• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Overige / FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

25 maart 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Deze maand ontving ik mijn allereerste foodbox ever! En dat werd een doos met Engelse delicatessen van FoodWeLove.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die maandelijks een box vol lekkernijen samenstellen, en bezorgen deze dan ook bij je thuis. Zo kreeg ik deze maand een cadeautje van mezelf, en liet mij verrassen met een doos vol delicatessen van FoodWeLove.

FoodWeLove is in Oktober 2012 opgericht door Marleen Basart. Deze dame besloot haar hart te volgen en maakt ons nu elke maand blij met een doos vol heerlijkheden. Alle producten zijn puur & eerlijk en hebben een eigen verhaal. Zo ook de mensen met wie zij elke maand de boxen samenstelt: Chefkoks, Kookboekenschrijvers en mensen die gewoon heerlijke  producten maken. Elke maand is weer uniek! Doordat de inhoud van de box uiterst geheim blijft, is het elke maand net kerstochtend en kun je niet wachten om de box te openen en alles te bekijken. Het mooiste komt nog: je mag het daarna allemaal nog gaan opeten ook!

Wat zat er in de FoodWeLove Box van Maart 2013 (v.l.n.r.):

  1. Organic Black Fox Cider – Dunkertons: Biologische appel cider uit Herefordshire, Engeland.
  2. Dandelion & Burdock – Fentimans:  Frisdrank op basis van paardenbloem (=dandelion) en distel (=burdock). Wordt traditioneel gedronken bij Fish ‘n Chips.
  3. Scones Mix – DaPeppa: Huisrecept van de moeder van chef Chris Naylor: om zélf thuis scones te maken. Serveren met clotted cream & jam uiteraard.
  4. Olijfolie uit Foggia – Meeuwig & Zn.: Verkregen uit de eerste koude persing, en heeft een intense volle geur. Geschikt voor dressings of dippen van brood.
  5. Remeker Puur – Remeker Jersey Boerenkaas: Kaas gemaakt van de melk van Engelse Jersey koeien. Uitgeroepen tot ‘Beste Belegen Kaas van Nederland’ (Horecava 2013).
  6. Spring Chocolate Bar – SWEET: Pure chocolade met zonnebloempit, aardbei, mint, bijenpollen en citroen.

Hoe heb ik ervan genoten? 

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)Kaasplankje (verrukkelijk kaasje) met vers afgebakken ciabatta. Heerlijk om in de smaakvolle olie te dopen en daarna in grofgemalen zeezout met basilicum. Serveer er ook wat vleeswaren, zoals parmaham, bij.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)Lekker als toetje..  of gewoon zo maar…   een geweldige chocoladereep met een glaasje port.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Geen traditionele Fish ‘n Chips maar gewoon mijn eigen variant. Het paardenbloem/distel drankje rook alleen een beetje drop-achtig, en de combinatie werd daardoor wel een beetje vreemd. (Ik denk dat je hier typisch Engels voor moet zijn..) Maar op zichzelf staand is het een vreemd maar lekker drankje.

De fles appel cider viel naar mijn smaak tegen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik een zoete appel cider drinkster ben. De fles uit deze box is een medium-dry variant, maar drink deze dus gerust al aperitief.

FoodWeLove box (een-verrassing-voor-jezelf-box)

Daarnaast verraste ik mijzelf met een mini-high tea:  heerlijke scones van Chris’mum,  met mijn eigen gemaakte clotted cream en frambozen jam.

love-heart-cookie-main  Ultiem surprise moment bij het openmaken van de box, de inhoud wordt namelijk strikt geheim gehouden tot na de leveringen. Alles is netjes en mooi verpakt. De website van FoodWeLove publiceert ook de achtergrond van  elk product ca. 1 week nadat de box is geleverd. De olijfolie en chocolade zijn persoonlijke favorieten geworden! Goede mogelijkheid om onbekende producten te kunnen proberen.

 

BrokenHeartCookie (2)

 

Smaak is persoonlijk, dus het kan zijn dat je iets geleverd krijgt dat volgens jouw smaak niet lekker is.

 

Bovenstaande box is gemaakt in samenwerking met sterrenchef Chris Naylor van Restaurant Vermeer. Deze foodbox is t/m 20 April 2013 te bestellen op de website van FoodWeLove, en de prijs is vanaf  € 24.95  inclusief verzendkosten.

Category: Overige Tags: chocolade, Engeland, Food we love, foodbox, Kaas, scones

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kaneelbroodjes maken (Cinnabons)
Volgend bericht: Muffins met blauwe bessen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in