• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Kerst Koekjes Maken (video)

Kerst Koekjes Maken (video)

22 december 2019 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Deze vrolijke kerst koekjes zijn niet alleen heel lekker om van te snoepen, maar ze zijn ook heel leuk om samen met de kids te maken! De meeste ingrediënten heb je standaard al in huis namelijk!

Zelf koekjes voor Kerst maken

Zelf koekjes maken is heel makkelijk, want je hebt er slechts een paar standaard ingrediënten voor nodig. Jarenlange favoriet op deze site is namelijk het zanddeeg recept voor zelf koekjes uitsteken. En met die basis en wat typische kerst smaakmakers gaan we dan ook Kerst koekjes maken!

Kookvideo: Kerstkoekjes maken

Nog meer koekjes recepten

Worden jouw kids ook zo blij van gezellig samen koekjes bakken? Dan heb ik nog meer koekjes recepten voor je in petto. Niet alleen tijdens de kerst, zoals deze kerst koekjes, maar koekjes voor heel het jaar rond! Maak bijvoorbeeld samen deze chewy Red Velvet Cookies, heerlijk geurende Gingerbread koekjes, of zelfs 7 verschillende koekjes met gecondenseerde melk. Dat wordt gezellig in de keuken!


Print

Recept: Kerst Koekjes maken (video)

recept kerst koekjes maken met glazuur en disco dip © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens de feestdagen ga je gezellig samen kerst koekjes maken. Deze kun je versieren met amandelschaafsel, glazuur en kerst disco dip! Veel plezier!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. (+30 min. wachten)
  • Cook Time: 20 min
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: heel veel kerst koekjes
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram bloem,
  • 1/4 theelepel zout,
  • 100 gram basterdsuiker (maakt niet uit welke kleur),
  • 125 gram koude(!) roomboter,
  • Kerst smaakmaker: bijvoorbeeld 0.5 theelepel vanille extract of 0.5 theelepel speculaaskruiden,
  • 1 eierdooier.

Decoratie:

  • amandelschaafsel,
  • 50 gram poedersuiker,
  • Kerst disco dip strooisels.

Instructions

  1. Meng de bloem, zout, suiker en kerst smaakmaker in een kom.
  2. Snijd de koude boter met twee messen eerst in kleine stukjes. Voeg daarna toe aan de bloem, en prak met een vork door de bloem en kneed kort door. Voeg hierna het geklutste eierdooier toe.
  3. Kneed alle ingrediënten met 1 hand snel(!) door elkaar, en vorm hier een bal van. Laat afgedekt met huishoudfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht.
  5. Rol het kerst koekjes deeg uit op een met bloem bestoven werkblad of aanrecht. De lap dient minimaal 5 mm dik te zijn. Je kunt nu met een uitsteekvormpje kerst figuurtjes uit steken.
  6. Deze koekjes dienen dan 10-15 minuten gebakken te worden in een voorverwarmde oven.

Decoreren Kerst koekjes:

  1. Voor de amandelschaafsel dien je de koekjes even licht nat te maken met je vinger en koud water. Plak vervolgens het schaafsel op de koekjes en bak daarna af in de oven.
  2. Voor het glazuur: dienen de kerst koekjes volledig afgekoeld te zijn. Roer de poedersuiker los met 1-2 theelepels water en lepel dit over de koekjes. Bestrooi direct met de Kerst disco dip en laat opdrogen.

Notes

Variatietip: wil je twee kleuren koekjes maken?  Verdeel de ingrediënten dan over 2 separate komen. Bijvoorbeeld:

  1. 100 gram bloem, snufje zout, 50 gram witte basterdsuiker, halve theelepel vanille, 67 gram boter, halve eierdooier.
  2. 100 gram bloem, snufje zout, 50 gram donkerbruine basterdsuiker, halve theelepel speculaaskruiden, 67 gram boter, halve eierdooier.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kerst koekjes maken met glazuur en disco dip © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kerst koekjes wilt gaan maken!

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, boter, disco dip, eieren, familie, glazuur, Kerst recepten, koekjes, kookvideo, poedersuiker, suiker, zanddeeg

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Huzarensalade
Volgend bericht: Stoofpeertjes taart met yoghurt »

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura

    29 december 2019 om 6:23 pm

    Ze waren goed gelukt en de kinderen waren er dol op!
    Dankje voor het delen.
    Groetjes Laura

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee