• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Limoncello Tiramisu Taart

Limoncello Tiramisu Taart

23 juni 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Met deze prachtige gele Limoncello tiramisu taart maak je van elke gelegenheid een feestje! Vervang de koffie in dit bekende Italiaanse dessert eens door limoncello voor een compleet andere en lekker frisse ervaring! Om je (lange) vingers bij af te likken zo lekker!

Tiramisu taart met limoncello maken

Deze maand doe ik weer mee met de Foodblogswap! Hierbij kookt een groep foodbloggers een recept van een ander en dan kom je soms uit bij verrassend lekkere recepten inspiratie. Nu ben ik zelf grote fan van de Italiaanse ‘Beur me op’ desserts met mascarpone, koffie en lange vingers. Maar Lianne Hagoort van de Zoetekauw.nl maakte een wel heel leuke twist hierop, namelijk een Limoncello Tiramisu taart! Ja dat lees je goed! De koffie wordt vervangen door de bekende Italiaanse citroenlikeur Limoncello en dat maakt dit Tiramisutaartje zo lekker fris van smaak! Check vooral haar website voor nog veel meer verrassende zoete recepten maar ook bijzondere taarten om van te smullen!

recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl
recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl
recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl
recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl

Nog meer taarten met citroen

Met de zomerse dagen van afgelopen weken, waren de citroenen hier thuis niet meer aan te slepen! Je maakt er de lekkerste gerechten maar zoete taarten met citroen mee klaar. (TIP: check hier een how-to video:citrus partjes snijden.) Naast de verrukkelijk Limoncello Tiramisu Taart van Lianne kun je bijvoorbeeld ook aan de slag met deze prachtige kleine Citroen Tartelettes van Jadis! Maar deze glutenvrije Citruscake met blauwe bessen is ook zeer zeker een aanrader! Deze Citroen Kwarktaart komt bij menig verjaardag weer op tafel en is een familie favoriet! En voor een echt Hollandse versnapering doet deze boterkoek met citroen en gember ook heel goed dienst! Geniet van al deze recepten!

recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Limoncello Tiramisu Taart

recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Met deze prachtige gele Limoncello tiramisu taart maak je van elke gelegenheid een feestje! Vervang de koffie in dit bekende Italiaanse dessert eens door limoncello voor een compleet andere en lekker frisse ervaring! Om je (lange) vingers bij af te likken zo lekker!

  • Author: Recept van Zoetekauw.nl

Ingredients

Scale
  • 350 gram lange vingers
  • 150 ml melk
  • 150 ml limoncello likeur
  • 300 gram mascarpone
  • 50 gram fijne suiker + 1 el extra
  • 300 ml slagroom 
  • 2 biologische citroenen
  • verse munt blaadjes

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart. 
  2. Verdeel de lange vingers in 2 porties. Giet de melk en de limoncello in een bord en roer even door elkaar. Doop 1 portie lange vingers, stuk voor stuk, in de melk-limoncello en leg op de bodem van de springvorm. Zet apart.
  3. Mix de mascarpone met 50 gram suiker in de keukenmixer. Schep daarna uit de beslagkom en zet apart. Klop vervolgens in de mixer kom de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Meng vervolgens de mascarpone met de slagroom.
  4. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan het mascarpone mengsel. Roer even door. De rest van deze citroen heb je niet meer benodigd.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers in de springvorm. Doop vervolgens de rest van de lange vingers in de limoncello-melk en deze op de mascarpone laag. Daarna verdeel je de rest van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Dek de vorm af met huishoudfolie en laat de limoncello tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor het serveren: snijd de overgebleven bio citroen met een scherp mes in flinterdunne plakken (deze kun je dan namelijk ook gewoon zo opeten). Plaats deze bovenop de taart. Garneer met wat verse muntblaadjes.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de hoeveelheid limoncello in dit recept naar smaak aanpassen. 50%/50% is een mooie verhouding om de ‘alcohol’ smaak niet teveel te laten overheersen. Maar je kunt ook iets meer limoncello toevoegen en wat minder melk of andersom.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept limoncello tiramisu taart © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze dit bekende Italiaanse dessert! Ik ben heel benieuwd wat jij van deze Limoncello Tiramisu Taart vindt!

Category: Taart Recepten Tags: citroen, foodbloggers, Foodblogswap, Italiaanse keuken, likeur, limoncello, mascarpone, melk, munt, slagroom, suiker, taart, tiramisu

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20x Asperge recepten
Volgend bericht: Parmesan Fries »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Kinder Bueno cupcakes - De Zoetekauw schreef:
    30 juni 2021 om 12:52 pm

    […] Kitchen hetzelfde probleem, dus we deden samen een uitwisseling van recepten. Betty maakte een variant op de limonello tiramisutaart. Ziet hij er niet geweldig uit? Net als heel veel andere recepten op […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in