• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Italiaanse broodsalade (panzanella)

Italiaanse broodsalade (panzanella)

21 juni 2021 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Vandaag start officieel de zomer! Dus speciaal voor de Meatless Monday maakte ik deze zomerse, vegetarische salade met restjes oud brood en tomaten. Ook wel bekend als de Italiaanse broodsalade die ‘panzanella’ wordt genoemd! Een kleurrijke, frisse salade met allerlei lekkernijen uit de Italiaanse keuken.

Wat is Panzanella salade?

Buiten wordt het gelukkig steeds mooier weer, en daardoor verschijnen er ook weer steeds vaker salades uit mijn keuken. Heerlijk zo’n wat lichtere maaltijd met koude en (lauw)warme ingrediënten doen het altijd goed op die warmere avonden. Deze Italiaanse ‘Panzanella’ broodsalade is ideaal voor het opmaken van restjes brood, rauwkost en kaas. Voeg dus vooral andere producten toe die je nog hebt liggen of gewoon een lekkere aanvulling vindt. Denk bijvoorbeeld aan pijnboompitten, zongedroogde tomaten, olijven, geraspte Italiaanse kaas, komkommer of gebakken blokjes aubergine. En wat voor oud brood je ook hebt liggen, met dit recept blaas je er zo weer nieuw leven in. Maar je kunt bijvoorbeeld ook in blokjes gesneden focaccia of ciabattabrood in het gerecht verwerken. Check ook dit heerlijke panzanella variatie recept met aardbeien!

recept italiaanse broodsalade panzanella © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke Italiaanse salades om van te smullen!

Zet jij tijdens zomerse dagen ook graag een heerlijke salade op het menu? Naar deze panzanella broodsalade vind je nog veel meer heerlijke Italiaanse salaldes om van te smullen op deze website! Maak bijvoorbeeld eens deze salade met burrata, groene asperges en ham! Maar ik kan je zeggen dat deze lichtzoete salade met gegrilde geitenkaas, vijgen en balsamico ook echt verrukkelijk is! En wat dacht je van de bekende Caesar Salad met croutons, spek en ei? Steek je binnenkort de barbecue aan? Maak dan deze koude Italiaanse pasta salade met tomaat en mozzarella als bijgerecht voor je vlees of vis van de grill! Dit seizoen genieten we ook lekker volop van citrusvruchten dus deze semi-zoete salade met venkel en citrusfruit is ook een aanrader als bijgerecht voor de bbq.


Print

Recept: Italiaanse broodsalade (panzanella)

recept italiaanse broodsalade panzanella © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze Panzanella is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Het is een simpele broodsalade met restjes oud brood en voor de rest een vulling die je helemaal naar wens kunt samenstellen. Zo kun je in plaats van burrata bijvoorbeeld mozzarella of een andere kaas gebruiken. Ook lekker: gebruik eens pijnboompitten, zongedroogde tomaten, olijven, komkommer of gebakken blokjes aubergine.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 boterhammen
  • 350 gram cherrytomaten
  • 150 gram gegrilde rode paprikareepjes
  • 1 rode ui
  • 50 gram rucola
  • 5 tl. kappertjes
  • 1 bol burrata
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el. balsamico azijn
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 3 el. traditionele olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg alvast een stuk bakpapier klaar op het ovenrooster.
  2. Snij het brood in vierkante stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Meng in een kom de traditionele olijfolie met de gedroogde Italiaanse kruiden en peper en zout naar eigen smaak. Schep de stukken brood hierdoorheen. Verdeel het brood over het bakpapier en plaats voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  3. Halveer de cherrytomaten. Schil de rode ui en snij in dunne, halve ringen. De burrata scheur of snij je in stukken. Meng in saladeschaal de tomaten met de uienringen, paprikareepjes, kappertjes en rucola. Giet de balsamico azijn en extra vierge olijfolie eroverheen en schep door. Vermaal eventueel nog wat peper boven de salade.
  4. Zodra de broodcroutons gaar zijn, verdeel je deze over de salade samen met de burrata. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept italiaanse broodsalade panzanella © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse broodsalade genaamd ‘panzanella’ wilt maken!

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: balsamico azijn, brood, burrata, cherrytomaten, ciabatta, focaccia, Italiaanse keuken, kappertjes, mozzarella, Nanda Appelman, Paprika, rucola, salade, sla, uien, vegetarisch, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Baked Oats met stroopwafel
Volgend bericht: Limoncello Tiramisu Taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Loes

    29 juli 2023 om 6:59 pm

    Venkelzaad meebakken met de croutons, een smaaksensatie!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 augustus 2023 om 10:59 am

      Oh wat een lekkere tip! dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in