• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Kaiserschmarren (video)

Kaiserschmarren (video)

15 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

De Oostenrijkse gescheurde pannenkoek

Pannenkoeken komen er in vele vormen en maten. De Nederlandse pannenkoeken zijn over het algemeen heel dun en worden niet gezoet. Maar in Duitsland en Oostenrijk worden de pannenkoeken veelal gezoet met suiker en vanille. Het maakt ze echt nog lekkerder, en zeker na een ochtend skieen kun je wel een goede portie eiwitten en suikers gebruiken om je daarna weer de piste op te begeven. Niet voor niets zijn ‘Kaiserschmarren’ zo’n geliefd Oostenrijkse gerecht voor de lunch. Deze gescheurde pannenkoek wordt traditioneel geserveerd met poedersuiker en appelmoes. Maar voor een winterse twist serveer ik er ook nog cranberry bij. Heb jij wel eens kaiserschmarren gegeten?

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl
Specialiteiten uit Oostenrijk Tirol

Onze Nanda ging vorig jaar op vakantie naar Oostenrijk en schreef een complete travelblog over de Oostenrijkse keuken en zijn specialiteiten. Uiteraard kwamen deze Kaiserschmarren hier ook in voorbij, want ze zijn onlosmakend verbonden met het Tiroler gebied! Omdat het gebied o.a. grenst aan Duitsland en Italie kenmerkt deze lokale keuken zich vaak door deze keukens. En het beslag voor Kaiserschmarren heeft dan ook erg veel weg van de ‘German’ pancake die in Amerika weer een grote hit is onder de naam Dutch Baby pancake.

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl

Recept video: Kaiserschmarren maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Kaiserschmarren maken

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

‘Kaiserschmarren’ is een bekend Oostenrijkse gerecht. Deze gescheurde pannenkoek met poedersuiker en appelmoes is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Oostenrijkse keuken

Ingredients

Scale

Voor het Kaiserschmarren beslag:

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 60 gr bloem
  • 20 gr suiker + extra
  • 1 tl vanille extract
  • 0.25 tl zout
  • 30 gr roomboter
  • 30 gr rozijnen

Voor erbij:

  • appelmoes
  • cranberry compote
  • poedersuiker

Extra:

  • medium koekenpan
  • 2 spatels (of gebruik 2 vorken)

Instructions

  1. Kluts de ei met de melk in een kom. Voeg vervolgens de bloem, 20 gr suiker, vanille en zout toe. Klop het geheel goed door tot een klontvrij beslag.
  2. Verwarm een (kleine) koekenpan op medium vuur. Smelt hierin de roomboter en giet vervolgens het Kaiserschmarrn beslag er in. Bestrooi met de rozijnen. Dek vervolgens de pan af met een deksel en laat in 4-5 minuten de onderkant stollen. 
  3. Steek een spatel onder de pannenkoek en wip hem overal een beetje los. Draai vervolgens om en plaats weer de deksel op de pan. Laat deze kant gedurende 2 minuten stollen. 
  4. Gebruik daarna 2 spatels om de pannenkoek in kleine stukjes te hakken. Voeg een extra eetlepel suiker toe en schep om gedurende 1 minuut terwijl de suiker kristalliseert.
  5. Schep de Kaiserschmarren uit de pan op een diep bord. Bestrooi met wat poedersuiker en geef er appelmoes of zelfs cranberry compote bij. Serveer direct!

Mahlzeit!

 

Keywords: tirol, pannenkoek, omelet, zoet, wintersport, appelmoes, roomboter

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met Kaiserschmarrn maken.

Category: Lunch recepten Tags: appelmoes, bloem, cranberry, eieren, kookvideo, Oostenrijkse keuken, pannenkoeken, poedersuiker, roomboter, rozijnen, suiker, vanille, wintersport

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kerrie eieren met spek
Volgend bericht: Chaffles – wafels met kaas (keto en low carb) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in