• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Kaiserschmarren (video)

Kaiserschmarren (video)

15 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

De Oostenrijkse gescheurde pannenkoek

Pannenkoeken komen er in vele vormen en maten. De Nederlandse pannenkoeken zijn over het algemeen heel dun en worden niet gezoet. Maar in Duitsland en Oostenrijk worden de pannenkoeken veelal gezoet met suiker en vanille. Het maakt ze echt nog lekkerder, en zeker na een ochtend skieen kun je wel een goede portie eiwitten en suikers gebruiken om je daarna weer de piste op te begeven. Niet voor niets zijn ‘Kaiserschmarren’ zo’n geliefd Oostenrijkse gerecht voor de lunch. Deze gescheurde pannenkoek wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appelmoes. Maar voor een winterse twist serveer ik er ook nog cranberrysaus bij. Heb jij wel eens kaiserschmarren gegeten?

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl
Specialiteiten uit Oostenrijk Tirol

Onze Nanda ging vorig jaar op vakantie naar Oostenrijk en schreef een complete travelblog over de Oostenrijkse keuken en zijn specialiteiten. Uiteraard kwamen deze Kaiserschmarren hier ook in voorbij, want ze zijn onlosmakend verbonden met het Tiroler gebied! Omdat het gebied o.a. grenst aan Duitsland en Italie kenmerkt deze lokale keuken zich vaak door deze keukens. En het beslag voor Kaiserschmarren heeft dan ook erg veel weg van de ‘German’ pancake die in Amerika weer een grote hit is onder de naam Dutch Baby pancake.

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl

Recept video: Kaiserschmarren maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Kaiserschmarren maken

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

‘Kaiserschmarren’ is een bekend Oostenrijkse gerecht. Deze gescheurde pannenkoek met poedersuiker en appelmoes is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Oostenrijkse keuken

Ingredients

Scale

Voor het Kaiserschmarren beslag:

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 60 gr bloem
  • 20 gr suiker + extra
  • 1 tl vanille extract
  • 0.25 tl zout
  • 30 gr roomboter
  • 30 gr rozijnen

Voor erbij:

  • appelmoes
  • cranberry compote
  • poedersuiker

Extra:

  • medium koekenpan
  • 2 spatels (of gebruik 2 vorken)

Instructions

  1. Kluts de ei met de melk in een kom. Voeg vervolgens de bloem, 20 gr suiker, vanille en zout toe. Klop het geheel goed door tot een klontvrij beslag.
  2. Verwarm een (kleine) koekenpan op medium vuur. Smelt hierin de roomboter en giet vervolgens het Kaiserschmarrn beslag er in. Bestrooi met de rozijnen. Dek vervolgens de pan af met een deksel en laat in 4-5 minuten de onderkant stollen. 
  3. Steek een spatel onder de pannenkoek en wip hem overal een beetje los. Draai vervolgens om en plaats weer de deksel op de pan. Laat deze kant gedurende 2 minuten stollen. 
  4. Gebruik daarna 2 spatels om de pannenkoek in kleine stukjes te hakken. Voeg een extra eetlepel suiker toe en schep om gedurende 1 minuut terwijl de suiker kristalliseert.
  5. Schep de Kaiserschmarren uit de pan op een diep bord. Bestrooi met wat poedersuiker en geef er appelmoes of zelfs cranberry compote bij. Serveer direct!

Mahlzeit!

 

Keywords: tirol, pannenkoek, omelet, zoet, wintersport, appelmoes, roomboter

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met Kaiserschmarrn maken.

Category: Lunch recepten Tags: appelmoes, bloem, cranberry, Duitse keuken, eieren, kookvideo, Oostenrijkse keuken, pannenkoeken, poedersuiker, roomboter, rozijnen, suiker, vanille, wintersport

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerrie eieren met spek
Volgend bericht: Chaffles – wafels met kaas (keto en low carb) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in