Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.
1 minuut ontbijtjes uit de magnetron
Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad. Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.
Ontbijtmuffin poffen in de magnetron
Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.
Recept: Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad
Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.
- Cook Time: 2 minutes
- Total Time: 2 minutes
- Yield: 1 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 30 gram gebroken lijnzaad
- 1 tl kaneelpoeder
- 0.5 tl (kokosbloesem) suiker
- 0.5 tl
- (wijnsteen)bakpoeder
- 1 ei
- 1 theelepel roomboter
- 2 el roomkaas
Extra:
- een koffie/thee kop,
- Magnetron.
Instructions
- Doe de lijnzaad, (kokosbloesem) suiker, kaneelpoeder en bakpoeder in een koffie- of theekop, en roer goed door.
- Breek het ei boven de kop en roer deze hier goed doorheen. Druk vervolgens de boter in het mengsel. (Deze zal smelten en de muffin smeuïg maken.)
- Zet de kop (zonder lepel!), op vol vermogen in de magnetron, en pof de muffin in 1-2 minuten gaar.
- Draai de kop om op een bord en eet de glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad als deze nog een beetje warm is. Serveer direct met de roomkaas
Eet smakelijk!
Nutrition
- Serving Size: 1 muffin met roomkaas
- Calories: 346
- Sugar: 2.9 g
- Sodium: 154 mg
- Fat: 28.87 g
- Carbohydrates: 15.98 g
- Fiber: 11.1 g
- Protein: 13.91
- Cholesterol: 218 mg