Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze koekjes met gecondenseerde melk. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!
Koekjes met gecondenseerde melk maken
Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roombote gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van TV kok Annabel Langbein. Boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van spritsen. Naast het basis deegrecept, waarvan je teveel gewoon kunt invriezen, geef ik je ook 7 variatie recepten voor een lekkere high tea.
Nog meer koekjes recepten
Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk, kun je ook eenvoudig zanddeeg koekjes met glazuur. maken. Het deeg voor het uitsteken van koekjes met een uitsteker.
PrintBasis Recept voor koekjes met gecondenseerde melk
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 80 koekjes 1x
- Category: tussendoortjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 500 gram boter,
- 225 gram fijne suiker,
- 6 eetlepels gecondenseerde melk,
- een paar drupjes vanille extract,
- 675 gram (gezeefde) bloem,
- 4 theelepels bakpoeder,
- smaakmakers (zie 7 variaties hieronder).
Instructions
- Klop met de keukenmixer de boter en de suiker smeuïg, gedurende een paar minuten. Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en klop nogmaals door. Meng de bloem met de bakpoeder en roer dit met deeghaken (of simpelweg een stevige houten spatel) goed door. Verdeel het deeg in 7 porties. Tot hier kun je het deeg voor koekjes met gecondenseerde melk voorbereiden en invriezen.
- Kneed vervolgen de smaakmakers (zie hieronder) erdoor en leg het deeg 15 minuten in de koelkast om even te koelen. Ondertussen verhit je de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed je bakplaten met bakpapier.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol er (per portie) balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje plat met je handpalm. Voeg eventueel de decoratie toe (zie hieronder) en bak in 20 minuten licht bruin en gaar in de oven.
- Laat de koekjes met gecondenseerde melk eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg daarna op een rooster.
- Bewaren doe je in een luchtdichte pot en dan blijven ze zeker nog een paar weken goed.
Notes
Smaakmakers & variatie recepten:
Carnevalskoekjes
Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.
Lavendelkoekjes
Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).
Amandelbiscuits
Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.
Gemberkoekjes
Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg.
Hazelnoot-Chocoladekoekjes
Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.
Rozijnen-Cornflakeskoekjes
Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.
Cranberrykoekjes
Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een antwoord