• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

15 mei 2014 Door Betina Oostveen 15 Reacties

Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.

1 minuut ontbijtjes uit de magnetron

Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad.  Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.

glutenvrije_ontbijtmuffin_met_lijnzaad_en_kaneel_2
Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

Ontbijtmuffin poffen in de magnetron

Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.


Print

Recept: Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad

glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad recept

Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 2 minutes
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 1 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl (kokosbloesem) suiker
  • 0.5 tl
  •  
  • (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel roomboter
  • 2 el roomkaas

Extra:

  • een koffie/thee kop,
  • Magnetron.

Instructions

  1. Doe de lijnzaad, (kokosbloesem) suiker, kaneelpoeder en bakpoeder in een koffie- of theekop, en roer goed door.
  2. Breek het ei boven de kop en roer deze hier goed doorheen.  Druk vervolgens de  boter in het mengsel. (Deze zal smelten en de muffin smeuïg maken.)
  3. Zet de kop (zonder lepel!), op vol vermogen in de magnetron, en pof de muffin in 1-2 minuten gaar.
  4. Draai de kop om op een bord en eet de glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad als deze nog een beetje warm is. Serveer direct met de roomkaas

Eet smakelijk!

Nutrition

  • Serving Size: 1 muffin met roomkaas
  • Calories: 346
  • Sugar: 2.9 g
  • Sodium: 154 mg
  • Fat: 28.87 g
  • Carbohydrates: 15.98 g
  • Fiber: 11.1 g
  • Protein: 13.91
  • Cholesterol: 218 mg

Keywords: ontbijt, brood, low carb, lijnzaad, eieren, keto

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

glutenvrije_ontbijtmuffin_met_lijnzaad_en_kaneel _3

Category: Ontbijt Recepten Tags: broodjes, detox recepten, Glutenvrij, keto, lijnzaad, Low Carb, magnetron, muffins, mug cake, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Quiche Lorraine (met spekjes en uien)
Volgend bericht: Plog: De Taste of Amsterdam 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole

    15 mei 2014 om 4:15 pm

    Wauw ziet er goed uit! Die ga ik morgenvroeg eens proberen!

    Beantwoorden
  2. Julie Hapjesprincess

    15 mei 2014 om 9:23 pm

    Heel leuk recept!!! Gek dat je met zo weinig ingrediënten zoiets op tafel kan zetten !

    Beantwoorden
  3. Annemarie Verweij

    5 juli 2014 om 8:16 pm

    Vanmiddag bij de lunch gemaakt en gegeten,
    Een heerlijke lucht kwam er uit de magnetron, we hebben de muffin warm gegeten met jam, mmm

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 juli 2014 om 4:02 pm

      Lekker he! En de lijnzaad is ook heel goed voor de spijsvertering. Geniet ervan,
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Karin Huizer

    7 januari 2015 om 12:31 pm

    Zou je deze ook in de oven kunnen maken? Heb geen magnetron namelijk.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 januari 2015 om 7:55 pm

      Hi Karen,

      ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Maar misschien kan ik binnenkort beter aan de slag met een echt broodrecept voor in de oven.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Anna-Karina van Denderen

      4 juni 2015 om 12:57 pm

      Gewoon proberen Karin, ik schat zo’n 10-15 minuten, het mag smeuïg zijn van binnen.

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        4 juni 2015 om 10:14 pm

        Nogmaals bedankt 🙂

  5. Anna-Karina van Denderen

    4 juni 2015 om 12:53 pm

    Geweldig! Goeie tip met die getenkaas. Ik geef ‘m regelamtig als chocoladetaartje (in een weckpotje) met wat blauwe bessen en walnoten bijvoorbeeld. Supersnel op tafel!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 juni 2015 om 10:14 pm

      Oeehh, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor de tip!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Judith heemskerm

    2 februari 2016 om 5:58 pm

    Zou het ook in een bakblik kunnen en dan invriezen?

    Beantwoorden
  7. Mirjam

    17 augustus 2016 om 6:32 pm

    Hoe lang moet het in de oven? Helaas heb ik geen magnetron en die ga ik niet aanschaffen ?

    Beantwoorden
  8. rita

    17 mei 2020 om 9:27 am

    Dag Betina
    bijr deze muffin staat jammer genoeg niet op hoeveel Watt de magnetron moet staan….
    Kun je me dat ook vertellen – en misschien erbij vermelden? Niet gaar is evenmin lekker dan te droog!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2020 om 3:28 pm

      Hi Rita,
      graag op de hoogste stand van je magnetron. Bij de een is dat 800 watt (2 minuten), bij de ander 900 watt (1.5 minuut).
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  9. Ina

    7 december 2020 om 1:39 am

    Dag Betina,
    Jammer dat er nergens het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten bijstaan vermeld.
    Groetjes Ina

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • gebakken camembert uit de oven keto © bettyskitchen.nl Camembert uit de oven

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨ De afgelop ✨IBERISCHE RIB FINGERS VAN DE BBQ✨

De afgelopen weken genoten we van heerlijk voorjaarsweer. Dus ging hier natuurlijk de barbecue weergeven aan! En we hebben weer een heerlijke tip voor je om ook zelf uit te proberen!

Nu hoor ik je al denken: wat zijn Iberische rib fingers? Toen mijn echtgenoot het voorstelde krabte ik me even achter mijn oren. Maar zijn verklaring was helder: “denk aan spareribs, maar dan zonder botjes!” Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. 

Slinger jij binnenkort ook weer de bbq aan? 

==> https://bettyskitchen.nl/iberische-rib-fingers-met-bbq-saus/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#bbq #barbecue #grill #recept #iberico #varken #spareribs #bbqsauce #karamel #caramelized #sticky #ribfingers #bbqsaus #bbqglaze #pig
✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨ ✨ CROISSANT WAFELS MAKEN - ‘CROIFFLES’ ✨

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! 

Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg) die ik eerder op de site maakte. Check dan ook de nieuwste IGTV waarin ik ze maak in het wafelijzer. 

Enne qua toppings kun je natuurlijk heerlijk variëren! Ze zijn namelijk ook erg lekker met Nutella en aardbeien. Maar ook met scrambled eggs & gerookte zalm. Of zelfs met jam en extra fruit! Maak er jouw nieuw favoriet van en laat me weten wat je er van vindt!

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croiffles #croissant #wafel #waffels #ontbijt #croissantwaffle #brunch #igtv #recept #pasen #paasrecept #lockdown #foodhybrid
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in