• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Stoofpeertjes taart met yoghurt

Stoofpeertjes taart met yoghurt

23 december 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Op de valreep wil ik toch nog even een fantastisch kerstdessert met jullie delen! Namelijk deze Stoofpeertjes taart met yoghurt en kaneel. Het bevat alle typische smaakmakers voor een geslaagd kerstfeest en is eigenlijk heel makkelijk om te maken!

No-bake yoghurt taart met stoofpeer

Cheesecakes zijn een van mijn favoriete taarten om te maken! Maar speciaal voor de kerstdagen wilde ik een lichtere variant bedenken en dan natuurlijk het liefst met winterse smaakmakers zoals speculaas en kaneel. Het resultaart werd deze no-bake yoghurt taart met homemade stoofpeertjes! Mocht je nu helemaal fan worden van dit soort yoghurt taartjes, probeer (in de zomer) dan ook eens deze yoghurttaart met aardbeien!

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl

Een stoofpeertjes taart om je bord bij af te likken!

Top de stoofpeertjes taart af met het ingekookte stoofvocht van de peertjes en je zult je bord er gegarandeerd bij aflikken! Oh en die koper, goud en chocolade kleurige balletjes zijn een soort ‘Maltesers’ uit de kerstcollectie van Jumbo. Je vind ze in de speciale kerstkoekjes en kerstchocolade schappen en zorgen voor een hele feestelijke afwerking van deze Stoofpeertjes taart. Check hier nog meer lekkere kerstdesserts!


Print

Recept: Stoofpeertjes taart met yoghurt

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze overheerlijke yoghurt taart met stoofpeertjes is een ideale afsluiter voor het kerstdiner! De stoofpeertjes maak je natuurlijk zelf met bessensap en kaneelstokje. En de yoghurtlaag is een soort gezondere versie van de no-bake-cheesecake en maakt het een overheerlijk kerst dessert!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + opstijven
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 2 uur +
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Kerst

Ingredients

Scale

Voor de stoofpeertjes:

  • 3 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 200 ml rode bessensap,
  • 1 flinke eetlepel honing,
  • 1 kaneelstokje,
  • 2 steranijs.

 

Voor de yoghurt laag:

  • 5 blaadjes gelatine,
  • 70 gram roomboter,
  • 150 gram speculaas koekjes,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel + extra
  • 450 gram Griekse yoghurt in smaak: speculaas, stoofpeertjes, karamel of vanille *,
  • 150 ml slagroom, stijfgeklopt.

 

Extra:

  • Springvorm 18 of 20 cm,
  • bakpapier,
  • bakspray.

Instructions

  1. Als eerste ga je de stoofpeertjes maken. Je kunt ook een kijkje nemen bij dit basisrecept voor stoofpeertjes maken voor nog meer lekkere variaties. Schil de peertjes, maar laat de stengel zitten. Snijd een klein vlak stukje van de onderkant af om het draderige uiteinde te verwijderen. Zet de daarna rechtop in een klein pannetje. 
  2. Schenk hier het bessensap overheen. Voeg de kaneel, kruidnagel en honing toe en dek de pan af met een deksel. Breng aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 90 minuten zachtjes doorkoken. Schep de stoofpeertjes uit de pan en laat afkoelen op een bord. 
  3. Week ondertussen de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwijder het kaneelstokje en steranijs en kook het stoofvocht net zo lang  in tot deze een beetje stroperig wordt. Voeg 1 uitgeknepen blaadje gelatine toe en laat smelten. Roer goed door en volledig afkoelen. Zet apart.
  4. Spray de springvorm in met bakspray en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de speculaas koekjes + 2 eetlepels amandelschaafsel fijn in een foodprocessor. Schep de kruimels door de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast om alvast uit te harden.
  5. Snijd 1 van de afgekoelde stoofpeertjes in plakken en vervolgens in repen en blokken van 1-2 cm. Verwijder het klokhuis en steeltje. Haal de gelatine uit het glas water, maar knijp niet helemaal uit. Voeg toe aan een steelpannetje en smelt de 4 blaadjes gelatine op laag vuur. Schep hier de speculaasyoghurt goed doorheen. Voeg daarna de blokjes stoofpeer en opgeklopte slagroom toe en spatel licht door. Schep de yoghurtvulling op de koekdeeg bodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Deze stappen kun je ook gerust een dag van tevoren bereiden).
  6. Voeg het laatste blaadje gelatine toe aan het kookvocht en laat smelten. 
  7. Voor het serveren verwarm je het stoofvocht nog een keer op laag vuur in een pannetje. Voeg eventueel een eetlepel water toe om iets vloeibaarder te maken. Met een bakkwast bestrijk je hiermee de bovenkant van de Stoofpeertjes taart. De 2 overgebleven stoofpeertjes snijd je in plakjes of partjes. Verdeel deze over de taart en giet hier de rest van het stoofvocht overheen. Garneer de taart eventueel met wat extra geroosterde amandelschaafsel. Snijd daarna in punten en geniet!

Fijne feestdagen!

Groetjes, Betty

Notes

* Gebruik je gewone naturel yoghurt? Geen probleem, maar roer hier dan 1-2 eetlepels honing + halve theelepel speculaaskruiden doorheen om wat zoeter te maken.

Keywords: Kerst, stoofpeertjes, dessert, taart, cheesecake, yoghurttaart

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept stoofpeertjes taart met yoghurt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze stoofpeertjes taart wilt gaan maken!

pinterest stoofpeertjes taart

Category: Taart Recepten Tags: amandelschaafsel, blauwe bessen, cheesecake, gelatine, Griekse yoghurt, kaneel, kwarktaart, Maltesers, no-bake, peren, roomboter, slagroom, speculaas, speculaaskruiden, steranijs, stoofpeertjes, taart, Winter, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerst Koekjes Maken (video)
Volgend bericht: Fijne feestdagen! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in