• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Cinnabons uit de slowcooker

Cinnabons uit de slowcooker

23 november 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om te maken in dit apparaat! Kaneelbroodjes zijn geliefd bij jong en oud dus bij deze heb ik een van mijn populairste recepten omgevormd tot een variant voor in de CrockPot. Ga jij ook deze cinnabons uit de slowcooker maken?

Cinnabons in de slowcooker maken

Deze ‘cinnabons’ zijn afgeleid van dit populaire recept voor kaneelbroodjes maken. Hiervoor heb ik hoeveelheden een beetje moeten aanpassen zodat ze in de kleinere kom van mijn slowcooker zouden passen. De zachte zoete kaneelbroodjes worden zachtjes verwarmd en gestoomd in de slowcooker en dat geeft ze een geweldige structuur. Ik durf je te garanderen dat je het niet bij slechts 1 stuk zult kunnen houden! Na afloop voorzie je de cinnabons uit de slowcooker van een ‘icing’ glazuur die ze de kenmerkende look van ‘Cinnabons’ geeft.

recept cinnabons uit de slowcooker @bettyskitchen.nl
recept cinnabons uit de slowcooker @bettyskitchen.nl
recept cinnabons uit de slowcooker @bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere Slowcooker recepten

Leuk he, dat je die slowcooker ook kunt gebruiken voor het stomen van gebak. Niet alleen deze heerlijk cinnabons uit de slowcooker, maar bijvoorbeeld ook deze smeuïg zachte chocolade kwarktaart. Maar ik heb nog meer slowcooker recepten voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne uit de cooker? Of deze gepocheerde kip in tomatensaus met courgette? Lekker met een portie rijst. Geniet dus heerlijk van slowcooker recepten op deze website!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de CrockPot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.

10x foodie kerstcadeau voor haar
  •  Crock-Pot Slowcooker CR507  4.7L
  •   Kleur: Zwart
  •   Prijs:  € 79.- 
  •   o.a. te koop bij Coolblue.nl

Print

Recept: Cinnabons uit de slowcooker

recept cinnabons uit de slowcooker @bettyskitchen.nl
Print Recipe

Kaneelbroodjes zijn geliefd bij jong en oud dus bij deze heb ik een van mijn populairste recepten omgevormd tot een variant voor in de CrockPot. Ga jij ook deze cinnabons uit de slowcooker maken? Heerlijk zachte deegrolletjes met een laagje kaneelboter en natuurlijk een glazuur er overheen! Yummmmm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Category: Tussendoortje
  • Method: slowcooker
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deeg:

  • 175 ml volle melk
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 350 gram bloem
  • 65 gram fijne suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 60 gram boter, gesmolten

Ingrediënten vulling:

  • 60 gram ZACHTE roomboter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram fijne suiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Ingrediënten glazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1– 2 el volle melk

Extra:

  • keukenthermometer
  • keukenmixer met deeghaak
  • deegroller
  • Crockpot Slowcooker 4.7 L
  • bakpapier & bakspray

  •  

  •  

  •  

  •  

Instructions

  1. Ga als eerste het deeg maken: verwarm de melk in een steelpannetje tot max. 40 graden celcius. Zet het vuur uit en roer vervolgens de gedroogde gist door het warme mengsel en laat 10 minuten staan tot de gist begint te bubbelen.

  2. Zeef de bloem boven de mixerkom en meng met het zout en de suiker. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek hier het ei in. Voeg het gistmengsel toe en klop een paar minuten met een handmixer met deeghaak. Giet dan in een dun straaltje de gesmolten boter erbij maar blijf mixen. Het deeg moet mooi soepel zijn maar moet ook los komen van de rand van de kom.

  3. Schep daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg nog zachtjes met de hand en dus wat extra bloem door tot een zachte bol. Neem hier gerust een paar minuten de tijd voor. Dek daarna het deeg af met huishoudfolie en laat 10 minuten rijzen op een warme plek.

  4. Voor de vulling meng je de zachte boter met de suiker, bruine basterdsuiker en kaneel. Prak goed door met een vork. Plaats tevens een stuk bakpapier in de kom van de slowcooker en vouw het papier netjes in de bocht.

  5. Bestuif opnieuw het werkblad of aanrecht met een klein beetje extra bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van 30 x 20 cm .Bevochtig een strookje aan een lange zijde met wat water. Smeer de rest van de lap evenredig in met het kaneelboter mengsel.

  6. Rol de lap voorzichtig op, en druk het uiteinde goed dicht. (de vochtige strook zorgt ervoor dat het deeg goed hecht). Snijd de rol nu in 8 gelijke stukken. Leg 1 stuk in het midden van de kom en de overige 7 stukken in een bloem er omheen. Vouw 3 velletjes keukenpapier dubbel en plaats bovenop de rand. Zet vast met de deksel. Dit zorgt voor een heerlijk ‘sticky’ stoomeffect.

  7. Zet de slowcooker in de stand ‘HOOG’ en gaar de cinnabons uit de slowcooker in 2 uren. Op de stand ‘LAAG’ duurt het totaal 4 uren.

  8. Als de kaneelbroodjes bijna klaar zijn maak je de ‘icing’ door het poedersuiker los te roeren met de vanille extract en 1 lepeltje water. Roer goed door, kijk naar de dikte en voeg naar wens de twee lepel (of een deel ervan) toe om tot een mooi vloeibaar glazuur te komen. Lepel dit over de cinnabons uit de slowcooker. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept cinnabons uit de slowcooker @bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Cinnabons uit de slowcooker wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Coolblue.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Bakrecepten, Deeg recepten Tags: bloem, eieren, gist, kaneel, melk, poedersuiker, roomboter, Slowcooker, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Recepten met Kimchi
Volgend bericht: Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd? »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tilly

    4 april 2023 om 10:03 am

    Hai Betty

    Zou ik deebroodjes een dag van te voren kunnen maken, of in ieder geval het deeg? Wil ze graag voor de paasbrunch maken, maar….. dan moet ik wel heel vroeg opstaan!😄😄

    Gr Tilly

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in