• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / 7x Koekjes met gecondenseerde melk

7x Koekjes met gecondenseerde melk

15 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze eenvoudige koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!

Koekjes  met gecondenseerde melk maken

Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roomboter gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van Nieuw-Zeelandse TV kok Annabel Langbein. Ze bevatten geen eieren, zijn boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van roomboter spritsen. Van onderstaand basis recept maak je totaatl 7 portiers, die je overigens gewoon kunt invriezen. Deze porties kun je elk dan weer aanvullen met heerlijke en soms knapperige toppings zoals lavendel, chocolade, noten, rozijnen etc. zodat je er een echte proeverij van koekjes van kunt maken. Dus bij deze maar liefst 7x koekjes met gecondenseerde melk voor bij een lekker kop thee.

koekjes met gecondenseerde melk

Nog meer koekjes recepten

Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei kun je ook aan de slag met een ander geweldig basisrecept namelijk zanddeeg koekjes maken. Je kunt zowel de zanddeeg maar ook deze gecondenseerde melk-koekjes versieren met glazuur. Of ga zelfs nog een stapje verder en maak deze overheerlijke jamkoekjes (Thumbprint cookies). Maar je kunt ook het deeg met een leuk motief of tekst uitsteken met behulp van een koekjes uitsteker. Neem hier een kijkje bij al onze koekjes recepten.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept voor koekjes met gecondenseerde melk en zonder ei

koekjes met gecondenseerde melk
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Dit is een recept voor de meest eenvoudige koekjes ter wereld. namelijk met bloem, roomboter en gecondenseerde melk. Zonder eieren dus! Qua toppings kun je heerlijk varieren dus ik geef maar liefst 7 variaties met deze koekjes met gecondenseerde melk.

  • Author: Uit het Simple Pleasures kookboek van Annabel Langbein
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 7 porties ca 82 koekjes 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram boter
  • 225 gram fijne suiker
  • 6 el. gecondenseerde melk
  • een paar drupjes vanille extract
  • 675 gram (gezeefde) bloem
  • 4 tl. bakpoeder
  • smaakmakers (zie 7 variaties hieronder)

Instructions

  1. Klop met de keukenmixer de boter en de suiker smeuïg, gedurende een paar minuten. Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en klop nogmaals door. Meng de bloem met de bakpoeder en roer dit met deeghaken (of simpelweg een stevige houten spatel) goed door.  Verdeel het deeg in 7 porties. Tot hier kun je het deeg voor koekjes met gecondenseerde melk voorbereiden en invriezen.
  2. Kneed vervolgen de smaakmakers (zie hieronder) erdoor en leg het deeg 15 minuten in de koelkast om even te koelen. Ondertussen verhit je de oven voor op 160 graden Celcius (145 hete lucht). Bekleed je bakplaten met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol er (per portie) balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje plat met je handpalm. Voeg eventueel de decoratie toe (zie hieronder) en bak in 20 minuten licht bruin en gaar in de oven.
  4. Laat de koekjes met gecondenseerde melk eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg daarna op een rooster.
  5. Bewaren doe je in een luchtdichte pot en dan blijven ze zeker nog een paar weken goed.

Notes

Smaakmakers & variatie recepten:

1. Carnevalskoekjes

Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.

2. Lavendelkoekjes

Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).

3. Amandelbiscuits

Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.

4. Gemberkoekjes

Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg.

5. Hazelnoot-Chocoladekoekjes

Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.

6. Rozijnen-Cornflakeskoekjes

Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.

7. Cranberrykoekjes

Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: koekjes, bloem, roomboter, gecondenseerde melk

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Category: Koekjes recepten Tags: amandelen, Amerikaanse keuken, Annabel Langbein, Australische keuken, bakpoeder, bloem, chocolade, cornflakes, cranberry, disco dip, gecondenseerde melk, gember, hazelnoten, koekjes, lavendel, roomboter, rozijnen, suiker, vanille, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Agenda Food Festivals zomer 2015
Volgend bericht: 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#SINTERKLAAS

Sinterklaas recepten

Vier Sinterklaas met deze zoete en hartige Sinterklaas recepten

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

sinterklaas cake met kruidnoten © bettyskitchen.nl

Sinterklaas Cake met kruidnoten (video)

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas

Cupcakes met Speculoos Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

rauwkost skelet voor gezonde halloween snacks © Bettyskitchen.nl

Gezonde Halloween Snacks (video)

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept pasta met boerenkool en pompoen © bettyskitchen.nl

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in