• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Gingerbread Koekjes – Hartenhuis

Gingerbread Koekjes – Hartenhuis

12 december 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Doe deze kerst iets goed en ga koekjes of taarten bakken! Deze Gingerbread koekjes zijn niet alleen heel lekker om te serveren tijdens de feestdagen, maar er zit ook een mooie boodschap aan vast.

Doe je mee voor het Vergeten Kind?

Dit recept voor Gingerbread koekjes komen namelijk uit het Hartenhuis Kerstdesserts boek van stichting ‘Het Vergeten Kind’. December is voor velen een tijd van familie, feest en gezellig samenzijn. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn duizenden kinderen in Nederland waar thuis veel problemen zijn of die niet meer thuis kunnen wonen, en voor hen is deze feestelijke periode juist extra pijnlijk. Het Vergeten Kind vraagt aandacht voor deze kinderen door middel van een vrolijke (en lekkere!) kerstcampagne. Doe jij ook mee? Doneer en ontvang het Hartenhuis kerstdesserts boek(je).

gingerbread koekjes hartenhuis

Bak Gingerbread koekjes voor de kerst

Het receptenboek is van de hand van meester patissier Hidde de Brabander, maar ook ambassadeurs Saar Koningsberger, Natasja Froger en  Juvat Westendorp hebben hun steentje bijgedragen. En voor de liefhebbers van koekjes vind je hier natuurlijk nog veel meer koekjes recepten online.

Print

Recept: Gingerbread Koekjes

gingerbread koekjes Hartenhuis
Print Recipe

Bak heerlijke Gingerbread koekjes met chocolade ganache en breng ze met kerst naar iemand toe die wat extra aandacht kan gebruiken

  • Author: Hidde de Brabander
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Gingerbread koekjes

  • 125 g boter,
  • 75 g bruine basterdsuiker,
  • 135 g honing,
  • 330 gram bloem,
  • 10 g bakpoeder,
  • 20 g Vijfkruidenpoeder.

Voor de chocolade ganache:

  • 175 ml slagroom,
  • 235 g melkchocolade, fijngehakt.

Extra:

  • keukenmixer,
  • Deegroller,
  • Uitsteekvormpjes ‘huis’ en ‘hartje’,
  • Bakpapier,
  • Mengkom,
  • Plasticfolie,
  • Spuitzak/Cornetje,

Instructions

  1. Begin met het gingerbread koekjes deeg: Verwarm de oven voor op 165 ºC (150 hete lucht).
  2. Roer de boter met de bruine basterdsuiker en de honing glad in de keukenmachine.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en vijfkruidenpoeder. Bevestig een deeghaak in de mixer. Voeg het bloemmengsel toe en laat draaien tot er zich een bal vormt. 
  4. Bestuif het werkblad met wat extra bloem. Kneed het deeg op het aanrecht door met de hand door. Rol daarna het gingerbread koekjes deeg uit tot een dikte van circa 5 mm. Steek met de huis-vormpjes zo’n 18 stuks gingerbread huisjes uit het deeg (of snijd deze uit met een mesje). Verdeel de huisjes over een met bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Kneed een bal van het overige deeg en rol opnieuw uit. Gebruik de hartjessteker om ca 18 hartjes uit het deeg te snijden en leg deze boven de huisjes. Bak de gingerbread koekjes in ca. 13 minuten goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Vervolgens maak je de ganache: Breng de slagroom langzaam aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer goed door elkaar tot een chocolade ganache. Giet over in een kom, dek af met plastic folie en laat een uur in de koelkast afkoelen.
  7. Spuit een laagje ganache op 9 gingerbread koekjes. Leg hier de andere helft van de koekjes op, zodat je de hartenhuisjes een kwart kunt draaien en dus staand kunt serveren.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt dit recept voor Gingerbread koekjes heel eenvoudig voorbereiden. Afgebakken koekjes blijven gerust een paar dagen goed in een luchtdichte trommel. De ganache kun je ook een dag in de koelkast bewaren. Decoreer de Gingerbread koekjes dan vlak voor het serveren.

Keywords: koekjes, kerst,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

gingerbread koekjes Hartenhuis

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: 5 spice kruiden, bakpoeder, bloem, boter, Britse keuken, chocolade, honing, Kerst recepten, koekjes, oven, slagroom, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ricotta taart met sinaasappel
Volgend bericht: Stoofvlees met bier en appelstroop »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sanne

    12 december 2018 om 11:54 am

    Waar heb jij je bak vormpjes gekocht?
    De koekjes zien er erg leuk uit.
    Dan kan ik de kids ook wat leuks geven voor kerst i.p.v. de bakvormen van de albert heine;)
    Dankjewel

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 december 2018 om 11:56 pm

      Hi Sanne, ik heb werkelijk geen idee. Ik verzamel mijn bakspullen al ruim 20 jaar en ze komen echt overal en nergens vandaan. Van diverse kookwinkels, kringloop en soms krijg ik het ook cadeau van anderen. Hartjes vorm kom je heel vaak tegen. Maar de huisjes minder vaak. Maar die kun je ook met de hand uitsnijden.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in