• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Plaatpizza met prosciutto met olijven

Plaatpizza met prosciutto met olijven

24 februari 2022 Door Betina Oostveen Reageer

De volgende keer dat je trek krijgt in pizza, kan ik je deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar al helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza met rauwe ham om te delen!

Wat is prosciutto ham?

Prosciutto betekent letterlijk ‘ham’ in het Italiaans. Veelal wordt hierbij de gekookte versie bedoeld en die is te vergelijken met onze gekookte achterham. Maar er is ook een prosciutto crudo en dat is de rauwe variant ham die heerlijk zacht en delicaat van smaak is. Lekker om bijvoorbeeld rauw op de borrelplank te serveren of om stukken meloen heen te wikkelen, maar dus ook lekker voor op een pizza. Omdat het een rauwe ham betreft mag je er zelf voor kiezen of je deze meebakt in de oven met de bodem. Of … dat je de ham na het afbakken pas bovenop de pizza drapeert en dus rauw serveert. Wat jij wilt en lekker vindt! Alleen nog even aftoppen met verse rucola en je kunt gaan genieten!

recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl
recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl
recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl
recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl

Nog meer pizza’s met vlees toppings

Naast deze plaatpizza met prosciutto crudo ham heb ik nog meer pizza’s met diverse vlees topping voor jullie op de site staan. Jullie hoeven je geen moment te vervelen met bijvoorbeeld deze pizza rolls met parmaham en mozzarella. Of ga voor een groentepizza met spianata romana, dat is ook een heerlijke vleeswaren uit Italie. Tijdens een zomerse borrel is deze pizza met tonijn en ui een aanrader en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen dat pizza’s mijn ultieme guilty pleasure zijn 🙂


Print

Recept: Plaatpizza met prosciutto met olijven

recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

De volgende keer dat je trek krijgt in pizza, kan ik je deze plaatpizza met prosciutto ham en olijven aanraden. Ham en kaas zijn altijd een goede combinatie, maar helemaal op een pizza! Lekker met olijven en rucola sla maakt dit een heerlijk pizza om te delen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 60 min rijzen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 1 rechthoekige bakplaat 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor het pizzadeeg:

  • 1 zakje gedroogde gist (ca. 7 gram)
  • 300 gram bloem
  • 100 gr maismeel
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels olijfolie

Toppings:

  • 1 portie tomatensaus voor op de pizza
  • 90 gram Prosciutto Crudo (rauwe ham)
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • handjevol  zwarte olijven
  • handje rucola sla
  • verse oregano

Instructions

  1. Als eerste ga je aan de slag met het maken van vers pizzadeeg. Volg hiervoor dit recept voor zelf pizzadeeg maken en laat het deeg als 1 bol rijzen gedurende 45 minuten in een afgedekte kom.
  2. De tussentijd kun je ook alvast gebruiken om de homemade tomatensaus voor op de pizza te maken.
  3. Bekleed een grote diepe en rechthoekige bakplaat met bakpapier en plaats hier het gerezen pizzadeeg op. Druk het met de handen uit tot de randen van de plaat en ook goed in de hoekjes. Druk met je vingers over het gehele deeg zachtjes kleine putjes, maar laat van de randen 1-2 cm vrij. Deze zullen dan ook mooi opbollen in de oven. Laat het deeg nu op de bakplaat rusten gedurende 15 minuten.
  4. Lepel de tomatensaus over het pizzadeeg en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  5. Scheur  de mozzarella in stukken en verdeel over de saus heen. Scheur de ham in lange stukken verdeel over de plaat heen. Bestrooi tot slot met de olijven.
  6. Bak de plaatpizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Na afloop verdeel je er alleen nog wat rucola overheen, snijd in vierkantjes en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: pizza, tomatensaus, uien, ham, prosciutto, olijven, kaas, mozzarella, tomaten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept plaatpizza met prosciutto ham en olijven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor plaatpizza met prosciutto ham en olijven.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Pizza Recepten Tags: bloem, ham, Italiaanse keuken, Kaas, mozzarella, olijven, parmaham, pizza, prosciutto, rucola, varkensvlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eiwraps met spinazie en kipfilet
Volgend bericht: Glutenvrije Blondies met frambozen en banaan »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in