• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Kaneelbroodjes maken (Cinnabons)

Kaneelbroodjes maken (Cinnabons)

20 maart 2013 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

Voor mij gaat er géén paasfeest voorbij zonder kaneelbroodjes – ook wel Cinnabons genoemd ! Mijn oma serveert deze al van kleins af aan tijdens de paasbrunch. En deze zachte zoete broodjes met kaneel passen goed bij het ontbijt, lunch of gewoon voor bij de koffie en thee! 

recept voor zelf kaneelbroodjes maken, zachte zoete broodjes met kaneel © Bettyskitchen

Kaneelbroodjes wordt opgerold

Opstaan met versgebakken kaneelbroodjes is de ultieme hemel op aarde! Tijdens de feestdagen maak ik graag deze zachte en luchtige broodrolletjes. Kaneelbroodjes worden opgerold en belegd met rozijnen, roomboter en bruine suiker, dat in de oven tot een soort karamelstroop smelt en je zachte zoete broodjes een fantastische smaak geeft. Het is echt een brood dat bij mij veel familie herinneringen oproept. Inmiddels is heel de wereld al bekend met kaneelbroodjes dankzij winkelketens van Cinnabon en Starbucks, daar wordt een soortgelijk broodje verkocht. Deze wordt alleen nog even afgetopt met een wit glazuur en die heb ik tevens ook voor je extra vermeld in het recept, mocht je dat willen.

Voorbereiding deeg voor Kaneelbroodjes

Maak het deeg voor deze kaneelbroodjes alvast 1 avond van te voren en laat het daarna de gehele nacht in de koelkast rijzen. De volgende ochtend bak je het deeg in een half uurtje af in de oven. Dan heb je heerlijk verse, zoete broodjes bij het ontbijt of de brunch. Check hier in ieder geval nog meer tips en recepten voor Pasen. Ga je liever voor kant-en-klaar deeg? Dan volstaat een rol vers croissantdeeg ook en maak je heel eenvoudig deze cinnanom cruffins klaar! Heb je overigens een slowcooker in huis? Ik heb voor jullie vast de hoeveelheden in dit recept aangepast zodat je aan de slag kunt gaan met deze cinnabons uit de slowcooker maken. Geniet dus heerlijk van deze zachte zoete broodjes met kaneel!


Print

Recept: Kaneelbroodjes maken

recept voor zelf kaneelbroodjes maken, zachte zoete broodjes met kaneel © Bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens de feestdagen maak je deze bijzondere luchtige en smakelijk kaneelbroodjes voor het hele gezin. Deze zoete broodjes met kaneel en rozijnen worden ook wel ‘Cinnabons’ genoemd en zijn een heerlijk ontbijt of tussendoortje. Serveer bij een kopje koffie of thee, of neem ze mee voor onderweg. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 90 min
  • Cook Time: 30 min
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 250 ml volle melk
  • 10 gram droge gist korrels
  • 525 gram bloem (+ extra voor uitrollen),
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 gram roomboter, gesmolten

Ingrediënten vulling:

  • 100 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 100 gram rozijnen

Voor de ‘Icing’ glazuur (optioneel):

  • 100 gram poedersuiker
  • 1  tl vanille extract
  • 2 –3 el volle melk

Extra:

  • ovenschaal 35 x 25 cm
  • 1–2 eetlepel (zonnebloem)olie, voor invetten

Instructions

  1. De avond vantevoren: verwarm de melk kort in een steelpannetje tot max. 40 graden celcius. Voeg dan de gist toe en roer goed door om op te lossen. Laat 10 minuten staan zodat de gist kan activeren en begint te bubbelen.
  2. Zeef de bloem boven een kom en meng met het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de bloem, en breek hierin de eieren.Voeg het gistmengsel toe en klop een paar minuten met een handmixer met deeghaken. Giet dan de gesmolten boter er in een dun straaltje bij.
  3. Giet in een schone kom de olie en leg hier het deeg in. Draai de kom rond en smeer het deeg aan de buitenzijde helemaal in met de olie (dit voorkomt plakken in de kom). 
  4. Dek de kom nu af met een vochtige handdoek en laat 60 minuten rijzen op een warme plek.
  5. Bestrooi een werkblad of aanrecht met een klein handje bloem, en druk hier het deeg op uit. Gebruik genoeg bloem om vastplakken aan vingers en aanrecht te voorkomen. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van 25 x 35 cm (net zo groot als mijn ovenschaal dus).Bevochtig een strookje aan een lange zijde met wat water. Smeer de rest van de lap in met de boter.
  6. Mix in een aparte kom 200 gram suikermix met het eetlepel kaneelpoeder en spreid dit uit over de boter (vermijd de vochtige rand!). Verdeel de rozijnen hier ook overheen.
  7. Rol de lap voorzichtig op, en druk het uiteinde goed dicht. (de vochtige strook zorgt ervoor dat het deeg goed hecht). Snijd de rol nu in 12 of 15 gelijke stukken en zet deze met een snijkant omlaag, in een met olie ingevette ovenschaal (25 x 35 cm). Dek de schaal af met huishoudfolie en laat het deeg de hele nacht rijzen in de koelkast.
  8. De volgende morgen: Haal de ovenschaal minstens een half uur van tevoren uit de koelkast (om op kamertemperatuur te komen). Verwarm de oven voor op 195 graden (175 hete lucht). Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de kaneelbroodjes in 20-25 minuten af. Laat de daarna een beetje afkoelen, maar serveer nog een beetje warm. In principe hebben ze niks ‘extra nodig, maar met roomboter of ander zoet beleg zoals homemade jamkun je er nog wat extra’s aan toevoegen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor Same-Day bereiding:

In plaats van het deeg een hele nacht in de koeling te laten rijzen, kun je het deeg bij stap 6 opnieuw afdekken met de vochtige doek en nog eens 45 minuten laten rijzen op een warme plek. Bak de kaneelbroodjes daarna direct af in de oven volgens stap 7. Handig voor op bijv. zondagochtend, als je wat meer tijd over hebt voor de bereiding.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor zelf kaneelbroodjes maken, zachte zoete broodjes met kaneel © Bettyskitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: bloem, boter, brood, cinnabon, deeg, eieren, gist, kaneel, melk, Paas Recepten, rozijnen, suiker, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Banoffee pie (banaan-karamel taart)
Volgend bericht: FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box) »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee