• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Caesar salade met aardappel, ei en spek

Caesar salade met aardappel, ei en spek

14 september 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag.

Zorg ervoor dat de vulling je voorziet van eiwitten en proteines en je zult zelf ervaren dat je lekker verzadigd bent na het eten van je salade.

Caesarsalade met aardappel, ei en spek

Caesar salade voor diner

Ik ben nooit echt een fan geweest van zogehete maaltijdsalades. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik juist gewend ben om te lunchen met een salade. In mijn ogen is een salade als hoofdmaaltijd tijden een diner juist weer te licht. Maar dat was totdat ik deze overheerlijke Caesar salade met aardappel, ei en spek maakte. Ik was in een klap verkocht en hij was zodanig vullend genoeg, dat hij tegenwoordig dus ook vaker op het avond menu staat. Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is tevens een heerlijk alternatief voor de traditionele Caesar salade. Dit wordt namelijk gemaakt met Kip en Parmezaanse kaas. Hoe staan jullie overigens tegenover een (Maaltijd) salade als avondeten?


Print

Recept: Caesar salade met aardappel, ei en spek

Caesarsalade met aardappel, ei en spek
Print Recipe

Wist je dat salades ook prima voor het avondeten zijn? Deze Caesar salade met aardappel, ei en spek is namelijk een zeer smakelijke maaltijdsalade voor een doordeweekse dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram vastkokende aardappels (bijv. Opperdoezer),
  • 4 eieren,
  • 2 rode paprika’s,
  • 1 bosje lenteui,
  • 2 Franse afbak baquettes (stokbroden),
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 pakje gerookt ontbijtspek,
  • 200 gram Romaine sla,
  • 4 eetlepels Caesar dressing (liefst zelf gemaakt, anders kant-en-klaar).

 

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke blokjes. Kook de aardappels in ruim kokend water met een snuf zout. Ze hebben circa 15 minuten kooktijd nodig. Voeg in de laatste 8 minuten ook de eieren toe.
  2. Halveer onderstusssen de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het harige uiteinde van de lente ui en snijd vervolgens in dunne ringetjes. SNijd ook alvast het stokbrood in blokjes van 2 cm. En pel de knoflook en hak deze fijn.
  3. Giet de aardappels vervolgens af en neem de eieren uit de pan. Laat de eieren even goed schrikken onder koud stromend water. En laat de aardappels, met de deksel op de pan, staan tot verder gebruik.
  4. Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak hierin het ontbijtspek krokant gedurende 3 minuten. Halverwege de repen even keren dus. Laat het spek vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.
  5. Bak in het achtergebleven bakvest het stokbrood goudbruin. Schep hiervoor, gedurende 5 minuten, het brood steeds om. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe en schep goed door.
  6. Pel ondertussen de eieren en snijd deze in kwarten. Men in een ruime kom de sla, paprika, lente ui en aardappel met de dressin. Breng de Caesar salade op smaak met peper en zout. Garneer de Caesar salade met het ei, spek en de croutons.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Caesars alade met aardappel, ei en spek

(Bron Recept: Allerhande Foodbox No.1)

Category: Salade recepten Tags: aardappels, croutons, eieren, knoflook, lenteui, ontbijtspek, Paprika, romaine sla, stokbrood

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Floor17 in Amsterdam
Volgend bericht: Texel Culinair 2015 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in