• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / 7x Koekjes met gecondenseerde melk

7x Koekjes met gecondenseerde melk

15 mei 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je een feestje, verjaardag of High Tea in de planning? Of misschien hou je wel van simpelweg een koekje bij de koffie? Maak dan zeker eens deze koekjes met gecondenseerde melk. Met maar liefst 7 variatierecepten kun je elke dag van de week een ander koekje serveren!

Koekjes  met gecondenseerde melk maken

Een goed koekjes recept is nooit weg! En deze super gemakkelijke koekjes met roombote gecondenseerde melk en lekker zijn dan ook de favoriet van TV kok Annabel Langbein. Boterzacht en hebben eigenlijk wel wat weg van spritsen. Naast het basis deegrecept, waarvan je teveel gewoon kunt invriezen, geef ik je ook 7 variatie recepten voor een lekkere high tea.

koekjes met gecondenseerde melk

Nog meer koekjes recepten

Heb je de smaak te pakken? Naast deze 7 variatie recepten voor koekjes met gecondenseerde melk, kun je ook eenvoudig zanddeeg koekjes met glazuur. maken. Het deeg voor het uitsteken van koekjes met een uitsteker.

Print

Basis Recept voor koekjes met gecondenseerde melk

koekjes met gecondenseerde melk
Print Recipe
  • Author: Annabel Langbein
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 80 koekjes 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram boter,
  • 225 gram fijne suiker,
  • 6 eetlepels gecondenseerde melk,
  • een paar drupjes vanille extract,
  • 675 gram (gezeefde) bloem,
  • 4 theelepels bakpoeder,
  • smaakmakers (zie 7 variaties hieronder).

Instructions

  1. Klop met de keukenmixer de boter en de suiker smeuïg, gedurende een paar minuten. Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en klop nogmaals door. Meng de bloem met de bakpoeder en roer dit met deeghaken (of simpelweg een stevige houten spatel) goed door.  Verdeel het deeg in 7 porties. Tot hier kun je het deeg voor koekjes met gecondenseerde melk voorbereiden en invriezen.
  2. Kneed vervolgen de smaakmakers (zie hieronder) erdoor en leg het deeg 15 minuten in de koelkast om even te koelen. Ondertussen verhit je de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed je bakplaten met bakpapier. 
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol er (per portie) balletjes van, ter grootte van een walnoot. Leg deze op de bakplaat en druk een beetje plat met je handpalm. Voeg eventueel de decoratie toe (zie hieronder) en bak in 20 minuten licht bruin en gaar in de oven.
  4. Laat de koekjes met gecondenseerde melk eerst 10 minuten op de bakplaat afkoelen en leg daarna op een rooster. 
  5. Bewaren doe je in een luchtdichte pot en dan blijven ze zeker nog een paar weken goed.

 

Notes

Smaakmakers & variatie recepten:

Carnevalskoekjes

Rol de bolletjes deeg van 1 portie door discodip. Druk ze daarna een beetje plat.

Lavendelkoekjes

Meng 3 eetlepels eetbare lavendelblaadjes door 1 portie van het koekjesdeeg. Kwast de koekjes licht in met water en bestrooi met lavendelsuiker (meng 100 gram suiker en 1 eetlepel lavendelblaadjes in de keukenmachine).

Amandelbiscuits

Meng een halve theelepel amandelextract door 1 portie koekjesdeeg. Versier de koekjes met een geblanceerde (halve) amandel.

Gemberkoekjes

Meng 1 theelepel gemalen gemberpoeder + 2 eetlepels gehakte gemberbolletjes (stemgember) door 1 portie van het deeg. 

Hazelnoot-Chocoladekoekjes

Meng 1 eetlepel cacao + 3 eetlepels fijngehakte pure chocolade + 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten door 1 portie van het deeg. Versier de koekjes met gesmolten pure chocolade en wat extra fijngehakte hazelnoten.

Rozijnen-Cornflakeskoekjes

Meng 3 eetlepels rozijnen + 6 eetlepels (licht gestampte) cornflakes door 1 portie van het koekjesdeeg.

Cranberrykoekjes

Meng 4 eetlepel grof gehakte cranberry’s + 4 eetlepels grof gehakte witte chocolade door 1 portie van het deeg.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Category: Koekjes recepten Tags: koekjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Agenda Food Festivals zomer 2015
Volgend bericht: 8x gezonde lunch met crackers (voor op het werk) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in