron tot slechts 800 watt gaat dan iets langer dus.
      Probeer het dus gewoon even uit.

      Beantwoorden
  6. Elisa

    4 januari 2024 om 2:29 pm

    Klinkt heel goed, maar ik ben geen magnetron gaan. Hoe bak ik ze in de oven?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee