• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / 7x Koekjes met gecondenseerde melk

7x Koekjes met gecondenseerde melk

15 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze koekjes met gecondenseerde melk. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!

Koekjes  met gecondenseerde melk maken

Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roombote gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van TV kok Annabel Langbein. Boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van spritsen. Naast het basis deegrecept, waarvan je teveel gewoon kunt invriezen, geef ik je ook 7 variatie recepten voor een lekkere high tea.

koekjes met gecondenseerde melk

Nog meer koekjes recepten

Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk, kun je ook eenvoudig zanddeeg koekjes met glazuur. maken. Het deeg voor het uitsteken van koekjes met een uitsteker.

Print

Basis Recept voor koekjes met gecondenseerde melk

koekjes met gecondenseerde melk
Print Recipe
  • Author: Annabel Langbein
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 80 koekjes 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram boter,
  • 225 gram fijne suiker,
  • 6 eetlepels gecondenseerde melk,
  • een paar drupjes vanille extract,
  • 675 gram (gezeefde) bloem,
  • 4 theelepels bakpoeder,
  • smaakmakers (zie 7 variaties hieronder).

Instructions

  1. Klop met de keukenmixer de boter en de suiker smeuïg, gedurende een paar minuten. Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en klop nogmaals door. Meng de bloem met de bakpoeder en roer dit met deeghaken (of simpelweg een stevige houten spatel) goed door.  Verdeel het deeg in 7 porties. Tot hier kun je het deeg voor koekjes met gecondenseerde melk voorbereiden en invriezen.
  2. Kneed vervolgen de smaakmakers (zie hieronder) erdoor en leg het deeg 15 minuten in de koelkast om even te koelen. Ondertussen verhit je de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed je bakplaten met bakpapier. 
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol er (per portie) balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje plat met je handpalm. Voeg eventueel de decoratie toe (zie hieronder) en bak in 20 minuten licht bruin en gaar in de oven.
  4. Laat de koekjes met gecondenseerde melk eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg daarna op een rooster. 
  5. Bewaren doe je in een luchtdichte pot en dan blijven ze zeker nog een paar weken goed.

 

Notes

Smaakmakers & variatie recepten:

Carnevalskoekjes

Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.

Lavendelkoekjes

Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).

Amandelbiscuits

Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.

Gemberkoekjes

Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg. 

Hazelnoot-Chocoladekoekjes

Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.

Rozijnen-Cornflakeskoekjes

Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.

Cranberrykoekjes

Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Category: Koekjes recepten Tags: koekjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Agenda Food Festivals zomer 2015
Volgend bericht: 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in