• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Gingerbread Koekjes – Hartenhuis

Gingerbread Koekjes – Hartenhuis

12 december 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Doe deze kerst iets goed en ga koekjes of taarten bakken! Deze Gingerbread koekjes zijn niet alleen heel lekker om te serveren tijdens de feestdagen, maar er zit ook een mooie boodschap aan vast.

Doe je mee voor het Vergeten Kind?

Dit recept voor Gingerbread koekjes komen namelijk uit het Hartenhuis Kerstdesserts boek van stichting ‘Het Vergeten Kind’. December is voor velen een tijd van familie, feest en gezellig samenzijn. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn duizenden kinderen in Nederland waar thuis veel problemen zijn of die niet meer thuis kunnen wonen, en voor hen is deze feestelijke periode juist extra pijnlijk. Het Vergeten Kind vraagt aandacht voor deze kinderen door middel van een vrolijke (en lekkere!) kerstcampagne. Doe jij ook mee? Doneer en ontvang het Hartenhuis kerstdesserts boek(je).

gingerbread koekjes hartenhuis

Bak Gingerbread koekjes voor de kerst

Het receptenboek is van de hand van meester patissier Hidde de Brabander, maar ook ambassadeurs Saar Koningsberger, Natasja Froger en  Juvat Westendorp hebben hun steentje bijgedragen. En voor de liefhebbers van koekjes vind je hier natuurlijk nog veel meer koekjes recepten online.

Print

Recept: Gingerbread Koekjes

gingerbread koekjes Hartenhuis
Print Recipe

Bak heerlijke Gingerbread koekjes met chocolade ganache en breng ze met kerst naar iemand toe die wat extra aandacht kan gebruiken

  • Author: Hidde de Brabander
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Gingerbread koekjes

  • 125 g boter,
  • 75 g bruine basterdsuiker,
  • 135 g honing,
  • 330 gram bloem,
  • 10 g bakpoeder,
  • 20 g Vijfkruidenpoeder.

Voor de chocolade ganache:

  • 175 ml slagroom,
  • 235 g melkchocolade, fijngehakt.

Extra:

  • keukenmixer,
  • Deegroller,
  • Uitsteekvormpjes ‘huis’ en ‘hartje’,
  • Bakpapier,
  • Mengkom,
  • Plasticfolie,
  • Spuitzak/Cornetje,

Instructions

  1. Begin met het gingerbread koekjes deeg: Verwarm de oven voor op 165 ºC (150 hete lucht).
  2. Roer de boter met de bruine basterdsuiker en de honing glad in de keukenmachine.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en vijfkruidenpoeder. Bevestig een deeghaak in de mixer. Voeg het bloemmengsel toe en laat draaien tot er zich een bal vormt. 
  4. Bestuif het werkblad met wat extra bloem. Kneed het deeg op het aanrecht door met de hand door. Rol daarna het gingerbread koekjes deeg uit tot een dikte van circa 5 mm. Steek met de huis-vormpjes zo’n 18 stuks gingerbread huisjes uit het deeg (of snijd deze uit met een mesje). Verdeel de huisjes over een met bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Kneed een bal van het overige deeg en rol opnieuw uit. Gebruik de hartjessteker om ca 18 hartjes uit het deeg te snijden en leg deze boven de huisjes. Bak de gingerbread koekjes in ca. 13 minuten goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Vervolgens maak je de ganache: Breng de slagroom langzaam aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer goed door elkaar tot een chocolade ganache. Giet over in een kom, dek af met plastic folie en laat een uur in de koelkast afkoelen.
  7. Spuit een laagje ganache op 9 gingerbread koekjes. Leg hier de andere helft van de koekjes op, zodat je de hartenhuisjes een kwart kunt draaien en dus staand kunt serveren.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt dit recept voor Gingerbread koekjes heel eenvoudig voorbereiden. Afgebakken koekjes blijven gerust een paar dagen goed in een luchtdichte trommel. De ganache kun je ook een dag in de koelkast bewaren. Decoreer de Gingerbread koekjes dan vlak voor het serveren.

Keywords: koekjes, kerst,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

gingerbread koekjes Hartenhuis

Category: Koekjes recepten Tags: 5 spice kruiden, bakpoeder, bloem, boter, Britse keuken, chocolade, honing, kerst, koekjes, oven, slagroom, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ricotta taart met sinaasappel
Volgend bericht: Stoofvlees met bier en appelstroop »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sanne

    12 december 2018 om 11:54 am

    Waar heb jij je bak vormpjes gekocht?
    De koekjes zien er erg leuk uit.
    Dan kan ik de kids ook wat leuks geven voor kerst i.p.v. de bakvormen van de albert heine;)
    Dankjewel

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 december 2018 om 11:56 pm

      Hi Sanne, ik heb werkelijk geen idee. Ik verzamel mijn bakspullen al ruim 20 jaar en ze komen echt overal en nergens vandaan. Van diverse kookwinkels, kringloop en soms krijg ik het ook cadeau van anderen. Hartjes vorm kom je heel vaak tegen. Maar de huisjes minder vaak. Maar die kun je ook met de hand uitsnijden.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in