Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag.
Zorg ervoor dat de vulling je voorziet van eiwitten en proteines en je zult zelf ervaren dat je lekker verzadigd bent na het eten van je salade.
Caesar salade voor diner
Ik ben nooit echt een fan geweest van zogehete maaltijdsalades. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik juist gewend ben om te lunchen met een salade. In mijn ogen is een salade als hoofdmaaltijd tijden een diner juist weer te licht. Maar dat was totdat ik deze overheerlijke Caesar salade met aardappel, ei en spek maakte. Ik was in een klap verkocht en hij was zodanig vullend genoeg, dat hij tegenwoordig dus ook vaker op het avond menu staat. Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is tevens een heerlijk alternatief voor de traditionele Caesar salade. Dit wordt namelijk gemaakt met Kip en Parmezaanse kaas. Hoe staan jullie overigens tegenover een (Maaltijd) salade als avondeten?
Recept: Caesar salade met aardappel, ei en spek
Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Salade
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Opperdoezer),
- 4 eieren,
- 2 rode paprika’s,
- 1 bosje lenteui,
- 2 Franse afbak baquettes (stokbroden),
- 2 tenen knoflook,
- 1 pakje gerookt ontbijtspek,
- 200 gram Romaine sla,
- 4 eetlepels Caesar dressing (liefst zelf gemaakt, anders kant-en-klaar).
Instructions
- Schil de aardappels en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snuf zout. Ze hebben circa 15 minuten kooktijd nodig. Voeg in de laatste 8 minuten ook de eieren toe.
- Halveer onderstusssen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het harige uiteinde van de lente ui en snijd vervolgens in dunne ringetjes. SNijd ook alvast het stokbrood in blokjes van 2 cm. En pel de knoflook en hak deze fijn.
- Giet de aardappels vervolgens af en neem de eieren uit de pan. Laat de eieren even goed schrikken onder koud stromend water. En laat de aardappels, met de deksel op de pan, staan tot verder gebruik.
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak hierin het ontbijtspek krokant gedurende 3 minuten. Halverwege de repen even keren dus. Laat het spek vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Bak in het achtergebleven bakvest het stokbrood goudbruin. Schep hiervoor, gedurende 5 minuten, het brood steeds om. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe en schep goed door.
- Pel ondertussen de eieren en snijd deze in kwarten. Men in een ruime kom de sla, paprika, lente ui en aardappel met de dressin. Breng de Caesar salade op smaak met peper en zout. Garneer de Caesar salade met het ei, spek en de croutons.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Bron Recept: Allerhande Foodbox No.1)
Geef een reactie