Print

Recept: Low Carb Brood (in 2 minuten klaar)

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past! Twee plakjes van dit Lowcarb brood is een perfect ontbijt of lunch voor 1 – 2 personen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 2 plakjes broodjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb

Ingredients

Scale
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • ½ tl (wijnsteen)bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ei
  • 2 el amandelmelk

Extra:

  •  2 bordjes,
  • magnetron,
  • eventueel: vijzel.

 

Instructions

  1. Meng het lijnzaad met de amandelmeel, bakpoeder en zout in een kommetje.
  2. Kluts het ei en giet dit samen met de amandelmelk en de olie bij het lijnzaadmengel.
  3. Meng dit geheel vervolgens heel goed door. Je krijgt een beetje een dik papje, maar dat is ook de bedoeling. 
  4. Vervolgens spreid je het mengsel uit op een  (licht) ingevet bordje en stop deze in de magnetron. In 1 tot 2 minuten ‘poft’ als het ware het papje op tot een plak brood. Snijd in tweeen. Je kunt natuurlijjk ook twee separate gebaksbordjes (zie foto) gebruiken voor 2 sneetjes broodjes maken
  5. Als je het plakje brood vervolgens omdraait, dan heb je een mooie egale bovenkant om je beleg op te doen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je enkel heel lijnzaad in huis? Maal deze dan in een vijzel tot het gebroken is.

Nutrition

Keywords: ontbijt, brood, low carb, lijnzaad, amandelmeel, eieren, keto